Hej! wiem, że moje pytanie może wydać wam się śmieszne, ale co może przynieść brak wymiany świec od dłuższego czasu (np. po przebiegu 120000km)? nie wiem czy były wymieniane... z góry dziękuję za odp.
_________________ /F/I/A/T/ Punto I SX 1.2 75KM MPI 1998+KLIMA
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota(szczególnie na drogach) http://fiatpunto.com.pl/img,IMG_489c12771b90e7116.jpg<---mój kropas
Złe spalanie, a co za tym idzie większe zużycie paliwa,gorsze osiągi, szkodliwe działanie na katalizator. Tak jest jeżeli świeca żle pali. Można świece sprawdzić, ale trzeba sie liczyć z tym , że podczas odkręcania może pęknąć.
danaga1 Puntoświr
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 125
Tematy: 21 Skąd: Małopolska
a firma BRISK (czeska) mówi wam coś? czy świece tej firmy są w miarę dobre?
_________________ /F/I/A/T/ Punto I SX 1.2 75KM MPI 1998+KLIMA
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota(szczególnie na drogach) http://fiatpunto.com.pl/img,IMG_489c12771b90e7116.jpg<---mój kropas
marcinwrc2 Puntoświr
Imię: Marcin
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 469
Tematy: 15 Skąd: Olsztyn
a firma BRISK (czeska) mówi wam coś? czy świece tej firmy są w miarę dobre?
do D ... firma nie kupuj swiec tej firmy .... to jest dawny czeski PAL ... lepiej wez cos innego
[ Dodano: 19 Sie 2008 20:26 ]
zimolag_adam napisał:
ja mam teraz swiece NKG, moj mechanik mi mowil ze sa dosyc tanie (ok 10 zł sztuka) a dobre i jakosciowo nie odstepuja wiele swieca bosh-a
ja tez mam NGK V-line 12 poprzednie takie same zrobily 66tys i dalej jezdzily ok ale wymienilem .... teraz mam takie same ... a bosch... przereklamowane tym bardziej ze to juz nie to samo co kiedys klepia wszedzie teraz ....
btw. bylo juz o swiecach walkowane prosze szukac ....
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach