| Autor |
Wiadomość |
czerwona strzała
Puntomaniak

Imię: Damian
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 215
Tematy: 8 Skąd: sierpc. okolice
|
| tomszafa napisał: |
| Winne sa zapewne jak koledzy wyzej zauwazyli tarcze, pewnie sa krzywe |
ludzie troche wyobrazni !!!!!!!!!! krew mnie zalewa jak to czytam |
_________________ Punto 1997 1.1 S 55 |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
koras87
Sympatyk kropek

Imię: konrad
Dni na forum: 122
Tematy: 1 Skąd: Zagórze SCZ
|
| Cytat: |
A teraz znow trzesie Very Happy i do tego piszczy Very Happy
Wina pewnie są tanie klocki 36 zl z north auto Szczerbol
|
Piszczy- Winą mogą być zarówno tanie klocki jak i przegrzanie nowych klocków. Gdy wymieniasz klocki bądź szczęki nie należy ich przegrzać i od razu nie testować jakie to mamy dobre hamulce po wymianie z biegiem czasu wszytko sie dotrze i hamulce będą perfekt.
Trzęsie- Zwróć uwage na opony, bądz felgi czy nie są krzywe przez dziury na drogach jedynym wyjściem bedzie wizyta w wulkanizacji. |
_________________ słyszę kroki, ktoś wyrósł jak z podziemi, słyszę 'dobry wieczór, dokumenty, ręce wyjmij z kieszeni' |
|
|
|
 |
Tacowski
Puntoświr

Imię: Artur
Dni na forum: 312
Tematy: 46 Skąd: Rumia koło Gdyni woj. pomorskie
|
Pytanie moje brzmi. Po malowaniu zaciskow,dodamze wyjmowalem klocki teraz czasami podczas hamowania drzy kierownica, a czasami jest ok. Co to moze byc? Cos zle zlozone czy jak? |
_________________ Tacowski - Fiat Punto ELX 1,2 75 KM 1995r. Kolor: Zielona Perła
Moje Punciaki - MK1 SX 55 KM - Kiedyś; MK1 ELX 75 KM - Aktualnie <---- KLIKNIJ ABY ZOBACZYĆ
 |
|
|
|
 |
BobMF
Puntoświr

Dni na forum: 612
Tematy: 13 Skąd: Wrocław
|
|
|
|
 |
Tacowski
Puntoświr

Tematy: 46 Skąd: Rumia koło Gdyni woj. pomorskie
|
|
|
|
 |
Elementary
Sympatyk kropek

Imię: Tomasz
Dni na forum: 114
Tematy: 3 Skąd: Wołomin
|
A zastanawiał się ktoś nad łożyskami w piastach? Miałem ten sam problem, drgania na kierownicy. Na początku tylko przy przyspieszaniu, później doszło i przy hamowaniu, jak również przy jednostajnej jeździe. A jak zaczęło chrupać, ledwie do domu na dwójce dojechałem. Rano na hol, i okazało się iż to właśnie owe łożysko. |
_________________ Przejdę, przejdę... Zawsze tak było, po uszy w gównie, a nad głową pioruny.
-----------------
http://fiatpunto.com.pl/topic9822.html <-- Mój kropek  |
|
|
|
 |
BobMF
Puntoświr

|
a ja ostatnio przełożyłem sobie opony przód/tył i jak nie było drżenia to nagle się pojawiło - oponki są prawie niezauważalnie krzywo wytarte i zapewne mają delikatne bicie i to musi być główny problem, dokładając do tego wiek całego układu jezdnego i kierowniczego [czyli wyrobienie i luzy] powoduje drżenie |
_________________ ==== Punto '95 1.1 55KM+ 5D ====
http://fiatpunto.com.pl/topic1887.html |
|
|
|
 |
ziki85
Puntomaniak

Imię: grzegorz
Dni na forum: 624
Tematy: 3 Skąd: Gorlice/ okolice
|
mnie trzęsło powyżej 100 km/h a teraz po pół roku trzęsie już nawet od 70 km/h. Dodam że klocki sa dobre,amorki też |
_________________ Co to są myszykiszki ? |
|
|
|
 |
BobMF
Puntoświr

|
|
|
|
 |
Cadavra
Puntomaniak

Imię: Sebastian
Dni na forum: 505
Tematy: 14 Skąd: Jaworzno
|
Witam i zwracam się do szanownego grona. Przypadłość wyżej opisana dopadła i mojego punciaka. Tarcze wymienione, klocki nowe i bez zmian. Przy prędkości 80 km/h i powyżej hamowanie odbywa się z odczuwalnym drżeniem
kierownicy i delikatnym na hamulcu. Więc może szukać dalej? Ja podejrzewam sprężyny. Są bardzo wybite i również mam zamiar je wymienić. Jeśli to nie to co? |
|
 |
romson10
Puntoświr

Dni na forum: 142
Tematy: 9 Skąd: wwy
|
|
|
|
 |
czerwona strzała
Puntomaniak

Imię: Damian
Dni na forum: 215
Tematy: 8 Skąd: sierpc. okolice
|
koncówki drozka, lub gumy na wachaczach |
_________________ Punto 1997 1.1 S 55 |
|
|
|
 |
dir
Sympatyk kropek
Dni na forum: 657
Tematy: 2
|
Witam
mam identyczny problem. Jakiś czas temu wymieniłem bębny, szczęki, tarcze i klocki. Wybrałem oczywiście podzespoły lepszych firm, bo jak się już niejednokrotnie przekonałem, na pewnych rzeczach nie warto oszczędzać;
i co się okazało ....!?
Przy hamowaniu z większej prędkości (tj.70 km/h i w górę) czuję drgania w układzie kierowniczym i lekko na hamulcu. Myślałem, że to na początku normalne bo wszystko musi się dotrzeć. Dodam, że obchodziłem się z hamulcem niezwykle delikatnie aby wszystko na spokojnie się dopasowało. Przejechałem kilkaset km i bez zmian. Uznałem, że to pewnie wina tarcz. Wymieniłem więc na nowe, założyłem i to samo. Zmieniłem koła z tyłu na przód, bez zmian.
Najdziwniejsze jest to, że kiedy jeździłem na starych podzespołach nigdy nic dziwnego się nie działo. Pojawiły się niejako z dnia na dzień.
Wiem, że przyczyn może być bardzo wiele, ale sam nie wiem co jeszcze wymienić, żeby drgania zniknęły.
Piszecie, że to może drążki, gumy na wahaczach, gumki stabilizatora czy nawet sprężyny. Ale czy ktoś z Was próbował wymienić w/w podzespoły i pomogło???
PZDR DIR |
|
|
|
|
 |
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 581
Tematy: 35 Skąd: Białystok
|
Tarcze, łożyska, Cała piasta... A dodatkowo w poprzednim aucie okazało się że..jakimś cudem mam zgiętą Półoś !! |
_________________ Mk2 ForEver ? <LOL>
Moja "Kropka" >>
http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html |
|
|
|
 |
Tacowski
Puntoświr