Witam
Gdy obracan lekko kierownicą w prawo i lewo na postoju cos puka przy podłodze tak jednostajnie. Mozliwe jest to że przenosi z końcówek drązków? czy z krzyżaka? Na końcówki jakoś mi to nie pasuje. Miał ktos podobne odgłosy.
Rady generalnie takie ,ze mogą to być już dosyć mocno zużyte krzyżaki na dolnym walku kierowniczym.
Żeby to sprawdzić niestety trzeba wyciągnąć wałek bo tak łapiąc go i kręcąc można mieć mieszane odczucia. Lub co najgorsze luz maglownicy. Moza luz probować skasować tak śrubą która znajduje sie w listwie kierowniczej(maglownicy) A masz wspomaganie bo to tez jest ważne ?
_________________ PUNTO MKI 1.1 -> 99 r.
Duh Puntomaniak
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 227
Tematy: 11 Skąd: Beskidy-Cracov
Maglownica pochodzi z mojego Fiata Punto i podejrzewam ze jest sprawna. U mnie luz był naprawdę duży i postanowiłem wymienić cala maglownice na nową.Co się później okazało spory luz był na krzyżakach wałka kierowniczego.
_________________ PUNTO MKI 1.1 -> 99 r.
Duh Puntomaniak
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 227
Tematy: 11 Skąd: Beskidy-Cracov
wielkie dzieki !
będę sie bawił w sobote:) zobacze co mi z tego wyjdzie. sprawdze jescze tuleje na wachaczach ale nie wydaje mi sie zeby tak z nich przenosiło.
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach