Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

GRANDE PUNTO MY 2008 Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
MatiGP
Puntoświr

Imię: Mateusz
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 258
Tematy: 10

Post #154172 Wysłany: 08 Sie 2008 08:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Grzegorz1976 No wyrwałeś mi to z ust Szczerbol

Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Dave
Sympatyk kropek

Dni na forum: 641
Tematy: 4

Post #157070 Wysłany: 14 Sie 2008 22:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam!

Właśnie przeglądam zdjęcia Grande Model Year 2008 i widzę, że... owszem ma ładne zegary itd. ale... po pierwsze. Popatrzcie na te zegary:

Image

10, 30, 50, 70??? Dlaczego takie prędkości i to w "róznych wymiarach", jedne większe inne mniejsze? Czy to taka nowa moda? Embarassed

I druga rzecz (oraz drugie zdjęcie)

Image

Pięknie, przepięknie! Tylko co to za wersja??? Tak wygląda raczej Bravo w wysokiej wersji a nie Grande Punto. Chcę taką kupić - tylko gdzie!? Dlaczego to co pokazują na zdjęciach jest czasami zupełnie nie do kupienia... Sad A dealerzy tylko skrobią się po głowach... Może ktoś wypowie się na te tematy, zamieści więcej zdjęć lub doda coś z własnych obserwacji? Naprawdę zachęcam Smile
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 444
Tematy: 24

Post #157072 Wysłany: 14 Sie 2008 22:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dave Temat zegarów już poruszaliśmy i te cyfry zostały juz wcześniej "zjechane" m.in. przezemnie Very Happy. Fakt tutaj stylisci coś przedobrzyli, ale chromowana obwódka już jak najbardziej na plus. A co do deski to jest to jak najbadziej GP do dostania. Wyższe wersje chyba od dynamica mają już to carbonowe wykończenie jak w brawo a klima automatyczna jest jak najbardziej do zamówienia jako opcja. Trochę więcej kasiory i już masz taki srodek bez wiekszego zachodu Szczerbol Szczerbol Szczerbol

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
czlowieksukcesu
Puntoświr

Imię: Marek
Dni na forum: 462
Tematy: 12

Post #157080 Wysłany: 14 Sie 2008 23:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cytat:
obaczaiłem dziś przez szybę salonu w Olsztynie żółte GP

Image

Image

taka nowa HGTta Szczerbol

powiem wam tragedia. Dramat w 1 akcie NeutralNeutralNeutral też piękne żółte GP zostało skalane LPG - dziś byłem w ASO i właściciel odb. je po montażu instalacji.
Żółte (czerwone czy każde inne w "sportowym" kolorze) punto + gaz = masakra, za to powinno się sadzać do więzień na długie lata

Wicher
Puntoświr

Imię: Jerzy
Dni na forum: 251
Tematy: 15

Post #157113 Wysłany: 15 Sie 2008 05:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

niektórzy są przyzwyczajeni do innego paliwa...
Grzyws
Przyjaciel

Dni na forum: 894
Tematy: 57

Post #157139 Wysłany: 15 Sie 2008 09:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tak może i są ale nie rozumiem po co w samochodzie który pali średnio 6-7 l paliwa zakładać LPG. Na dodatek instalacja kosztuje pewnie kilka tyś i raczej przy dzisiejszym wzroście ceny gazu się to zwróci po Xlatach nie mówiąc już o tym że szkoda niszczyć silnika.

grzyws.digart.pl

Fabbrica Italiana Automobili Torino
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Dave
Sympatyk kropek

Post #157156 Wysłany: 15 Sie 2008 10:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Gaz, nie dziękuję. Chyba, że paliwo będzie po 8 czy 10 zł. A czy ktoś może wie jak to jest z tymi nowymi zegarami? Czy one występują we wszystkich Grande z 2008 roku, czy też zależy to od wersji? Jeśli mogę mieć taką deskę rozdzielczą to extra. Pomijam automatyczną klimę, bo w serii jest ręczna ale chodzi mi o wygląd i materiały. Niestety, kiedy jestem u dealerów to nikt nie może mi pokazać jak będzie wyglądał mój GP w wersji Emotion Crying or Very sad Rozpacz... U jednego dealera mówią, że materiały w tej wersji bardziej przypominają Bravo a u innego, że nie ma róznicy i to jest to samo. O zdjeciach czy katalogach nie wspomnę... Przeciez w XXI wieku nie sposób pokazać klientowi na co za chwilkę wyda 60 tys zł, niech się jełop głowi i denerwuje. A jak mu sie w końcu nie spodoba (kiedy już zobaczy na żywo) to jego pech.
Grzegorz1976
Ekstremista

Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 444
Tematy: 24

Post #157158 Wysłany: 15 Sie 2008 11:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dave no to jacyś siajni ci dilerzy. Jak zamawiasz emołszyna to taka deske krabonową będziesz miał na pewno. I dopłata za autoklimę do emołszyna chyba mniejsza niż do zwykłych wersji ale tego nie wiem na pewno.

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Dave
Sympatyk kropek

Post #157212 Wysłany: 15 Sie 2008 14:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Trzymając się głównego tematu chciałbym jeszcze raz wrócić do deski rozdzielczej i zegarów MY2008. Czy ta nowa wersja, która jest na wcześniejszym zdjęciu obowiązuje we wszystkich wersjach z tego roku? A może to także zależy od tego czy jest to Dynamic, Emotion lub Sport? Chyba zmodyfikowali także coś przy lewarku zmiany biegów, tu też jakby podobnie do Bravo. A w temacie dealerów... no cóż, takie mam doświadczenia. Jeden powiedział mi, że w Emotion 2008 materiały są lepszej jakości ale innych zmian nie ma (a staliśmy przy MY2007 więc zmian jest sporo) a drugi stwierdził, że to jest wszystko to samo Rolling Eyes No dramat normalnie...

A jak wygląda sprawa z przydymionymi reflektorami i chromowaną listwą z tyłu? Czy to też mają wszystkie MY2008 czy tylko wybrane?

Uwagi:
niektóre posty usunięto....dyskusja tylko na temat wątku / thx bb //Dzióbel
MatiGP
Puntoświr

Imię: Mateusz
Dni na forum: 258
Tematy: 10

Post #157561 Wysłany: 16 Sie 2008 19:38 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ten licznik mi się nie podoba, taka miarka jak z Peugeota.

Puntoświr

Dni na forum: 637
Tematy: 18

Post #167198 Wysłany: 09 Wrz 2008 16:57 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Fiat wycofał ze sprzedaży na rynkach zachodnich silnik 1,9 mjet 130 koni, ciekawe co jest powodem?? może wprowadzenie nowej jednostki diesla??

[ Dodano: 09 Wrz 2008 16:57 ]
Panie Dave dymione reflektory są w wersjach Sport i Racing, pseudo karbon jest juz w wersji dynamic MY2008 a co do zdjecia środka pojazdu przedstawionego przez Pana jest jak z dziewczynami z żurnala piękne ale na fotkach.

www.13poziomo.pl
pawelk
Puntomaniak

Imię: paweł
Dni na forum: 170
Tematy: 3

Post #167225 Wysłany: 09 Wrz 2008 18:53 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam, co do nowego stylu fiata MY2008 to sadoo ma racje i jeszcze krój na fotelach się zmienił jeśli chodzi o DYNAMICA.
A co do zdjęcia jest to wersja SPORT i napewno GP. Surprised
oliwia
Sympatyk kropek

Dni na forum: 77
Tematy: 2

Post #170423 Wysłany: 18 Wrz 2008 09:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam,

ja już i jeszcze nie jestm właścicielką kropka ale pewnie niedługo będę Smile

co do zegarów to mi one nie przeszkadzają, linia samochodu jest super i co dla mnie bardzo ważne jest to samochód bezpieczny, przynajmniej tak wynika z testów Smile

http://pl.youtube.com/watch?v=sGPegpbMTe8 a mi się ta reklama bardzo podoba

pozdrawiam

Moderator

Imię: Adam
Dni na forum: 514
Tematy: 29

Post #170431 Wysłany: 18 Wrz 2008 10:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

oliwia a jaka wersja wyposażenia itd ? Smile

Sympatyk kropek

Dni na forum: 77
Tematy: 2

Post #170844 Wysłany: 19 Wrz 2008 11:24 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

planuję estive 1,4 8v 77KM w standardzie ma klimę blue and me i jeszcze mp3 nie wiem czy coś jeszcze będę sobie dokładała do tego, zastanawiałam się też nad 3-drzwiówką, ale doszłam do wniosku, że 5 drzwiówka będzie dla mnie lepsza Smile

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat