Drodzy koledzy, czy mieliście okazje używania w swoich kropkach fix&go?Jak się to sprawuje w praktyce. Macie już jakieś doświadczenia w tej materii?Jak wogóle tego używać
podobno bo sam nie miałem okazji używać sprawdza się to tylko przy niewielkich przebiciach opon, jedni mówią że to nic nie warte inni że przejechali na tym nawet 100 km bez żadnego problemu ,co do sposobu uzycia tego wynalazku to tylko moge się domyślać że w trakcie pompowania koła wpuszcza się ten preparat do środka (nie wiem czy cały czy ile tego trzeba ale chyba cały) powietrze uciekajace przez przebicie pociagnie ten "klej" za sobą po czym zatka otwór bądz pierwsze się wpuszcza preparat a potem pompuje tak chyba bedzie lepiej ,z tym że nie pobowałem więc moge sie mylić
_________________ GP 1.4 Dynamic
Wicher Puntoświr
Imię: Jerzy
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 251
Tematy: 15 Skąd: Hajnówka
ja sie o to pytalem w ASO
i znajomy mi powiedzial ze to jest niezbyt ten tego - dlatego jest dawane za darmo a za kolo sie doplaca
jak sie przepije oponke wtryskuje sie to do oponki pozniej dopompowuje sie powietrzem i przez pare km / min. jedzie z niewielka predkoscia aby plyn dobrze sie rozprowadzil po calej oponie Inaczej bedzie niewywazone kolo
ale kolega powiedzial mi ze zawsze sie zle rozporwadza i doslownie mozna dojechac tym ledwo do wulkanizatora
a preparat ten niszczy felge (zwlaszcza alu) i opone
Tym samym odradzil mi przedanie kola i zakup tego zestawu (chcialem dac w miejsce kola glosnik )
Mam to w bagażniku i wolałbym nigdy tego nie używać.
Jedyna zaleta tego rozwiązania to mniejsza masa wożona w bagażniku bo nie ma koła.
Wolałbym jednak mieć koło, najlepiej dojazdowe, zamiast tego fix&go, bo zawsze mam trochę stresa jak wyjeżdżam gdzieś w dalszą podróż.
_________________ Grande 1.3 JTD Multijet 16V
Energy '06
xisio Sympatyk kropek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 63
Tematy: 4
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach