CZeść misieq79 napisał na początku tego postu:
Spuszczenie wody z filtra paliwa (klekoty) co 5 kkm
Mam pytanko, czy to jest trudne?
Czy ktoś wie jak to się robi? Jeśli tak to czy mógł by opisać mniej więcej jak co i gdzie.
Mam w swoim punciaku coraz większe klekoty i już nie wiem czym one mogą być spowodowane a faktem jest, że żadnej wody z filtra paliwa nie spuszczałem.
No przecież filtr paliwa jest nie wymienny. Zeby go wymienić tzreba wymienić całą pompkę. Nie będe tego robić co 5 tys. przecież. Dolanie płynu niwelującego wodę ze zbiornika może pomóc?
Adas Puntoświr
Imię: Adam
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 581
Tematy: 35 Skąd: Białystok
generalnie zalewa się do pełna ON nowy filtr, wymontowuje stary i montuje nowy. Odkręca śrubkę u dołu, przekręcamy kluczyk w stacyjce, czekamy parę chwil aż zaczyna olej cieknąć z dołu. zakręcamy śrubę i odpalamy samochód jakby zgasł lub wchodził za bardzo na obroty to go dusimy na V biegu. Olej z filtra oczywiście spowrotem do baku Generalnie nie widziałem żeby po 40kkm filtr zmienił kolor lub był osad. A różne wynalazki leje do baku, byle taniej. Oczywiście biodiesla unikam w czasie zimy warto zlewać syf jak jest lub używać depresatora - wtedy nic nie ma.
_________________ remind, Fiat Punto II 1.9D 3D 44kW - Edycja Kolekcjonerska , Akumulator 63Ah / 610A, przebieg 199tyś km i rośnie Olej na zimę neste turbo LXE 10W40
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach