Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Stukanie z tyłu Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
daras
Puntoświr

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 751
Tematy: 19

Post #102600 Wysłany: 14 Mar 2008 11:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

40 tyś. i naturalne zużycie?
To trochę za krótko.
Ale problem i tak kończy się po 2 latach (teraz już 3) - bo kończy się gwarancja na pojazd Smile
Dlatego 5 lat gwary Hyundaia i Kii (jak to się pisze???) to bardzo dobra sprawa.

Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Tomo
Puntoświr

Imię: Tomek
Dni na forum: 604
Tematy: 3

Post #102639 Wysłany: 14 Mar 2008 15:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Daras, od zawsze tak było, że na amorki jest krótsza gwarancja. To są części które ulegają szybszemu zużyciu "naturalnemu". Zalecane jest sprawdzać stan amortyzatorów co 20 tys.km. szczególnie u nas w Polsce. Myślę, że nie powinno Cię to dziwić. A to, że nie słyszałeś o takich ograniczeniach w gwarancji Skody czy Toyoty to pewnie dlatego, że nie musiałeś korzystać z ich serwisów przy takiej awarii. Mój ojciec 2 miechy temu kupił Fabię więc sprawdzę wieczorem w karcie gwarancyjnej ale jestem na 100% przekonany, że też gwarancja na amorki jest ograniczona przebiegiem. (40 tys.km. to wcale nie jest źle.)

UWAGA! Przyjmę Punto Abarth jako darowiznę. Tylko poważne oferty!
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Jedi
Puntoświr

Imię: Piotr
Dni na forum: 349
Tematy: 7

Post #103062 Wysłany: 15 Mar 2008 08:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

daras to że nie słyszałeś to nie znaczy że nie ma. Ograniczenie przebiegu jest w każdym samochodzie na materiałach eksploatacyjnych - a tym są amortyzatory.

Wielki Kropek 1,4 8V 5D Dynamic @ Tartarini Sequential
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
gustaw
Sympatyk kropek

Imię: Tomek
Dni na forum: 402
Tematy: 0

Post #103149 Wysłany: 15 Mar 2008 14:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam szanowne koleżanki i kolegów.
Oto moje doświadczenie ze stukaniem z tyłu , ale przy zajetych miejscach przez pasazerów jak moje dzieci. Jazda samemu lub z boku z pasażerem cisza. Załadowanie do tyłu dzieci i niesamowity stuk typu gumo-metal.
Koledzy po 1 roku doszedłem. To osłony amortyzatorów a konkretnie są one za długie o 1 wybrzuszenie. Konkretnie
należy odciąć 1 wybrzuszenie na tzw "bałwanku" jak ktoś miał malucha to wie o co chodzi. z tyły w maluchu były tzw. gumowe bałwanki. Wracajac na osłonach amortyzatorów jest taki"bałwanek" składajacy się z 4 wybrzuszeń. Odcinamy po jednym z kazdej strony . Miedzy pozostałym 1 a 2 wybrzuszeniem zakładamy opaske zaciskową i szerokiej drogi. Nie straszne nam wyboje ani obciązenie z tyłu. Mamy błoga ciszę i możemy zapomnieć że kiedykolwiek cos stukało
Poydrawiam[/list]

Moderator

Dni na forum: 682
Tematy: 12

Post #103161 Wysłany: 15 Mar 2008 15:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

gustaw

To też jest wyjście Mr. Green

Wink

Puntomaniak

Dni na forum: 653
Tematy: 13

Post #117666 Wysłany: 21 Kwi 2008 22:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam,

tak jak w temacie - w czasie jazdy słyszę jakieś stuki z tyłu, po prawej str pod boczkiem. Mam 3drzwiową wersję. Czy ktoś z forumowiczów rozbierał tylne boczki?? jakieś rady??

pzdr

مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 932
Tematy: 37

Post #117679 Wysłany: 21 Kwi 2008 22:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

może w tym wątku znajdziesz odp. Rolling Eyes

Sympatyk kropek

Imię: marcin
Dni na forum: 197
Tematy: 0

Post #138845 Wysłany: 26 Cze 2008 22:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam
Mam pytanie czy ktoś spotkał się z stukaniem z tyłu tylko podczas wolnej jazdy na nierównościach typu kurze doły, podczas normalnej jazdy po miejskich drogach i przez nierówności porzeczne nic się nie dzieje. Proszę o pomoc w lokalizacji przyczyny tego zjawiska.

مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 932
Tematy: 37

Post #138859 Wysłany: 26 Cze 2008 22:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

http://fiatpunto.com.pl/topic1744.html

może tu ? Rolling Eyes

Puntoświr

Dni na forum: 752
Tematy: 9

Post #156595 Wysłany: 13 Sie 2008 15:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

adrian napisał:
Cytat:
adrian a dlaczego placiles za wymiane amora, juz po gwarancji masz?

Gwarancja na amorki do 40 tys (wiedza co robia), a u mnie zaraz 60 stuknie.

jakie 40 tysi? ja nic nie wiem, ostatnio byłem w ASO, facet mi mówi, że łączniki stabilizatora do wymiany, ale że zawieszenie jest objęte gwarancją do 40 tysi, a ja mu na to, Pan pokaże gdzie to jest zapisane, i na tym koniec tematu - zrobione na gwarancji

Moderator

Dni na forum: 682
Tematy: 12

Post #156598 Wysłany: 13 Sie 2008 16:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kubi

To są takie ustalenia wewnętrzne danych ASO. Ciekawe jakby ktoś do Ciebie przyszedł i powiedział wymień mi Pan Amor bo się wylał przy np. 65 kkm... śmieszne troche...
I tak dobrze, że dają 40 tys

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat