Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Poduszki silnika - wymiana Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
pulkownik
Puntomaniak

Imię: Marek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 485
Tematy: 8

Post #158690 Wysłany: 19 Sie 2008 19:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam, mam zamiar wymienić poduszki pod silnikiem i mam kilka pytań co do tego.

Czy wymiana poduszek wiąże się z wymontowaniem silnika?
Czy potrzebny jest do tego kanał, czy można to zrobić pod blokiem?
Czy lepiej kupić nowe poduszki czy można je zdobyć na szrocie (tutaj proszę o instrukcje jak to zrobić i na co zwrócić uwagę)?

W Polsce kupił bym nowe poduszki, ale w tej chwili jestem na obczyźnie i nie chce zbyt dużo inwestować w autko bo nie wiem jak długo jeszcze tu będę.

Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
mrider
Puntoświr

Dni na forum: 567
Tematy: 14

Post #158698 Wysłany: 19 Sie 2008 19:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie trzeba wyciągać silnika.
Pod blokiem to ciężko będzie... Silnik trzeba podłożyć od spodu lub najlepiej podwiesić od góry i wymieniać od spodu po kolei każdą z poduszek.
Zdecydowanie nowe poduszki. Te elementy zastępuje się tylko nowymi, chyba że za kilka tygodni znowu chcesz wymieniać.

Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
pulkownik
Puntomaniak

Imię: Marek
Dni na forum: 485
Tematy: 8

Post #158717 Wysłany: 19 Sie 2008 20:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czyli operacja "pod blokiem" może być trudna do wykonania. Nie mam dostępu do kanału a tym bardziej nie mam jak podwiesić silnika. Jedyne co mi teraz przychodzi do głowy to żeby podlewarować silnik od spodu.

Chyba że macie jakieś inne sprawdzone rozwiązania.

مدير

Imię: Michał
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 896
Tematy: 155

Post #158743 Wysłany: 19 Sie 2008 21:08 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

pulkownik napisał:
Czyli operacja "pod blokiem" może być trudna do wykonania

Co do poduszki od strony rozrządu i "lizaka" - da rade (2 podnośniki a najlepiej podnośnik + kobyłka... podnosinik pod silnik - poduszka od str. rozrządu, ale lizak to kobyłka + wczołganie sie pod auto... kobyłka dlatego bo podnośnik może opaść... no od biedy podnośnik + cegły Mr. Yellow ) ale poduszka pod skrzynią - jakoś tego nie widzę...

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat