Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

lampa cofania - przeciwmgielna tył lewy Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
maciejos
Sympatyk kropek

Imię: Maciej
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 426
Tematy: 3

Post #153730 Wysłany: 07 Sie 2008 08:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Miałem ostatnio bliskie spotkanie ze śmietnikiem. Poszedł klosz od cofania a sąsiedni od przeciwmgielnych jest poszarpany. Zwierciadło całe, elektryka działa. W zasadzie wymienić by trza tylko klosze ale te chyba do dostania tylko na szrocie. Na allegro widziałem całą taką lampkę za ok 100-115zł. Pytanie: czy da się to wymienić z miarę bez problematyczny sposób samemu czy też lepiej dać zarobić komuś...
Jeśli dać fachowcowi to ile może wziąć.

Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
majsta7
Puntoświr

Imię: Waldek
Dni na forum: 138
Tematy: 9

Post #155306 Wysłany: 11 Sie 2008 07:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

cala lampe na allegro dostaniesz juz za niecala 100 jak dobrze poszukasz. A co do wymiany to mozna zrobic to samemu:) wtedy jest najtaniej. Nie wiem jak to jest w GP ale wydaje mi sie ze bedzie podobnie jak w kropce II. U mnie dostep do lampy jest : 1 sruba odkrecana w bagazniku, 2 sruba odkrecana od wnetrza samochodu np. z tylnego siedzenia. Proste jak bulka z maslem

maciejos
Sympatyk kropek

Imię: Maciej
Dni na forum: 426
Tematy: 3

Post #155664 Wysłany: 11 Sie 2008 17:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

W GP to jest trochę większa jazda, choćby po wymianę żarówek polecają jechać do ASO.
Z tego co wiem to można się do tej lampy dostać na 2 sposoby:
bierzesz lewarek, lewarujesz auto, następnie odkręcasz koło, nadkole i to powinno wystarczyć, sięgasz ręką do lampy
2 sposób:
lewarujesz auto, odkręcasz koła, odkręcasz nadkola i zderzak i jesteś w domu.
Jak widać w obu przypadkach lepiej odpalić te parę złotych gościowi z warsztatu, szczególnie jak się nie ma czym i gdzie tego zrobić.

Póki co cena katalogowa takiej lampki to 130 zł do tego obiecany rabat. Na allegro cena około 115zł plus przesyłka więc jeden ciul jak to będzie kupione. Tylko ta robota. Mam nadzieje że w 50 zł się zmieszczę tak przynajmniej szef obiecywał.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat