Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

wymiana licznika podstawowego na licznik z obrotomierzem?? Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Lupus
Puntoświr

Imię: Wojtek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 553
Tematy: 12

Post #151963 Wysłany: 01 Sie 2008 20:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Manfred napisał:
Dzwoniłem do tego gościa taki trochę niezorientowany nawet nie jest pewien czy licznik sprawny ale powiedział że ustali przebieg , sprowadzają samochody z Włoch na demontaż , mam nadzieję że faktycznie "sprowadzają" a nie pożyczają !! Evil or Very Mad

Zadzwonie wieczorem jeszcze raz

NIE KUPUJ JEŚLI NIE DOSTANIESZ GWARANCJI ROZRUCHOWEJ. Na 3 liczniki które kupiłem na allegro 2 były zepsute...

Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
dzimmi80
Sympatyk kropek

Dni na forum: 153
Tematy: 7

Post #153991 Wysłany: 07 Sie 2008 19:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

wlasnie zalozylem sobie licznik z obrotkiem i moje pierwsze wrazenie.......................ze nie wyobrazam sobie powrotu do poprzedniego licznika!!naprawde super to wyglada,normalnie inny samochod Wink a co do montazu to rzeczywiscie montaz polega na przelozeniu licznika i podpieciu kostki.oczywiscie miga mi wyswietlacz i dodatkowo ciagle sie swieci czerwona kontrolka z symbolem kierownicy,ale mysle ze to jakis blad komputera(wczesniej nic takiego sie nie dzialo)tak wiec czeka mnie jeszcze wizyta w ASO.ale jakos przezyje te pare zl Smile
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Manfred
Sympatyk kropek

Dni na forum: 218
Tematy: 9

Post #160214 Wysłany: 23 Sie 2008 21:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam

Znalazłem licznik do Kropka może ktoś ocenić czy będzie pasował na podstawie skalowania układu wskaźników i kostki złącza Question Question

Tylko że wydaje mi się że to licznik od HGT skalowany na 8 tys obrotów

Image

Image

Dzięki za pomoc

Lupus
Puntoświr

Post #160309 Wysłany: 24 Sie 2008 08:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Manfred napisał:
Witam

Znalazłem licznik do Kropka może ktoś ocenić czy będzie pasował na podstawie skalowania układu wskaźników i kostki złącza Question Question

Tylko że wydaje mi się że to licznik od HGT skalowany na 8 tys obrotów

Dzięki za pomoc

To Licznik ze sportinga. Będzie pasował. Mam taki sam.

Manfred
Sympatyk kropek

Dni na forum: 218
Tematy: 9

Post #160391 Wysłany: 24 Sie 2008 15:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cytat:

A co pokazuje dodatkowo w porównaniu ze standartem ? W ASO kasowali Ci kontrolki i ustawiali osiowanie ?

Tylko muszę znaleźć kogoś kto mi go cofnie bo ma pewnie nakręcone

Lupus
Puntoświr

Post #160394 Wysłany: 24 Sie 2008 15:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Manfred napisał:
Cytat:

A co pokazuje dodatkowo w porównaniu ze standartem ? W ASO kasowali Ci kontrolki i ustawiali osiowanie ?

Tylko muszę znaleźć kogoś kto mi go cofnie bo ma pewnie nakręcone

W ASO nie byłem bo miganie mi nie przeszkadza. Żadne niechciane kontrolki mi się nie paliły. Przekręcać też nei musiałem bo miałem 77 przy rzeczywistym przebiegou 110 kkm Smile A pokazuje dokładnie to samo co wersja sx, tylko tarcze są inne. W ASO przestawiają tylko do przodu a jak chcesz cofnąć to musisz udać się do magika. Tylko musisz uważać bo jak ktoś będzie cofał nieumiejętnie to może zepsuć ci zegary.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat