Witam. Mam pytanie, co oznacza kontrolka którą zaznaczyłem na obrazku? zaświeca mi sie nieraz podczas jazdy- czy to groźne?Przepraszam ze ta ilustracja taka niewyraźna, jak znajde cos lepszego to dorzuce. narazie jest tylko to. prosze o pomoc
to kontrolka przepalonej żarówki kropku... system spradza wszystki żarówki prócz tych z trzeciego światła stopu. chyba nawet te od podświetlenia deski rozdzielczej. jak jakaś się przepaliła to kontrolka świeci... ale ponoć świeci też jak autko jest na na gaz i trochę wariuje - nie będę tego rozwijał... u mnie też świeci
_________________ Forza Italia!
Mk II FL 1.2 8V
Bobas Sympatyk kropek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 202
Tematy: 6
Kontrolka check, sygnalizuje przepaloną zarówkę, swieci na pomaranczowo. U mnie migało przy hamowaniu, więc pukłem reką w tylne światło , widoczne coś było lużne i teraz ok.
I bez gazu potrafi wariowac. W kropku rodzicow dyskoteka w wykonaniu tej wlasnie kontrolki i jeszcze tej od wspomagania na poczatku wywolaly u mnie przerazenie ze cos sie dzieje, ale... po jakims czasie sie przyzwyczailem i przez 5000km nic szczegolnego sie nie wydarzylo. Co ciekawe to ta od zarowki lubiala sie zapalac rano po uruchomieniu auta i po paruset metrach juz jej sie odechciewalo swiecic.
_________________ Dlugodystansowy test Fiat Punto IIFL 1.3 Multijet. Stan zaawansowania: 30.52% (76300km)
efka170 Sympatyk kropek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 425
Tematy: 3
To swiadczy o tym, że trzeba żarówkę wymienić. Ona za moment już przepali się na amen. Na razie włokno jeszcze czasem zakontaktuje i świeci. Radze wymienić żarówkę, najczęściej tylna mijania.
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach