Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Gaz w Lince 1.4 Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
luki7wwl
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 576
Tematy: 3

Post #132294 Wysłany: 05 Cze 2008 12:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Grzegorz1976 napisał:
luki7wwl napisał:
Nie chcesz gazu twoja sprawa Twój wybór.
Nikt ci nie kaze zakładąć nikt ci nie mówi ze głupio robisz, to jest twoja sprawa nikt na ciebie nie wywiera nacisku

DZIĘKI hahaha

hehe

mój kolega tez tak reagował ja zakładałem rok temu gaz i przez cały rok mi gadał ze gaz to zło Laughing bo on miał i mu sie cały czas cos działo a teraz jego diesel jest najlepszy.
Jakoś od miesiaca ucichł Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Pozwole sobie zacytować

<<Czyli wracając do pytania kolegi grzees nie powinno być większych roblemów z instalacją gazową do T-jeta.
Trzeba znaleźć dobry warsztat który który zrobi to porządnie, bo jak czytam skargi po różnych forach na instalacje gazowe to 99% procent złego robią montażyści zwani przez niektórych druciarzami, a nie złe są instalacje gazowe>> i to jest prawda

Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
grzees
Sympatyk kropek

Imię: Grześ
Dni na forum: 459
Tematy: 2

Post #132312 Wysłany: 05 Cze 2008 13:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Grzegorz1976 napisał:
Dżizas - Kupić T-jeta i wstawić do niego gaz Shocked Exclamation Question Exclamation Question Straciłem wiarę we wszystko...

no cóż kolego, sporo jeżdżę i potrzebuję dynamicznego autka (akurat trafiła się okazja), które mnie nie zrujnuje;
dodam, że minimalnie robię 40 tys. km rocznie, przelicz sobie ile to będzie noPb Smile
widzę, że mocno zakorzenione w Tobie są mity w stylu : niezawodny volkswagen, nie kupię auta na "f", itp.
staram się obalać mity i jeśli wstawię instalkę do t-jeta nie omieszkam się pochwalić Smile
na dzień wczorajszy wymiękło jedno ASO, powiedzieli, że:
"na dzień dzisiajszy nie ma możliwości wstawienia instalacji do tego silnika, to jest informacja od prezesa" Razz
zobaczymy co powiedzą na innych stacjach Smile
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 538
Tematy: 37

Post #132321 Wysłany: 05 Cze 2008 14:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja tam akurat z Grzegorzem1976 się zgadzam - turbo i gaz to niezbyt dobre połączenie, cokolwiek dobrego by o gazie nie mówić...

Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
Image => LPG sucks Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
MatiGP
Puntoświr

Imię: Mateusz
Dni na forum: 258
Tematy: 10

Post #132337 Wysłany: 05 Cze 2008 15:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Powiedzcie mi jaki jest sens kupować mocne turbo 1.4 T-jet, które wiadomo pali dużo więcej niż normalne 1.4 i potem wkładać gaz?

Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 438
Tematy: 5

Post #132344 Wysłany: 05 Cze 2008 15:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Na pewno jest jeden - T-jet lepiej sobie poradzi z masą Linijki, niż jednostka podstawowa.

Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 443
Tematy: 24

Post #132357 Wysłany: 05 Cze 2008 16:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

grzees napisał:
widzę, że mocno zakorzenione w Tobie są mity w stylu : niezawodny volkswagen, nie kupię auta na "f", itp.

grzees hahaha wybieram ten tekst w stosunku do mnie tekstem miesiąca Szczerbol. Posmarkałem się ze śmiechu... dobre dobre... chłopaki z forum wiedzą o co chodzi hahaha Szczerbol Szczerbol Szczerbol

Co do gazu to już kiedyś wycierałem tu klawiaturę wielokrotnie. Dla mnie to nie mity tylko nauczka na własnej skórze. Nie teoretyzuję tylko przeszedłem gechennę z tym wynalazkiem i nigdy więcej... chyba że zacznę pracować jako taksówkarz albo dostawca towaru Wink. Na razie odpukać stać mnie na Pb do dwóch benzyniaków i niech tak zostanie Very Happy

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
grzees
Sympatyk kropek

Imię: Grześ
Dni na forum: 459
Tematy: 2

Post #132617 Wysłany: 06 Cze 2008 06:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Grzegorz1976 napisał:
grzees napisał:

grzees hahaha wybieram ten tekst w stosunku do mnie tekstem miesiąca Szczerbol. Posmarkałem się ze śmiechu... dobre dobre... chłopaki z forum wiedzą o co chodzi hahaha Szczerbol Szczerbol Szczerbol

Co do gazu to już kiedyś wycierałem tu klawiaturę wielokrotnie. Dla mnie to nie mity tylko nauczka na własnej skórze. Nie teoretyzuję tylko przeszedłem gechennę z tym wynalazkiem i nigdy więcej... chyba że zacznę pracować jako taksówkarz albo dostawca towaru Wink. Na razie odpukać stać mnie na Pb do dwóch benzyniaków i niech tak zostanie Very Happy

Smile cieszę się, że udało mi się wprowadzić Cię w dobry nastrój, choć nie powinieneś brać dosłownie do siebie
tego co napisałem (szczególnie, że pozostajesz wierny marce Cool ), moim zamiarem było naświetlenie Twojego podejścia do T i LPG Smile

cóż mogę powiedzieć, trafiłeś do złego gazownika i tyle Smile
szkoda, że przez takiego partacza ludzie zrażają się do alternatywy noPb Sad
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
luki7wwl
Sympatyk kropek

Dni na forum: 576
Tematy: 3

Post #132623 Wysłany: 06 Cze 2008 07:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cytat:
cóż mogę powiedzieć, trafiłeś do złego gazownika i tyle Smile
Sad

dokładnie

Cytat:
szkoda, że przez takiego partacza ludzie zrażają się do alternatywy noPb

ano szkoda, tylko czemu nie obrażaja sie na gaziarza który im to zakładał tylko obrażaja sie na LPG tego nie rozumiem Very Happy

Puntoświr

Dni na forum: 633
Tematy: 7

Post #159212 Wysłany: 21 Sie 2008 08:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

I jak t z LPG to tego TJeta? Udało się? Jakie wrażenia? Generalnie rozumieme ze to okazyjny zakup bo w normalnych realiach cenowych to prościej kupic multijeta i sie nie bawić.

Sympatyk kropek

Imię: Marcin
Dni na forum: 342
Tematy: 1

Post #175483 Wysłany: 30 Wrz 2008 13:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie wiem jak z gazem do T-jeta. Zrobiłem już 13000 na gazie w zwykłym 1.4 8V. Autko pali ok. 9 litrów gazu na setkę. Oczywiście plus jeszcze troszkę pb.
Rano się przełącza po około 3 km. jak z pracy jadę po południu szybciej ale to centrum katowic to i się w korkach stoi .Polecam ASO Fiata w Mikołowie jak chcecie założyć gaz. Przez cały przebieg do tej pory nie ma problemu, instalka dobrze założona.
Tak z ciekawostek zamówiłem świece Denso VXU22, irydowe podobno do 100,000 wystarczają na gazie jeżdżąc. Ciekawe jak się spiszą....

Puntoświr

Dni na forum: 633
Tematy: 7

Post #176621 Wysłany: 04 Paź 2008 13:10 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Marcin a jakie masz wtryski? Jakiej marki?

Sympatyk kropek

Dni na forum: 77
Tematy: 0

Post #178814 Wysłany: 11 Paź 2008 23:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Marcin

jak tam instalacja ? gdzie ja zalozyles i serwisujesz ?

pytam dlatego ze generalnei naczytalem sie strasznych rzeczy o tym producencie

nawet znalazlem cos takiego

http://interwencja.interia.pl/news?inf=1069798

moje dociekania wynikaja z faktu ze okazalo sie ze ja mam wlasnie taka instalacje - tzn mam teoretycznie ich komputer glownie i przelacznik

pisze teoretycznei poniewaz ktos odlaczyl komputer, wykrecil silniczek krokowy i dal zaworek jak w I generacji

podobno masakra dla takiego silka jaki ja posiadam 1,2 MPI 75KM

dowiedzialem sie o tym wczoraj wieczorem ale jest problem bo malo firm sie tym zajmuje. Znalazlem przedstawicielstwo w Lodzi ale mam cos wrazenie ze zwineli juz dzialalnosc

mniejsza z tym

chodzi mi o to jak to ze piszesz ze u Ciebie jest wszystko ok, a generalnie inni nei ozstawiaja suchej nitki na DT Gas system

jak to jest mozliwe ?

jedne silniki bardziej to lubia ? kwestia tego kto zaklada ? ( niektorzy jezdza do lublina do samego producenta )

dodam ze auto na aktualnej konfiguraacji dziala dosc dobrze. zastanawiam sie jak dlugo tak pociagnie Smile

Sympatyk kropek

Imię: Marcin
Dni na forum: 342
Tematy: 1

Post #180395 Wysłany: 16 Paź 2008 20:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam po zasłużonym urlopie...
Turcja piękna tej jesieni a Fiaty to 1/4 populacji samochodów...
Wracając do instalacji - mam kompletną instalkę DT-Gas 700 , komputer, reduktor, wtryski i co tam jeszcze trzeba .
Myślę że całe zło o instalacjach bierze się z fachowości instalatorów.... Jak czytam na forum Stag-a co potrafią zrobić pseudofachowcy z niby prostą polską instalacją to porażka.
Powiem tak - szukałem instalki po serwisach fabrycznych żeby nie mieć w razie co jakichś większych problemów z gwarancją, miałem do wyboru Tartarini za 4 do 5 tyś. albo to co mam.
Jak na razie nie żałuję swojej decyzji, 15 tyś. bez żadnego problemu.
A co DT-Gas, jak z nimi rozmawiałem co do instalki to przyjechał klient Chryslerem Sebringiem V6 z założoną tą instalką - gościu zadowolony, autko mu chodziło miodzio..

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat