Ja mam podobny problem, puszczam kierownice na rownej nawierzchni i samochod delikatnie sciaga na lewo. Niestety ASO twierdzi ze gwarancja nie obejmuje regulacji zbieznosci i za taka przyjemnasc trzeba wywalic 80zl.
To i tak taniutko. Ja w W-wie zapłaciłem 117 PLN za geometrię (w ASO Fiata). A i tak później okazało się, że zrobiłem to niepotrzebnie bo winna była któraś z przednich opon. Problem ustał kiedy przednie koła przełożyłem na tył.
_________________ Grande Punto SPORT MultiJet (2006),
Seicento Sporting ABARTH (dobry rocznik 1999 - jest jak wino: im starszy tym lepszy)
UWAGA! Przyjmę Punto Abarth jako darowiznę. Tylko poważne oferty!
joovie Sympatyk kropek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 227
Tematy: 1 Skąd: Katowice
Ja chciałem tylko dodać kolejny przypadek ze ściąganiem w lewo. U mnie wymienili całą kolumnę kierowniczą. Tłumaczenie w ASO było takie iż czujnik położenia kierownicy ogłupiał i kierownica cały czas była poddawana działaniem sił układu wspomagania. W rzeczywistości wyglądało to tak że jak stałem na światłach i delikatnie dotknąłem kierownicy to szła leciutko w lewo a w prawo trzeba było ciągnąć ostro. A dodatkowo po włączeniu City to sama się potrafiła obrucić na maksa w miejscu. Po wymianie całej kolumny wszystko wróciło do normy tylko teraz wszystko ciężej chodzi - musze to jakoś porównać z innym czy to jest ok.
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach