A masz inne kluczyki w zestawie? Bo ja stawiam niestety na zużyty wytarty kluczyk Mam to samo i tez rocznik 99 . Jak wsadzę wytarty kluczyk za cholerę nie mogę przekręcić.Teraz latam na 2 starym niebieskim kluczyku z naderwanym uchem,ale stacyjka chodzi idealnie. Nadmieniam ze na zużytym kluczyku co nie dźwigał stacyjki ,drzwi i korek wlewu paliwa otwiera się dobrze.Ale w twoim przypadku stacyjki też nie wykluczam,bo oczywiście ona również może mieć winne.
ZAKRZA kolega przecież pisał że używa już drugiego kluczyka... Wybór już mu się skończył.
_________________ Punto 75 HSD
Alfa Romeo 166 Distinctive (2.4JTD niestety)
Fiat 500 Nuova
Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne
Elementary Sympatyk kropek
Imię: Tomasz
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 114
Tematy: 3 Skąd: Wołomin
Mrider, oczyściłem stacyjkę, prysnąłem WD40 i przeszło A kluczykiem zawszę kręciłem dość wolno nie "szarpiąc" nim.
_________________ Przejdę, przejdę... Zawsze tak było, po uszy w gównie, a nad głową pioruny.
-----------------
http://fiatpunto.com.pl/topic9822.html <-- Mój kropek
Dzięki za wszystkie odpowiedzi
Doczytałem się, że taka naprawa/wymiana stacyjki będzie kosztować około 1400 zł i chwilowo nie będę jej wymieniał. Trudno, będę jeździł z nią tak długo, aż się sama do końca nie rozsypie.
Muszę nadmienić, że u mnie wszystko zaczęło się od dosłownego 'wydarcia' kluczyka ze stacyjki. Pewnego dnia po zgaszeniu auta kluczyk w stacyjce nie został w pozycji 'zero' tylko był w niej troszkę przekręcony i wtedy moja pasażerka na moja zresztą prośbę wyjęła go ze stacyjki. Niestety niedoświadczona nie przekręciła go do pozycji 'zero' tylko wyciągnęła tak jak był włożony. Od tego wszystko się zaczęło...
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach