Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Filtr paliwa w Punto II 1.2 8V Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
bossboss
Puntoświr

Imię: Piotr
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 450
Tematy: 10

Post #117143 Wysłany: 20 Kwi 2008 21:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ostatnio wykręcałem pompę w związku z zółtą kontrolką na desce wiec moge ci powiedziec jak to zrobić.
1.unosisz siedzenia, odkręcasz 3 śrubki i zdejmujesz dekielek kryjący pompę
2.odłączasz wtyczkę zasilającą i wężyk z paliwem(tu jesteś)
3.aby wyciągnąć pompę należy odkręcić biały pierścień, nakrętkę z wypustkami(w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek)--patrz foto--zaznaczyłem ci to tam miedzy czerownymi kreskami. u mnie pierścień tak się zassał że nie mogłem go ruszyć ręką więc pomogłem sobie przecinakiem i młotkiem i stukałem w wypustki(delikatnie)---zaznaczyłem ci to strzałką gdzie stukałem
4.po zdjęciu pierścienia(nakrętki) cała pompa wraz z pływakiem wychodzi do góry(pływak będzie na takim metalowym zagiętym drucie)
Uwaga:zapamiętaj dokładne położenie pompy bo wraz z pływakiem musisz ją później identycznie włożyć
5.po wyciągnieciu całego ustrojstwa odczepiasz jego dolną plastkikową część(jest na 3 zatrzaskach)--tam właśnie zbiera się cały syf--czyścisz--przedmuchujesz siateczkę od dołu i pakujesz w odwrotnej kolejności---nie wiem czy to zrozumiałeś ale prościej nie umiem

Image

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Pacek
Puntomaniak

Dni na forum: 603
Tematy: 14

Post #117213 Wysłany: 21 Kwi 2008 07:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

bossboss napisał:
ostatnio wykręcałem pompę w związku z zółtą kontrolką na desce wiec moge ci powiedziec jak to zrobić.
1.unosisz siedzenia, odkręcasz 3 śrubki i zdejmujesz dekielek kryjący pompę
2.odłączasz wtyczkę zasilającą i wężyk z paliwem(tu jesteś)
3.aby wyciągnąć pompę należy odkręcić biały pierścień, nakrętkę z wypustkami(w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek)--patrz foto--zaznaczyłem ci to tam miedzy czerownymi kreskami. u mnie pierścień tak się zassał że nie mogłem go ruszyć ręką więc pomogłem sobie przecinakiem i młotkiem i stukałem w wypustki(delikatnie)---zaznaczyłem ci to strzałką gdzie stukałem
4.po zdjęciu pierścienia(nakrętki) cała pompa wraz z pływakiem wychodzi do góry(pływak będzie na takim metalowym zagiętym drucie)
Uwaga:zapamiętaj dokładne położenie pompy bo wraz z pływakiem musisz ją później identycznie włożyć
5.po wyciągnieciu całego ustrojstwa odczepiasz jego dolną plastkikową część(jest na 3 zatrzaskach)--tam właśnie zbiera się cały syf--czyścisz--przedmuchujesz siateczkę od dołu i pakujesz w odwrotnej kolejności---nie wiem czy to zrozumiałeś ale prościej nie umiem

Image

Image

Super dzięki wielkie Very Happy

Puntoświr

Dni na forum: 241
Tematy: 3

Post #120799 Wysłany: 01 Maj 2008 12:38 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

może ktoś mi szybko pomoze bo wymiekam z tym pierscieniem ... niedlugo od przecinaka mi wypustki odpadną ,a pierscien będzie w miejscu.... naprawde zastanawiam sie czy moj dziwak ma jak wszystkie odkrecana odwrotnie do wskazowek zegara ...

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
bossboss
Puntoświr

Imię: Piotr
Dni na forum: 450
Tematy: 10

Post #120850 Wysłany: 01 Maj 2008 17:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no ten pierscien zasysa sie z uszczelka i dla tego tek trudno go odkręcić--i mało tam miejsca. są też takie klucze opaskowe(coś jak do filtrów oleju)--można tym spróbować.a co do przecinaka to zrób to w 2 osoby.jedna niech trzym pierścień a ty bij aby rezonasu nie było--łatwiej idzie
Gus_Petch
Sympatyk kropek

Dni na forum: 392
Tematy: 5

Post #152468 Wysłany: 03 Sie 2008 20:46 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam
Ostatnio przeczytałem wasze posty i stwierdziłem, że spróbuje samemu wyczyścić pompe paliwa. Niestety doszedłem do białego pierścienia i oczywiście to było na tyle. 2 godziny waliłem przecinakiem i to wcale nie tak słabo, powoli zaczynałem sie obawiać czy ta pompa zaraz mi się nie rozpadnie Smile znacie jakiś sposób którym na pewno uda mi się to odkręcić, bo sam montarz i demontarz kanapy jest czasochłonny więc rozbierać to po to żeby zaraz złożyć to już mi się nie chce. Pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Amonek
Forumowicz

Dni na forum: 60
Tematy: 0

Post #194644 Wysłany: 27 Lis 2008 13:24 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam. Czy moglibyście wrzucić numerki/kody pompy paliwa do Punto 1.2 8v 2000?Chcę zamówić z neta i muszę wiedzieć dokładnie ... Z góry dziękuję

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat