Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Ściąganie auta na lewo Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
shaky
Forumowicz

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 374
Tematy: 0

Post #115347 Wysłany: 15 Kwi 2008 10:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja mam podobny problem, puszczam kierownice na rownej nawierzchni i samochod delikatnie sciaga na lewo. Niestety ASO twierdzi ze gwarancja nie obejmuje regulacji zbieznosci i za taka przyjemnasc trzeba wywalic 80zl.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 894
Tematy: 36

Post #115350 Wysłany: 15 Kwi 2008 10:42 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

zgadza się ,aczkolwiek da się to taniej zrobić za około 60zł...

Puntoświr

Imię: Tomek
Dni na forum: 566
Tematy: 3

Post #115351 Wysłany: 15 Kwi 2008 10:46 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

To i tak taniutko. Ja w W-wie zapłaciłem 117 PLN za geometrię (w ASO Fiata). A i tak później okazało się, że zrobiłem to niepotrzebnie bo winna była któraś z przednich opon. Problem ustał kiedy przednie koła przełożyłem na tył.

UWAGA! Przyjmę Punto Abarth jako darowiznę. Tylko poważne oferty!
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
joovie
Sympatyk kropek

Dni na forum: 227
Tematy: 1

Post #117225 Wysłany: 21 Kwi 2008 07:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja chciałem tylko dodać kolejny przypadek ze ściąganiem w lewo. U mnie wymienili całą kolumnę kierowniczą. Tłumaczenie w ASO było takie iż czujnik położenia kierownicy ogłupiał i kierownica cały czas była poddawana działaniem sił układu wspomagania. W rzeczywistości wyglądało to tak że jak stałem na światłach i delikatnie dotknąłem kierownicy to szła leciutko w lewo a w prawo trzeba było ciągnąć ostro. A dodatkowo po włączeniu City to sama się potrafiła obrucić na maksa w miejscu. Po wymianie całej kolumny wszystko wróciło do normy tylko teraz wszystko ciężej chodzi - musze to jakoś porównać z innym czy to jest ok.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat