Witam, mam zamiar wymienić poduszki pod silnikiem i mam kilka pytań co do tego.
Czy wymiana poduszek wiąże się z wymontowaniem silnika?
Czy potrzebny jest do tego kanał, czy można to zrobić pod blokiem?
Czy lepiej kupić nowe poduszki czy można je zdobyć na szrocie (tutaj proszę o instrukcje jak to zrobić i na co zwrócić uwagę)?
W Polsce kupił bym nowe poduszki, ale w tej chwili jestem na obczyźnie i nie chce zbyt dużo inwestować w autko bo nie wiem jak długo jeszcze tu będę.
_________________ Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma
Nie trzeba wyciągać silnika.
Pod blokiem to ciężko będzie... Silnik trzeba podłożyć od spodu lub najlepiej podwiesić od góry i wymieniać od spodu po kolei każdą z poduszek.
Zdecydowanie nowe poduszki. Te elementy zastępuje się tylko nowymi, chyba że za kilka tygodni znowu chcesz wymieniać.
_________________ Punto 75 HSD
Alfa Romeo 166 Distinctive (2.4JTD niestety)
Fiat 500 Nuova
Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne
pulkownik Puntomaniak
Imię: Marek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 485
Tematy: 8 Skąd: Warszawa/Irlandia
Czyli operacja "pod blokiem" może być trudna do wykonania. Nie mam dostępu do kanału a tym bardziej nie mam jak podwiesić silnika. Jedyne co mi teraz przychodzi do głowy to żeby podlewarować silnik od spodu.
Chyba że macie jakieś inne sprawdzone rozwiązania.
_________________ Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma
ipIV مدير
Imię: Michał
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 896
Tematy: 155 Skąd: Ruda Śląska
Czyli operacja "pod blokiem" może być trudna do wykonania
Co do poduszki od strony rozrządu i "lizaka" - da rade (2 podnośniki a najlepiej podnośnik + kobyłka... podnosinik pod silnik - poduszka od str. rozrządu, ale lizak to kobyłka + wczołganie sie pod auto... kobyłka dlatego bo podnośnik może opaść... no od biedy podnośnik + cegły ) ale poduszka pod skrzynią - jakoś tego nie widzę...
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach