| Autor |
Wiadomość |
fargo8
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 471
Tematy: 10 Skąd: Olsztyn
|
mam teraz taki problem.otoz na wskazniku przy odpaleniu zawsze na chwile zapalala sie taka kontrolka zolta ktora pokazywala taki maly karnisterek.ostatnio zaczela mi ona mrygac a teraz nawet swieci ona mi caly czas.wszedzie sprawdzilem i olej jest ok itp.znajomy powiedzial mi ze moze ona oznaczas ze jest malo oleju w skrzyni.czy to prawda?dzieki za odp. |
|
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
Dela
Puntoświr

Imię: Łukasz
Dni na forum: 470
Tematy: 11 Skąd: Katowice
|
|
|
|
 |
fargo8
Sympatyk kropek

|
nieno co ty rezerwa to przeciez jest pomaranczowa kropka. |
|
|
|
|
 |
Dela
Puntoświr

|
|
|
|
 |
fargo8
Sympatyk kropek

|
ja mam diesla i ten kanisterek zawsze sie zapalal przy wlaczeniu zaplonu tuz zaraz obok przy swiecy zarowej.on wyglada miej wiecej tak:jest to taki karnisterek ktory ma wtle polowe siebie zalanego.niemam obrotomierza i on znajduje sie w lewym dolnym rogu.no tam tez gdzie kontrolka rezerwy i swieca zarowa.no ciekawe czy niezaswiecila sie z informacja ze czas wlac olej do skrzyni.moze jest jakis ubytek i dlatego on swieci mi teraz caly czas no juz teraz niewiem naprawde co mam stym myslec .prosze o pomoc. |
|
|
|
|
 |
Dela
Puntoświr

|
faktycznie, spojrzałem w instrukcję i wiem o co chodzi, ale niestety nic nie pisze o tej kontrolce (przynajmniej narazie nic o niej nie znalazłem )
[ Dodano: 11 Mar 2008 17:17 ]
"obecność wody w filtrze oleju napędowego - gdy jest woda w filtrze oleju napędowego. Przy ustawieniu kluczyka w pozycji mar (czyli chyba w pierwszej) lampka się zapala, i powinna zgasnąć po kilku sekundach" tylko tyle pisze.
mam nadzieję że w jakiś sposób pomogłem  |
_________________ Grafitowy Mk1 1.1S (LPG) '98
[ |
|
|
|
 |
dzikidaniel
Puntoświr

Imię: Daniel
Dni na forum: 678
Tematy: 16 Skąd: Stara Kiszewa
|
 |
_________________ Prawo Murphy'ego:
Nie dyskutuj z głupkiem - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PS. Kto usunął mi starą sygnaturkę?... |
|
|
|
 |
fargo8
Sympatyk kropek

|
no ok.wiec wiem juz co to jest wiec co waszym zdaniem teraz powinienem zrobic zmienic filtr powietrza??
[ Dodano: 11 Mar 2008 18:31 ]
kurcze sorki nie powietrza tylko paliwa?
[ Dodano: 11 Mar 2008 18:38 ]
noi oczywiscie co moze byc tego przyczyna?zla jakosc paliwa??ale przeciez tankuje na orlenie.grozi to cos silnikowi? |
|
|
|
|
 |
cuspis
Puntoświr

Imię: paweł
Dni na forum: 558
Tematy: 14 Skąd: szczecin
|
| Cytat: |
[ Dodano: 11 Mar 2008 18:38 ]
noi oczywiscie co moze byc tego przyczyna?zla jakosc paliwa??ale przeciez tankuje na orlenie.grozi to cos silnikowi? |
zawsze po czasie zbiera się woda w filtrze, mozna ją niby usunąć jest taki zaworek na dole filtra chyba, ale filtr nie kosztuje majątek, a gwarantuje ci że o wiele lepiej silnik będzie chodził |
_________________ Punto mk1 sx 1.7 TD 1994 r
http://www.sieczka.com.pl/punto (obsługa i naprawa, książka serwisowa, wymiany, dane techniczne)
 |
|
|
|
 |
damiankonrad
Sympatyk kropek
Dni na forum: 298
Tematy: 0
|
woda jest groźna dla pompy wtryskowej a zima możesz mieć (na pewno będziesz miał) problem z odpaleniem, zamarznięty filtr nie przepuści paliwa!!! i rano zamiast do pracy to do mechanika, |
_________________ Punto s `98 3d 1.7TD
160k km |
|
|
|
 |
kiwin
Sympatyk kropek

Dni na forum: 270
Tematy: 1
|
Jeżeli upłynęło sporo czasu od wymiany filtra paliwa to go wymień,jeżeli nie do paliwa dalej trochę uszlachetniacza będzie ok. Natomiast pomimo wszystkich zabiegów kontrolka dalej się zapala sprawdź odcinek wlewu paliwa
biegnącego w nadkolu czy nie został przetarty wskutek czego może dostawać się woda do układu, i inne zanieczyszczenia. Zmień stację paliw. |
_________________ Punto 1,7TD/94r---------kropa |
|
|
|
 |
|
|