Na początku witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy kropek. Chciałem Was powiadomic że niedługo będę (mam nadzieje szczęśliwym) Posiadaczem GP.
Zamierzam w poniedziałek pojechać do salonu i zamówić sobie Grande punto, i tu nasuwa mi sie zapytanie co wybrać. Mam upatrzoną kropkę 1.4 w wersji Dynamic i zastanawiam się na pakietem Dynamic Comfort w którego skład wchodzi: podłokietnik przedni, skórzana kierownica i gałka skrzyni biegów, korek wlewu paliwa na kluczyk, elektryczna regulacja lędzwiowa siedzenia kierowcy i klimatyzacja automatyczna dwustrefowa. Nurtuje mnie czy tak klimatyzacja automatyczna jest warta czy czasem nie wystarczy klima manualna, prosiłbym forumowiczów o opinie w tej sprawie......
Wiec mogę go teraz wam dokładnie przedstawić:
1,4 77KM Dynamic, czarny Crossver+ pakiet dynamic comfort. W momencie odbioru kropeczek miał przejechane 5km. Oczywiscie mam pierwsze fotki dla was reszte w miare możliwości bede dodawał.
Jeśli możesz to bierz inny silnik, najlepiej gorsze wyposażenie a większą moc silnika. Jeździłem 2 lata GP 1.4 77 KM bez klimatyzacji i więcej nie chcę tego silnika. Po mieście w normalnej jeździe bez żadnych wyścigów na światłach palił 7.8 - 8.4 l/100 km!! Ale to moja subiektywna opinia.
_________________ Fiat Grande Punto MultiJet Sport 2006 (I rej. V.2008)
Fiat Bravo 1.9 120 KM MultiJet Emotion 2007
Gebczak gratuluję to dość delikatnie jeżdzisz. Mnie na początku palił tak jak u bravoemotionmjeta ale teraz spalanie spadło do około 7 - 7,5 po mieście.
_________________ Wokół mnie sami egoiści. Wszyscy myślą o sobie tylko ja myślę o MNIE!
Proszę nie podrabiać avatarka z Alem - byłem pierwszy !
GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Gebczak Puntomaniak
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 255
Tematy: 1 Skąd: Poręba/Zawiercie
nie wiem czy tak delikatnie. Wiadome że np w Warszawie czy tak jak Tobie w Katowicach więcej spali nizz mnie w taki małym mieście jak Zawiercie. Ostatnio w trasie spalił mi w granicach 5.5l. Ale największe spalanie jakie uzyskałem to było w granicy 7.5l ale targałem prawie cały czas 140- 160 to wtedy tak spalanie gwałtownie wzrosło
_________________ GP2008Dynamic+pakiet comfort czarny crossver
fiat bravo SX 97' 1.4
fiAt CC 93'
bravoemotionmjet Sympatyk kropek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 183
Tematy: 1 Skąd: Między Łodzią a Warszawą :)
krowka, twierdzisz więc, że Grande Punto jest jedynym autkiem Fiata, które ma automatyczną dwustrefową klimatyzację (Panda też ma jednostrefową)?
Można powiedzieć, że w pełni dwustrefową. Inne mają tylko podział temperatury. W Grande jest dodatkowo podział nawiewu na prawą i lewą stronę. Pasażer i kierowca mogą ustawiać różne kierunki nawiewu, jednak ostateczny wybór i tak należy do kierowcy Nie wiem jak jest w Pandzie, bo nie widziałem.
Dwustrefowość polega na możliwości regulowania temperatury dla pasażera oraz kierowcy. A regulacja poszczególnych kierunków jest możliwa poprzez zamknięcie lub otworzenie kratek nawiewu I jakoś ta moja "ułomna" dwustrefowa klimatyzacja w Bravo mi nie przeszkadza I tak jest ustawiona na MONO W GP mam manualną i jak dla mnie to jedyną różnicą jest to, że w Bravo mam ładny wyświetlacz, a w GP włączoną sprężarkę klimatyzacji sygnalizuje dioda na włączniku
[ Dodano: 10 Sie 2008 22:20 ]
Grzegorz1976 napisał:
bravoemotionmjet trochu się spóźniłeś z poradą
Zauważyłem
Ale i tak życzę szerokości i przyczepności
_________________ Fiat Grande Punto MultiJet Sport 2006 (I rej. V.2008)
Fiat Bravo 1.9 120 KM MultiJet Emotion 2007
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach