Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Regulamin Forum! Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Basti
Przyjaciel

Imię: Sebastian
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 931
Tematy: 5

Post #11682 Wysłany: 07 Mar 2007 15:41 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ipIV napisał:
Posty z kłótnią zostały przeniesione tam gdzie jest ich miejsce - kosz Cool Wink

Nic dodać i nic ująć Smile

Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Bejbi
Sympatyk kropek

Dni na forum: 694
Tematy: 0

Post #13094 Wysłany: 13 Mar 2007 12:23 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cytat:

§3. Ogólne zasady
5. Na forum oraz na PW zabrania się omawiania tematów oraz zagadnień nie związanych z naszym forum pod względem merytorycznym, a w szczególności omawiania i przytaczania spraw innych for - przewinienie surowo karane patrz §7, pkt 2 wyłączając upomnienia!

przepraszam, ale czy to znaczy, że ktokolwiek poza nadawcą i odbiorcą PW ma wgląd w jej treść?

i jeśli w treści PW napiszę przykładowo: "przeczytałam na forum gazeta.pl to i tamto" i jeśli jakiś admin, mod wściubi nos w MOJĄ prywatną wiadomość, to dostanę bana?
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ipIV

Imię: Michał
Dni na forum: 933
Tematy: 156

Post #13116 Wysłany: 13 Mar 2007 15:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Bejbi napisał:
Cytat:

§3. Ogólne zasady
5. Na forum oraz na PW zabrania się omawiania tematów oraz zagadnień nie związanych z naszym forum pod względem merytorycznym, a w szczególności omawiania i przytaczania spraw innych for - przewinienie surowo karane patrz §7, pkt 2 wyłączając upomnienia!

przepraszam, ale czy to znaczy, że ktokolwiek poza nadawcą i odbiorcą PW ma wgląd w jej treść?

i jeśli w treści PW napiszę przykładowo: "przeczytałam na forum gazeta.pl to i tamto" i jeśli jakiś admin, mod wściubi nos w MOJĄ prywatną wiadomość, to dostanę bana?

Tak, w ACP jest opcja podglądu wszystkich wiadomości PW.
Nie wiem skąd te zdziwienie... Jak ktoś ma dostęp do serwera nie ważne czy to jest serwer lan, czy pocztowy ma wgląd do wszystkiego. Wiem, że nie jest to w porządku... ale z tego co mi wiadomo (np. mój znajomy admin sieci lokalnej... jak mu się nudzi to patrzy na jakie strony ludzie wchodzą... Ekhm... )

Jeśli chodzi o punkt regulaminu on daje wysokie pole manewru i naprawdę jak ktoś zacznie przeginać np. zapraszać naszych userów na spot z jakiegoś innego forum o podobnej tematyce, to może się spodziewać upomnienia, pod warunkiem, że komuś się będzie nudzić, a jesli chodzi o mnie to rzadko nudzi mi się.

Sympatyk kropek

Post #13216 Wysłany: 13 Mar 2007 23:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ipIV napisał:

Tak, w ACP jest opcja podglądu wszystkich wiadomości PW.
Nie wiem skąd te zdziwienie... Jak ktoś ma dostęp do serwera nie ważne czy to jest serwer lan, czy pocztowy ma wgląd do wszystkiego. Wiem, że nie jest to w porządku... ale z tego co mi wiadomo (np. mój znajomy admin sieci lokalnej... jak mu się nudzi to patrzy na jakie strony ludzie wchodzą... Ekhm... )

Jeśli chodzi o punkt regulaminu on daje wysokie pole manewru i naprawdę jak ktoś zacznie przeginać np. zapraszać naszych userów na spot z jakiegoś innego forum o podobnej tematyce, to może się spodziewać upomnienia, pod warunkiem, że komuś się będzie nudzić, a jesli chodzi o mnie to rzadko nudzi mi się.

zdziwienie stąd, że PW to prywatna korespondencja - kierunek adresat/odbiorca.

Cytat:
Tajemnica korespondencji, oznacza, iż wszystko, co jest przedmiotem przekazu od nadawcy do adresata, należy wyłącznie do tych osób, z wyjątkiem sytuacji, gdy wyrażą one zgodę na udostępnienie również innym informacji, które między sobą przekazują.

Tajemnica korespondencji jest istotną częścią składową prawa do poszanowania życia prywatnego, w tym również do poszanowania jej tajemnicy. Naruszenie tajemnicy korespondencji podlega karze z mocy prawa. W sytuacjach szczególnych (np. związanych ze ściganiem poważnych przestępstw) przepisy zezwalają na naruszenie tajemnicy korespondencji.
źródlo: portalwiedzy.onet.pl

Cytat:
Konstytucja RP Art. 49.
Zapewnia się wolność i ochronę tajemnicy komunikowania się.
źródło: www.sejm.gov.pl/prawo/konst/polski/kon1.htm

Cytat:
Art. 267. § 1. KK
Kto bez uprawnienia uzyskuje informację dla niego nie przeznaczoną, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do przewodu służącego do przekazywania informacji lub przełamując elektroniczne, magnetyczne albo inne szczególne jej zabezpieczenie,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
źródło: www.abc.com.pl/

M lub A czytając jakąkolwiek PW, której nie jest adresatem lub odbiorcą, łamie prawo! i tylko stąd to moje zdziwienie.
więc jeśli poprzez PW zaproszę ja, lub ktokolwiek inny, jakąś osobę z tego forum na spot dajmy na to "Klubu Przyjacieli Punto" i jeśli dostanę za to bana (bo upomnienia są wyłączone w tym przypadku), to gdybym miała ułańską fantazję, chęci oraz czas, mogłabym się trochę o to pokłócić.
rozumiem, że skrypt forum czy też uprawnienia M lub A dają Wam możliwość wglądu w PW. proponuję jednak zmienić zapis w regulaminie forum na następujący:

Cytat:

§3. Ogólne zasady
5. Na forum zabrania się omawiania tematów oraz zagadnień nie związanych z naszym forum pod względem merytorycznym, a w szczególności omawiania i przytaczania spraw innych for - przewinienie surowo karane patrz §7, pkt 2 wyłączając upomnienia!

hawk :]
ipIV

Post #13218 Wysłany: 14 Mar 2007 00:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Bejbi napisał:
i jeśli dostanę za to bana (bo upomnienia są wyłączone w tym przypadku)

Bana na pewno nie Wink upomnienie != ostrzeżenie Smile

Bejbi napisał:
. proponuję jednak zmienić zapis w regulaminie forum na następujący:

W sumie dobry pomysł Wink

Cytat:
rozumiem, że skrypt forum czy też uprawnienia M lub A dają Wam możliwość wglądu w PW

Tylko A Wink

Sympatyk kropek

Post #13257 Wysłany: 14 Mar 2007 09:28 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

poprawię sama siebie (późno już wczoraj było Wink ): miało być "kierunek nadawca/odbiorca".

i jak to w końcu jest z tymi karami? bo w regulaminie napisane jest, że z wyłączeniem upomnień, a z tego co piszesz, wynika coś innego.
ipIV

Post #112036 Wysłany: 05 Kwi 2008 14:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dodałem nowy punkt regulaminu -> §4, p17

Cytat:
Udostępnianie oraz prośba o udostępnianie nielegalnych materiałów objętych ochroną praw autorskich (muzyka, filmy, książki, gry itp..) jest zabronione. Dostęp do źródła takich informacji będzie kasowany, a użytkownik notorycznie łamiący ten punkt regulaminu i propagujšcy tego typu informacje podlega procedurze ostrzeżeń i banów.

Puntoświr

Dni na forum: 466
Tematy: 26

Post #112045 Wysłany: 05 Kwi 2008 15:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Oj tam... a było tak rodzinnie ... Rolling Eyes

Duża wersja emblematu Smile http://www.imagesduo.com/uploads/443296beztytulu.gif Smile
EDi
Moderator

Imię: Dawid
Dni na forum: 611
Tematy: 35

Post #113197 Wysłany: 08 Kwi 2008 13:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ale w razie W to nie wam się dobiora do d... tylko Michałowi

Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 932
Tematy: 37

Post #113203 Wysłany: 08 Kwi 2008 13:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

EDi napisał:
tylko Michałowi

i pozostałym 2 czerwonym...
a ja dostanę po głowie jeszcze od innej instytucji Smile tej z dołu strony...

Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 481
Tematy: 26

Post #113476 Wysłany: 09 Kwi 2008 07:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzióbel napisał:
a ja dostanę po głowie jeszcze od innej instytucji tej z dołu strony...

Od GPS Akira????? Shocked Lol

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 932
Tematy: 37

Post #113490 Wysłany: 09 Kwi 2008 08:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

nie... od małżonki Szczerbol

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat