Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Podpięcie klaksonu Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
esio88
Sympatyk kropek

Imię: Grzesiek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 409
Tematy: 3

Post #147060 Wysłany: 19 Lip 2008 21:01 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam. Mam problem z klaksonem. Otóż niedawno zapaliła mi się kontrolka poduszki i świeci nadal (wtedy też mój klakson umilkł). ale pojechałem do mechanika i zrobił mi to. Okazało się, ze to taśma łącząca poduszkę i klakson z resztą elektryki pękła - ale jakoś ją skleił i wszystko śmigało. Przez jakiś czas... Taśma ponownie pękła i klakson znów nie działa. Do kontrolki poduszki już się przyzwyczaiłem więc z tym nie ma problemu. Czy dałoby się jakoś ominąć tą taśmę i podpiąć klakson bezpośrednio do pokrywy kierownicy? I pytanie może banalne - jak otworzyć tą pokrywę aby nic nie połamać? Bo robię to pierwszy raz Smile

Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Adik_88
Puntoświr

Imię: Adrian
Dni na forum: 200
Tematy: 11

Post #147098 Wysłany: 19 Lip 2008 22:51 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

esio88 napisał:
Czy dałoby się jakoś ominąć tą taśmę i podpiąć klakson bezpośrednio do pokrywy kierownicy?

tego nie wiem

esio88 napisał:
I pytanie może banalne - jak otworzyć tą pokrywę aby nic nie połamać?

wzięte z książki FIAT PUNTO II wydanej przez WKŁ:

Image

Sympatyk kropek

Imię: Grzesiek
Dni na forum: 409
Tematy: 3

Post #147178 Wysłany: 20 Lip 2008 08:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

dzięki wielkie

Sympatyk kropek

Imię: Adam
Dni na forum: 355
Tematy: 0

Post #157972 Wysłany: 17 Sie 2008 23:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Taśmy nie możesz wyciągnąć bo przestanie ci odbijać migacz a o minąć tego tez się nie da ja tez próbowałem naprawić tą taśmę ale szybko się urwała i kupiłem nowa zapłaciłem coś 160zł i teraz wszystko chodzi tylko świeci się lampka z Airbagu ale tak wszystko chodzi
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat