Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

pytanie o: spryskiwacze reflektorów na zderzaku??? Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
pawel_p1
Puntoświr

Imię: paweł
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 486
Tematy: 18

Post #127113 Wysłany: 20 Maj 2008 19:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

kupiłem zderzak z szerokim wlotem powietrza i ze spryskiwaczami lamp i tu mam problem i pytanie (raczej do uzytkowników GT) w jaki sposób są podłączone spryskiwacze czy jest jakas dodatkowa pompka Question włącznik Question .
nie moge znalezc informacji na ten temat w zadnej literaturze, dlatego prosze o pomoc

Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
RAFI86
Puntoświr

Imię: RAFAŁ
Dni na forum: 268
Tematy: 9

Post #127296 Wysłany: 20 Maj 2008 22:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wiesz co? wydaje mi się że powinien być na wężyku od spryskiwacza taki rozdzielnik żeby jeszczo można było coś podłączyć. Przynajmniej u mnie tak jest......
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
mrider
Puntoświr

Dni na forum: 567
Tematy: 14

Post #127313 Wysłany: 20 Maj 2008 22:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

RAFI86 no ale to nie rozwiązuje problemu Smile W wypadku tego rozgałęźnika spryskiwacze lamp działały by w tym samym czasie co spryskiwacze szyb, a chyba nie o to chodzi. Swoją drogą sam jestem ciekaw jak to jest zrobione w GT-kach bo przydało by mi się coś takiego w kropku.

Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne Szczerbol
Rafalinek
Puntoświr

Imię: Rafał
Dni na forum: 637
Tematy: 4

Post #127317 Wysłany: 20 Maj 2008 22:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak będę miał chwilę w weekend, to jeśli pójdzie sprawdzę jak to jest podłączone. Teraz wiem tylko tyle, że spryskiwacze reflektorów działają tylko, gdy są włączone światła mijania Mr. Green

pawel_p1
Puntoświr

Imię: paweł
Dni na forum: 486
Tematy: 18

Post #127326 Wysłany: 21 Maj 2008 00:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Rafalinek napisał:
Teraz wiem tylko tyle, że spryskiwacze reflektorów działają tylko, gdy są włączone światła mijania

to mamy juz jakis kroczek do przodu.

Cytat:
Rafalinek
a czym je sie uruchamia??

Rafalinek
Puntoświr

Post #127354 Wysłany: 21 Maj 2008 08:34 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

uruchamiasz je normalnie tą samą dźwigienką co spryskiwacze szyb. Gdy są wyłączone światła działają tylko same spryskiwacze szyb, natomiast przy włączonych światłach mijania również spryskiwacze reflektorów.

Dymers PGT
Puntomaniak

Imię: Mateusz
Dni na forum: 159

Post #141981 Wysłany: 05 Lip 2008 00:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

To jest bardzo ciekawy temat ja juz troche grzebalem bo mi nie dzalaja spryski i sa dwie pompki dio spryskiwaczy zeby sie dobrac do pompki od lamp trzeba zdjac przedni kierunek od strony kierowcy i zobaczysz tam pompke od spryskow lamp chyba ze ta pompka dziala rowniez na szyby ale wydaje mi sie ze tylko na lampy a druga pompka jest zamontowana w zbiorniczku a ja dalej nie wiem co moze byc nie tak z moimi spryskami lamp

Puntoświr

Dni na forum: 567
Tematy: 14

Post #142050 Wysłany: 05 Lip 2008 12:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Rafalinek napisał:
uruchamiasz je normalnie tą samą dźwigienką co spryskiwacze szyb. Gdy są wyłączone światła działają tylko same spryskiwacze szyb, natomiast przy włączonych światłach mijania również spryskiwacze reflektorów.

Czyli podczas jazdy na światłach przy spryskiwaniu reflektorów pryska również na przednią szybę?

Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne Szczerbol
Dymers PGT
Puntomaniak

Imię: Mateusz
Dni na forum: 159

Post #148883 Wysłany: 23 Lip 2008 23:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dokładnie tak jak masz wlaczone swiatla pryska na lampy i przednia szybe

Puntoświr

Imię: heniek
Ostrzeżenia: 2/3
Dni na forum: 432
Tematy: 39

Post #168614 Wysłany: 13 Wrz 2008 13:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pojemniki jaka ma pojemnosc czy są dwa

Sympatyk kropek

Imię: Paweł
Dni na forum: 97
Tematy: 3

Post #181842 Wysłany: 26 Paź 2008 23:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czy wiecie gdzie można kupić takie spryskiwacze? Chciałbym założyć do swojego, bo kupiłem oryginalny zderzak z szerokim wlotem i halogenami, a jakbym dolozyl spryski to bylby pelen wypas Szczerbol

[ Dodano: 27 Paź 2008 00:21 ]
Witam!
Ponawiam pytanie pawel_p1 odnośnie sprysków. Również kupiłem zderzak z szerokim wlotem i mam okazję od jednego z forumowiczów kupić spryskiwacze z wężykami. I teraz pytanie do Was: jakich elementów dokładnie potrzebuję (spryski, wężyk, może dodatkowa pompka?) żeby to wszystko móc zamontować? No i ile tak pi razy drzwi są warte spryski + wężyki, bo sprzedawca nie wie ile za nie wziąść? A ja tez za bogaty nie jestem, więc nie chcialbym przeplacic. Dzieki za pomoc

'98 Punto Sporting 16V ... żółciótkie Giallo Ginestra (#258)
fotki tutaj: http://fiatpunto.com.pl/topic11020.html ; http://fiatpunto.com.pl/topic11020-15.html - zdjęcia wnętrza

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
BARTEKcoupe
Puntoświr

Imię: Bartek
Dni na forum: 255
Tematy: 9

Post #184673 Wysłany: 30 Paź 2008 12:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Na tygodniu będę grzebał przy aucie to postaram się zrobić jakieś foty co gdzie i jak podłączone. U mnie spryskiwacze nie chodzą wiec się tym zajmę przy okazji. Spryskiwacze mają osobną pompkę wiec musisz dokupić (przynajmniej tak wszyscy mówią i piszą) Cool

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Rafalinek
Puntoświr

Post #186547 Wysłany: 05 Lis 2008 13:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

henias75 napisał:
Pojemniki jaka ma pojemnosc czy są dwa

Zbiornik na płyn jest jeden i ma 7l pojemności (w tych bardziej cywilnych wersjach niecałe 3 chyba).

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat