| Autor |
Wiadomość |
dan
Puntomaniak

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 424
Tematy: 1
|
Witam,
Mam nietypowy problem, nie mogę sobie z nim poradzić. Wczoraj po zakończeniu tankowania chciałem zamknąć kluczykiem wlew paliwa i spotkała mnie niespodzianka: po przekręceniu kluczyka w pozycję "zamknięte" nie mogłem wyjąć go z zamka. Nie ma problemu z wyjęciem go w pozycji "otwarte". Próbowałem wszystkimi kluczykami jakie mam: to samo - ani drgnie. Póki co jeżdżę z zakręconym jedynie wlewem. Jakie są szanse że da się ten zamek naprawić? A jeżeli czeka mnie wymiana całego korka, to domyślam się że aby otwierać go oryginalnym kluczykiem to czeka mnie kosztowna wizyta w ASO. Nie ukrywam że chciałbym tego uniknąć i liczę na pomoc forumowiczów. Pozdrawiam! |
_________________ Punto II SX 1.2 8V, 2000 r. "Stealth"
Piszę poprawnie po polsku |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
mrider
Puntoświr

Dni na forum: 567
Tematy: 14 Skąd: ojczyzna kropka
|
Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś w Seicento kluczyk zablokował mi się w korku paliwa, tak że nie dało się go wyjąć... W efekcie po tygodniu bujania się autem zastępczym, odebrałem z ASO samochód z wymienionym korkiem, zamkami w drzwiach, stacyjką, immobiliserem i dostałem nową kartę code. Naprawa w ramach gwarancji więc koszt nie jest mi znany, ale tanio to na pewno nie było. |
_________________ Punto 75 HSD
Alfa Romeo 166 Distinctive (2.4JTD niestety)
Fiat 500 Nuova
Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne  |
|
|
|
 |
michal099
Puntoświr
Imię: Michał
Dni na forum: 488
Tematy: 17 Skąd: Wałbrzych / Mysłowice
|
Z tego co pamietam tak aprzyjemnosc kosztuje ok 1400 zl (ale moge sie mylic)... |
_________________ pozdrawiam,
Michał
Punto II 1.2 '02 |
|
|
|
 |
dan
Puntomaniak

|
|
|
|
 |
STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 538
Tematy: 37 Skąd: Kotlarnia/Opole
|
dan: da się żyć bez zamykanego korka - mnie od paru lat zaciął się w nim zamek - przekręcenie go wcale nie blokuje korka, ale jakoś z tym jeżdżę i póki co paliwo nie ginie  |
_________________ Pompa cieczy chłodzącej - 150 zł
Jazda z prędkością 180 km/h - bezcenne
Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
=> LPG sucks  |
|
|
|
 |
dan
Puntomaniak

|
No tak, tylko że akurat u mnie na osiedlu paliwo z samochodów czasami w nocy znika w tajemniczy sposób... To dlatego tak mi na tym zależy. |
|
|
|
 |
Artec_kie
Sympatyk kropek
Dni na forum: 260
Tematy: 3
|
(...)
Zastanawiam się czy nie jest możliwe dokupienie, niech już nawet będzie i w ASO, korka który będzie "pasować" do mojego kluczyka - w końcu ma swój konkretny numer.[/quote]
Niestety nie. W ASO możliwa jest tylko wymiana wszystkich wkladek. Kiedyś w CC udało mi się zmienić wkładkę w korku (chociaż według ASO tego się nie dalo zrobić), ale korkiem od Punto się nie bawiłem.
Pozdrawiam, Artur |
|
|
|
|
 |
dan
Puntomaniak

|
Hmmm... To ja się chyba na ten zamiennik zdecyduję. Mam nadzieję, że będzie pasować. Pozdrowienia!! |
|
|
|
 |
|
|