po przejechaniu 7 kkm u mnie dalej suchutko, piłowanie stopek moim zdaniem jest trudniejsze do wykonania niż przesmarowanie delikatnie dobrym silikonem (każdą stopkę trzeba spiłować równo), a zmiana oleju z 10w na 5w nie ma prawa spowodować wycieków, przecież podczas pracy silnika obydwa oleje mają wskaźnik lepkości 40 CZYLI IDENTYCZNY
_________________ Punto SX 1.2 8V 188A4000 black 3D 2000'
EDi Moderator
Imię: Dawid
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 573
Tematy: 35 Skąd: Dębica
Właśnie Kupiłem Oring w ASO koszt. 3,5zł. Za chwilkę wybieram się na Juwenalia i o ile wrócę do jutra do domku to postaram sie w sobotę zrobić i napisać Manuala: Opis z Fotkami:D
PS. chłop z Aso mówił, że wytrzymuje Oring od 40 do 50 tyś..
[ Dodano: 15 Maj 2007 11:20 ] Witam!!
Właśnie wymieniłem Oring przy cewkach zapłonowych. Operacja trwała z pucowaniem ze szczątków starego oleju itp, jakies 30 minut
Manula nie robię ponieważ identycznie wszystko wygląda jak w Punto 1, a manual do punto 1 już ktoś zrobił, oto Link:
Wszystko wygląda identycznie, a moze kupiłem Mk2 z Silnikiem od Mk1
Aczkolwiek, jak coś, służę Infem
[ Dodano: 15 Cze 2007 15:10 ]
Spiłowałem Stópki, jest Super, nic nie leci, no Zero "Zadyszki" !! wiem , że będzie tak do końca żywota mojej MK-2ki Napisałem Manuala:
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach