| Autor |
Wiadomość |
scisq
Sympatyk kropek
Imię: Wojtek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 227
Tematy: 11
|
Witam!
Mam seryjne radio Blaupunkt w Grande Punto 2006r. i od jakiegoś czasu zaczęły mi się ścierać klawisze - szczególnie te 1,2,3,4,5,6
Wygląda to niezbyt ciekawie bo za chwilę zamiast cyferek będę miał tylko jakieś wytarte kropki, a jest to dla mnie o tyle denerwujące, że to radyjko jest na oryginalnym wyposażeniu GP. Mam pytanie, czy takie coś podlega reklamacji/gwarancji?? Ogólnie gwarancja na samochód skończyła się w kwietniu 2008r. ale może coś takiego da się jeszcze jakoś reklamować??
Pozdrawiam!
Wojtek |
|
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
daras
Puntoświr

Dni na forum: 713
Tematy: 19 Skąd: Olsztyn
|
| scisq napisał: |
| Mam seryjne radio Blaupunkt w Grande Punto 2006r. i od jakiegoś czasu zaczęły mi się ścierać klawisze |
Nie obleciałeś ich kiedyś jakimś alkoholem, przy okazji czyszczenia kokpitu? |
_________________ Grande 1.3 JTD Multijet 16V
Energy '06 |
|
|
|
 |
Tomo
Puntoświr

Imię: Tomek
Dni na forum: 566
Tematy: 3 Skąd: NDM-Mazowieckie
|
scisq możesz zapodać fotkę jak to wygląda? |
_________________ Grande Punto SPORT MultiJet (2006),
Seicento Sporting ABARTH (dobry rocznik 1999 - jest jak wino: im starszy tym lepszy)
UWAGA! Przyjmę Punto Abarth jako darowiznę. Tylko poważne oferty! |
|
|
|
 |
Jaco
Moderator

Dni na forum: 645
Tematy: 12 Skąd: Podbeskidzie
|
Hmm wydaje mi się, że niewiele na to poradzisz możesz zapytać w ASO co oni na to.. |
_________________ FIAT Grande Punto 90 KM MultiJet |
|
|
|
 |
grz3s
Puntomaniak

Dni na forum: 517
Tematy: 13 Skąd: Skoczów
|
| scisq napisał: |
| Mam seryjne radio Blaupunkt w Grande Punto 2006r. i od jakiegoś czasu zaczęły mi się ścierać klawisze - szczególnie te 1,2,3,4,5,6 |
Ja tez mam początki czegoś takiego mi zaczyna ścierać jedynkę a bawię się tylko kierownicą do zmiany stacji |
_________________ Grande Punto 1,4 16V Dynamic 2006 |
|
|
|
 |
scisq
Sympatyk kropek
Imię: Wojtek
Dni na forum: 227
Tematy: 11
|
Dziś postaram się zrobić fotki. Spróbuję jeszcze podjechać do ASO i pochwalę się co mi doradzili.
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
 |
misiu_k
Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 417
Tematy: 3 Skąd: Poznań
|
Jak najbardziej możesz coś na to poradzić -kupić nowe radio
Skoro auto jest już po gwarancji to nie oczekuj że ASO wymieni Ci radio za free. Jak grzecznie porozmawiasz to może uda załatwić się coś w ramach gestu handlowego, ale pewności nie ma (warto spróbować).
Swoją drogą to jak po gwarancji popsuje Ci się TV to naprawią go za darmo? |
_________________ Grande Punto 1.4 8v Dynamic Pol-Car Poznań |
|
|
|
 |
slon11
Puntoświr

Imię: Arek
Dni na forum: 223
Tematy: 11 Skąd: Bielsko-Biała
|
spróbuj pojechac po linii rękojmi że nie wiele mineło po ukończeniu gwarancji i generalnie pokombinować w ASO może coś wymyslą (rabat na nowe) |
_________________ GP 1.4 Dynamic |
|
|
|
 |
misiu_k
Puntoświr

Dni na forum: 417
Tematy: 3 Skąd: Poznań
|
| slon11 napisał: |
| spróbuj pojechac po linii rękojmi że nie wiele mineło po ukończeniu gwarancji i generalnie pokombinować w ASO może coś wymyslą (rabat na nowe) |
Kolego od kąd mamy 2-letnią gwarancję to nie ma rękojmi poza tym rękojmia trwła rok od sprzedaży teraz wszystko zależy od dobrej woli dealera i Fiat Auto Poland.
Wiem coś o tym bo sam pracuję w ASO. |
_________________ Grande Punto 1.4 8v Dynamic Pol-Car Poznań |
|
|
|
 |
michalj
Puntoświr

Dni na forum: 438
Tematy: 5 Skąd: Legionowo
|
1. Rękojmia jest, ale trwa 1 rok od momentu wydania towaru kupującemu. Czyli rękojmia się kończy, a gwarancja trwa do upływu 2 lat.
2. W przypadku towarów ruchomych stosuje się niezgodność towaru z umową.
Tak czy inaczej, iść do salonu/sprzedawcy, kontaktować się z FAP i rozmawiać o sytuacji. |
_________________ Michał Jazłowiecki (michalj)
Fiat Grande Punto Dynamic + Komfort (2007), 1.4 8v 77 KM, szary Jungle, 5d |
|
|
|
 |
slon11
Puntoświr

Imię: Arek
Dni na forum: 223
Tematy: 11 Skąd: Bielsko-Biała
|
może to się rękojmią nie nazywa już ,ale można coś pokombinować jeszcze przez jakieś 3 miesiące po gwar, dużo zależy co to jest, jaki sprzęt jaka usterka i dobra wola sprzedającego bądź serwisu, mi udało się naprawić telewizor po gwarancji ok 2,5 miesiąca ekran się poprostu nie włączał ( dali nowy kineskop czy co to tam teraz jest w środku) więc się wkurzyłem i uprałem i udało się , fakt że starte klawisze na radiu nie przeszkadzają w działaniu radia ale jednak jest to wizualna cześć co nie świadczy dobrze o firmie i jakości wykonania więc może się uda powodzenia |
_________________ GP 1.4 Dynamic |
|
|
|
 |
grz3s
Puntomaniak

Dni na forum: 517
Tematy: 13 Skąd: Skoczów
|
Byłem dzisiaj w ASO z moim radiem i gość porobił zdjęcia i miał pisać do Blaupunkta i czekać co oni odpiszą. Mówił że prawdopodobnie będzie trzeba wysłać im radio do oględzin i albo wymienią radio lub tylko klawisze albo się wypną i wtedy będzie myślał jak mi pomóc.
[ Dodano: 25 Sie 2008 18:53 ]
Odezwali się z ASO w sprawie radia i byłem dzisiaj po radyjko do kropeczki ugadałem sobie z nimi że dopłacę i jestem posiadaczem radia mp3 za całe 208zł  |
_________________ Grande Punto 1,4 16V Dynamic 2006 |
|
|
|
 |
|
|