Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Zacinająca się stacyjka Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
ZAKRZA
Puntoświr

Imię: Tomek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 379
Tematy: 18

Post #156981 Wysłany: 14 Sie 2008 19:28 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A masz inne kluczyki w zestawie? Bo ja stawiam niestety na zużyty wytarty kluczyk Very Happy Mam to samo i tez rocznik 99 . Jak wsadzę wytarty kluczyk za cholerę nie mogę przekręcić.Teraz latam na 2 starym niebieskim kluczyku z naderwanym uchem,ale stacyjka chodzi idealnie. Nadmieniam ze na zużytym kluczyku co nie dźwigał stacyjki ,drzwi i korek wlewu paliwa otwiera się dobrze.Ale w twoim przypadku stacyjki też nie wykluczam,bo oczywiście ona również może mieć winne.

Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
mrider
Puntoświr

Dni na forum: 567
Tematy: 14

Post #157090 Wysłany: 15 Sie 2008 00:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ZAKRZA kolega przecież pisał że używa już drugiego kluczyka... Wybór już mu się skończył.

Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Elementary
Sympatyk kropek

Imię: Tomasz
Dni na forum: 114
Tematy: 3

Post #157100 Wysłany: 15 Sie 2008 00:25 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mrider, oczyściłem stacyjkę, prysnąłem WD40 i przeszłoSmile A kluczykiem zawszę kręciłem dość wolno nie "szarpiąc" nim.

ZAKRZA
Puntoświr

Imię: Tomek
Dni na forum: 379
Tematy: 18

Post #157252 Wysłany: 15 Sie 2008 17:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mrider napisał:
ZAKRZA kolega przecież pisał że używa już drugiego kluczyka...

Nie doczytałem się Embarassed

Puntoświr

Dni na forum: 467
Tematy: 12

Post #157286 Wysłany: 15 Sie 2008 19:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

pokrec kierka moze pomoze:d

Sympatyk kropek

Dni na forum: 144
Tematy: 2

Post #158752 Wysłany: 19 Sie 2008 21:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzięki za wszystkie odpowiedzi Smile
Doczytałem się, że taka naprawa/wymiana stacyjki będzie kosztować około 1400 zł i chwilowo nie będę jej wymieniał. Trudno, będę jeździł z nią tak długo, aż się sama do końca nie rozsypie.
Muszę nadmienić, że u mnie wszystko zaczęło się od dosłownego 'wydarcia' kluczyka ze stacyjki. Pewnego dnia po zgaszeniu auta kluczyk w stacyjce nie został w pozycji 'zero' tylko był w niej troszkę przekręcony i wtedy moja pasażerka na moja zresztą prośbę wyjęła go ze stacyjki. Niestety niedoświadczona nie przekręciła go do pozycji 'zero' tylko wyciągnęła tak jak był włożony. Od tego wszystko się zaczęło... Sad

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat