| Autor |
Wiadomość |
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 443
Tematy: 24 Skąd: Katowice
|
| Wicher napisał: |
| Grzegorz 1976-nie wiem co to za firma,dzisiaj będę się dowiadywać.W tej chwili mam alusy czarne z rantami chromowanymi i doszedłem do wniosku,że za bardzo się zlewają z czarnym kolorem GP.Brakuje z boku widocznego kontrastu. |
JA mam identyczne zdanie, ale niesety jestem wbrew obecnej modzie i trendowi i jestem zwolennikiem srebrnych felg ewentualnie takich nieco wpadających w ciemniejszy chrom, ale nie tych zupełnie ciemnych a już na pewno odstręczają mnie te całkiem czarne.
| MuCu napisał: |
| Również miałem swoje felgi tej firmy. Jest to niemiecka firma, która produkuje solidne i bardzo wytrzymałe felgi. Poza tym bardzo wiele fabrycznych aut wyjeżdża na felgach tej firmy. |
Właśnie chodziło mi o to że już gdzieś widziałem fele tej firmy i wiedziałem że raczej chinole to nie są. Tylko nie mogłem pokapować gdzie. A teraz już wiem doskonale. Na spocie u MuCu Również pozdrawiam  |
_________________ Wokół mnie sami egoiści. Wszyscy myślą o sobie tylko ja myślę o MNIE!
Proszę nie podrabiać avatarka z Alem - byłem pierwszy !
GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
Wicher
Puntoświr

Imię: Jerzy
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 251
Tematy: 15 Skąd: Hajnówka
|
Dziękuje wszystkim za wyrażenie własnych opinii.W niedzielkę sobie je zamówię i będę miał niezły kontrast... |
|
|
|
|
 |
Grzefo
Sympatyk kropek
Dni na forum: 153
Tematy: 2 Skąd: Sędziszów, Świętokrzyskie
|
Mam pytanko, czy ktoś z kolerzeństwa zakładał zimówki 14" do swoich GP. Ja właśnie takie chciałbym założyć do swojego na zime i myślę że najwyższy czas rozejżeć się za felami stalowymi, póki są tańsze. No i oczywiście jakie kumy na te felgi. Ja osobiście jeżdżę na 15", a oponki 185/65. Proszę o radę... |
_________________ GP 1.4 8v 2008 |
|
|
|
 |
grandevito
Puntoświr

Imię: Witek
Dni na forum: 597
Tematy: 10 Skąd: Oświecim/Tychy
|
|
|
|
 |
Grzefo
Sympatyk kropek
|
wiesz ale ja chciałem zwęzic oponkę i podwyższyć profil na zimę i stąd moje pytanko oddnośnie oponek i felg |
|
|
|
 |
zoon
Puntoświr

Imię: Przemek
Dni na forum: 573
Tematy: 21 Skąd: Pszczyna
|
Dlaczego 15" są za małe? Gdybym nie miał właśnie 15", to bym już na krawężniku uszkodził fabryczną alufelgę. Poza tym opony 185/65R15 zapewniają większy komfort i lepsze odprowadzanie wody niż szersze opony na większych felgach, a niestety woda często stoi.
Natomiast 14" to już chyba przegięcie  |
_________________ Grande StarJet
Punto II FL 1.2 16V |
|
|
|
 |
bbanditoss
Moderator

Imię: Adam
Dni na forum: 514
Tematy: 29 Skąd: Katowice
|
zresztą kiedyś mieliśmy dyskusję na temat 14 i były watpliwości czy tarcze hamulcowe "pogodza się" z 14"  |
|
 |
Grzefo
Sympatyk kropek
|
A oki właśnie nic nie znalazłem na ten temat czyli koledzy jednak 15" no i chyba kumy 175/65, to wporzo trzeba się zacząć rozglądać za felami stalowymi, a oponki to ja myśłę że chwilę poczekam trzeba śledzić rynek i może jakaś promocja sie trafi, Dzięks bardzo.... |
|
|
|
 |
bbanditoss
Moderator

Imię: Adam
Dni na forum: 514
Tematy: 29 Skąd: Katowice
|
Grzefo do usług jesteśmy szybko, dyskretnie i fachowo joke  |
|
 |
LeszekR
Puntoświr
Imię: Leszek
Dni na forum: 649
Tematy: 7
|
|
|
|
 |
sadoo
Puntoświr

Dni na forum: 636
Tematy: 18 Skąd: Jelenia G.
|
|
|
|
 |
autofan
Puntoświr
Dni na forum: 393
Tematy: 2
|
LeszekR kupiłeś może te felgi? Chciałbym wiedzieć jak one wyglądają i czy pasują bo zastanawiam sie nad kupnem. Mam pytanie: czy jak klocki się zużywają to zaciski wchodzą głębiej? Czy ma może ktoś felgi od Opla Merivy? Są takie same idealnie jak od GP bo wg parametrów to tak. |
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 8V 77km, Energy, 3 dzwiowy srebny
Ostatnio zmieniony przez autofan dnia 25 Sie 2008 09:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
grandevito
Puntoświr

Imię: Witek
Dni na forum: 597
Tematy: 10 Skąd: Oświecim/Tychy
|
| autofan napisał: |
| LeszekR kupiłeś może te felgi? Chciałbym wiedzieć jak one wyglądają i czy pasują bo zastanawiam sie nad kupnem. Mam pytanie: czy jak klocki się zużywają to zaciski wchodzą głębiej? |
zaciski stoja w miejscu  |
_________________ FIAT GRANDE PUNTO 1.4 8V 77KM EMOTION SZARY UNDERGROUND
ZABIC MUCHE NA BOCZNEJ SZYBIE BEZCENNE
http://fiatpunto.com.pl/album_personal.php?user_id=564 |
|
|
|
 |
LeszekR
Puntoświr
Imię: Leszek
Dni na forum: 649
Tematy: 7
|
| autofan napisał: |
| LeszekR kupiłeś może te felgi? Chciałbym wiedzieć jak one wyglądają i czy pasują bo zastanawiam sie nad kupnem. Mam pytanie: czy jak klocki się zużywają to zaciski wchodzą głębiej? Czy ma może ktoś felgi od Opla Merivy? Są takie same idealnie jak od GP bo wg parametrów to tak. |
Nie nie kupiłem bo rozglądam się za używanymi. Mam okazje kupić w cenie 75 zł za sztukę nie wiem czy to mało czy dużo  |
|
|
|
|
 |
autofan
Puntoświr
Dni na forum: 393
Tematy: 2
|
Jak nie są pordzewiałe to chyba warto, bo na allegro chcą ok 95 do 100, za uzywane, na zdjeciach to nie są zniszczone. One są od GP czy Oploskie ze znakami GM? |
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 8V 77km, Energy, 3 dzwiowy srebny |
|
|
|
 |
|
|