| Autor |
Wiadomość |
Dzidek
Puntomaniak

Imię: Krzysztof
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 380
Tematy: 1 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany:
02 Mar 2008 18:47 |
  |
Witam,
Czy może ktoś z Was sobie to zmieniał? Może nie tylko gałkę ale i mieszek od dźwigni zmiany biegów ( ta oryginalna fiaciora jest kosmicznie droga ).
Może macie jakieś foty i chcielibyście się podzielić ew polecić co można by tam wsadzić? Wybór jest dość spory (jeśli chodzi o gałki) ale do GP (podnoszony wsteczny) to z dostępnych niebardzo mi się podobają. Macie jakieś rady? |
|
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
Misha
Sympatyk kropek

Imię: Michał
Dni na forum: 571
Tematy: 1 Skąd: Szczecin
|
Wysłany:
03 Mar 2008 14:53 |
  |
Witam , akcesoriow jest pełno takich jak mieszki czy gałki do zmiany biegów. Ja wymieniłem na akcesoria z Isotty jest w Polce przedstawiciel nawet. Pozdrawiam
 |
|
|
|
|
 |
piotr 8V grande
Puntomaniak

Imię: Piotr
Dni na forum: 443
Tematy: 6 Skąd: Bydgoszcz
|
Misha-szacun!! własnie przegladam forum i widze ze kolega ma taki sam podlokiec co ja mam.
Pozdro!! |
_________________ Łap chwile ulotne jak ulotka, łap chwile ulotne jak plotka... |
|
|
|
 |
brykAs
Puntomaniak

Dni na forum: 574
Tematy: 5 Skąd: krk-NH
|
w jaki sposób można zdemontować gałkę zmiany biegów ?? próbowałem ją kręcić ale prędzej chyba rozwalę skrzynie niż zdejmę to ustrojstwo  |
_________________ La Grande
Clarion DXZ778/Hertz MLK 165 + DEGO PO 650/GZHA 4150X + Clarion APA 2160/IT MDS 10 BR/Dietz i wszystko jasne ...
http://fiatpunto.com.pl/topic8370.html |
|
|
|
 |
piotr 8V grande
Puntomaniak

|
galka jest odkrecana !!!. trzeba tylko urzyc mocy. niech moc bedzie z toba |
_________________ Łap chwile ulotne jak ulotka, łap chwile ulotne jak plotka... |
|
|
|
 |
brykAs
Puntomaniak

Dni na forum: 574
Tematy: 5 Skąd: krk-NH
|
ok spoko
a ta gałka ma jakiś specjalny gwint czy uniwersalny ? tzn czy inne gałki przypasują czy tylko dedykowane ? |
_________________ La Grande
Clarion DXZ778/Hertz MLK 165 + DEGO PO 650/GZHA 4150X + Clarion APA 2160/IT MDS 10 BR/Dietz i wszystko jasne ...
http://fiatpunto.com.pl/topic8370.html |
|
|
|
 |
piotr 8V grande
Puntomaniak

|
gwint metryczny wykonany wg PN. inne gałeczki sa mocowane malenkimi wkretami z boku. kazda dobrze zrobiona galka jest uniwersalna do kazdego lewarka zmiany biegow. |
|
|
|
 |
Thoa82
Puntoświr

Imię: Marcin
Dni na forum: 216
Tematy: 17 Skąd: Katowice
|
dla mnie osobiście gałka zmiany biegów jest za wysoka,a co byście powiedzieli na "przycięcie' i ponowne nagwintowanie rułki na którym nakręcamy gałke,była by krótsza-znaczy niższa,moim zdaniem nadaje to bardziej sportowego wyglądu,tak sobie zrobiłem w poprzednim samochodzie-"O niebo lepiej"..Co wy na to? |
_________________ GP Estiva  |
|
|
|
 |
pawelk
Puntomaniak

Imię: paweł
Dni na forum: 170
Tematy: 3 Skąd: braniewo
|