Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

awaria wspomagania kierownicy Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
dan
Puntomaniak

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 424
Tematy: 1

Post #152115 Wysłany: 02 Sie 2008 16:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam podobny problem i w tym miejscu chciałbym kolegów poprosić o radę.
Zaczęło się tak: podczas dość ostrego manewrowania na parkingu (w czasie ostatnich upałów) wspomaganie nagle przestało działać. Następnego dnia rano, gdy wszystko zdążyło spokojnie ostygnąć, wspomaganie ożyło na kilka minut, ale potem znów wysiadło. Zaskoczyło jeszcze dwa razy, za każdym razem gdy parkowałem wcześniej prawą stroną na chodniku. Dziś wymontowałem silniczek wspomagania, sprawdziłem płytkę i znalazłem jeden "zimny lut" - ucieszyłem się że jest szansa na szybką likwidację problemu. Niestety, mimo przelutowania wspomaganie nie działa Sad . Czy problem może leżeć w innych elementach samego silnika (np. przekaźniki), czy raczej jest to wina czujnika skrętu albo centralki? Z góry dzięki za pomoc.

03.08.2008

Dziwne ale dziś po południu gdy odpaliłem auto po postoju trwającym ok. 24h wspomaganie zadziałało. Co więcej, podczas jazdy nie wyłączyło się i jak na razie wszystko jest dobrze (przejechane ok. 30 km). Zobaczymy co będzie dalej.

Image Piszę poprawnie po polsku
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat