Zauważyłem że raz na jakiś tam czas zdarza się Kropkowi zazgrzytać
Ogólnie jak jest zimny chwilę kręci ale bez problemów odpala jak ciepły praktycznie na dotyk
Tylko co z tym zgrzytem to chyba koło tzn tak mi sie wydaje bo jak wrzucę na luz lekko bujnę samochodem wtedy prawdopodonie ząbki się ustawiają prawidłowo i odpala tak jak powinien
Hmm ile by mnie kosztowała wymina: rozrusznik plus koło , wiem że robocizna jest droga
Zauważyłem że raz na jakiś tam czas zdarza się Kropkowi zazgrzytać
Ogólnie jak jest zimny chwilę kręci ale bez problemów odpala jak ciepły praktycznie na dotyk
Tylko co z tym zgrzytem to chyba koło tzn tak mi sie wydaje bo jak wrzucę na luz lekko bujnę samochodem wtedy prawdopodonie ząbki się ustawiają prawidłowo i odpala tak jak powinien
Hmm ile by mnie kosztowała wymina: rozrusznik plus koło , wiem że robocizna jest droga
Wymieniał ktoś w ASO może ?
Prawdopodobnie wystarczy wymienić bendix rozrusznika.
Wymiana w ASO 250 PLN.
Hmm zauważyłem jeszcze taką rzerz że jak zazgrzyta to wystarczy pobujać samochodem albo lekko pchnąć i zaskakuje bez problemu .
Jeśli przed zatrzymaniem wyrzucam na luz i samochód się lekko toczy nie ma zgrzytu ... przy próbie odpalenia
Hmm zauważyłem jeszcze taką rzerz że jak zazgrzyta to wystarczy pobujać samochodem albo lekko pchnąć i zaskakuje bez problemu .
Jeśli przed zatrzymaniem wyrzucam na luz i samochód się lekko toczy nie ma zgrzytu ... przy próbie odpalenia
A jeśli nie bendix to co to może być ?
Nadal stawiam na bendix. Jak ruszasz autem to po prostu przeskakuje 1-2 ząbki lepiej się zazębia. U zwykłego elektryka samochodowego koszt ok 150 PLN, ale pewnie da się znaleźć taniej. Najlepiej takiego elektryka odwiedzić to Ci powinien zdiagnozować. U mnie czasami pomagało wyrzucenie biegu przed odpaleniem. Ale to zwykła loteria.
_________________ Punto II SX, 2000, 1242cm3 8v, 5d
Manfred Sympatyk kropek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 114
Tematy: 5
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach