Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Pytanie o Turbo (1.3 MultiJet) Proszę o pomoc!!! Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
13MC
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 650
Tematy: 1

Post #65284 Wysłany: 18 Lis 2007 23:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Co trzeba zrobić ? Nie mam pojęcia. Jestem jedynym użytkownikiem auta, jeżdżę nim w cyklu trasa 60%, miasto 40%. Wyświetlacz zazwyczaj pokazuje 4,4-4,5 ale wg mnie przekłamuje o 0,2. Może gdybym jeździł tylko po mieście i w korkach to pewnie by to inaczej wyglądało. Spróbuję zrobić przy najbliższej okazji test to wtedy dam znać jak to wygląda. Aha nie jeżdżę 30-40 km/h i na luzie - żeby nie było niedomówień Very Happy

Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Maciey
Puntoświr

Dni na forum: 501
Tematy: 14

Post #65287 Wysłany: 18 Lis 2007 23:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

w moim przypadku trzeba odwrócić proporcje miasta do trasy Smile i zaznaczyć,że miasto zazwyczaj w szczycie, więc te 5,2; 5,4l musi być Sad Muszę też sam policzyć ile pali dokładnie i czy komputer nie przekłamuje
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
daras
Puntoświr

Dni na forum: 713
Tematy: 19

Post #65333 Wysłany: 19 Lis 2007 09:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

U mnie sprężarka gwiżdże i syczy od około 1800-1900 obrotów ale wyraźnego "kopa" auto zaczyna mieć od około 2000 obrotów.
Myślę, że wszystko masz OK Smile
Turbina kręci się cały czas a porządnie zaczyna pompować przy konkretnych obrotach (jw.).

Trappier
Sympatyk kropek

Dni na forum: 201

Post #150965 Wysłany: 29 Lip 2008 09:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

U mnie komputer zaniża gdzieś około 0,2- 0,3, według jego wskazań to wychodzi od 3,8 do 4,1 w zależności do sposobu jazdy i warunków (pogoda i ciągniki na drodze, których nie ma jak wyprzedzić) . Teoretycznie jakieś 70% to trasa, ale ta trasa to 90% teren zabudowany i przede wszystkim GÓRKI.
Mam jeszcze pytanie z innej beczki. Silnik powinno sie trzymać włączony po zatrzymaniu samochodu, ale jak długo? Słyszałem że ok pół minuty. Oczywiście chodzi mi o multijeta

Ostatnio zmieniony przez Trappier dnia 29 Lip 2008 09:17, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Tomo
Puntoświr

Imię: Tomek
Dni na forum: 566
Tematy: 3

Post #150967 Wysłany: 29 Lip 2008 09:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja zazwyczaj przy normalnej (czytaj ekonomicznej) jeździe wyłączam po około 30 sekundach od zatrzymania ale jeśli dałeś ostro po garach to i turbina wymaga dłuższego studzenia. Wtedy przytrzymaj go na chodzie przez minutę i będzie OK.

UWAGA! Przyjmę Punto Abarth jako darowiznę. Tylko poważne oferty!
Trappier
Sympatyk kropek

Dni na forum: 201

Post #150969 Wysłany: 29 Lip 2008 09:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzieki za błyskawiczną odpowiedź. Po garach raczej nie daję, bo to boleśnie mi się odbija przy dystrybutorze. A tak nawiasem mówiąc ciekawe, ze jak ropa szła do góry to paliwo na stacjach drożało z dnia na dzień, a teraz podobno staniała, a na stacjach jakoś nie widać podobnego ruchu w dół (Przynajmniej u mnie).

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat