Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

jak wpisać kod radia Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
rafał79
Puntoświr

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 131
Tematy: 12

Post #152570 Wysłany: 04 Sie 2008 09:45 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

wiatm...dzisiaj kupiłem radio do swojej kropeczki http://allegro.pl/item404338504_fiat_punto_ii_radio_oryginal.html
...mam do niego kod ale nie wiem jak go wpisac,bo nie chciałbym zle coś zrobić aby go nie zblokować...pozdro
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Adik_88
Puntoświr

Imię: Adrian
Dni na forum: 200
Tematy: 11

Post #152733 Wysłany: 04 Sie 2008 16:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Podejrzewam, że włączasz i będzie sie pytał o kod i wtedy wpisujesz cyferkami, ale to są tylko moje podejrzenia, bo nigdy nie miałem takiego problemu.
Poczekaj, może ktoś sie wypowie co miał z tym do czynienia.

Sympatyk kropek

Dni na forum: 150
Tematy: 1

Post #153135 Wysłany: 05 Sie 2008 16:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

pokażą się cztery kreski "----" wpisujesz kod a kursor sam przeskoczy na następną pozycję.
po wpisaniu ostatniej cyfry , kod sam się zatwierdzi.
z fotki na allegro widać że jest to "punto mid" a tzn. że ten model korzysta z magistrali CAN.
w tym modelu jest to podpięte na dodatkowej wtyczce.
możliwe jest włączenie tego radia bez magistrali , ale wtedy przy każdym włączeniu trzeba będzie wpisywać kod.
jeżeli się wpisze zły kod to radio wyświetli "WAIT" i trzeba będzie poczekać na te cztery kreski Smile - po każdej złej próbie czas ten wydłuża się (dokłądnie nie pamiętam , ale jakoś 1 min. potem 2 min. 4 min. itd.)
Tomik
Forumowicz

Dni na forum: 107
Tematy: 0

Post #158373 Wysłany: 18 Sie 2008 23:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

witam mam taki maly problem po odlaczeniu bateri zakodowalo mi sie radjo i mam do niego kod tylko nie wiem jak go wpisac a po wlaczeni radja na wyswietlaczu pojawia mi sie napis CANCHECK i jak cos wciskam to nic sie nie dzieje jest to oryginalne radio blaupunkt na plyty czy ktos jest wstanie mi pomuc czy musze udac sie z tym do jakiegos salonu
Adik_88
Puntoświr

Imię: Adrian
Dni na forum: 200
Tematy: 11

Post #158422 Wysłany: 19 Sie 2008 08:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam. Poszukałem troche w necie i znalazlem ta stronke: http://www.car-audio-accessories.co.uk/blaupunkt-7642374316-cancheck-fiat-p221.html na samym dole jest podtytuł Blaupunkt 7642374316 - Fiat Code Entry Instructions. Wyczytałem z niego, że po włączeniu radia pokaże się CANCHECK. jestam również napisane, że CANCHECK będzie się świecil w nowym samochodzie dłużej niż w orginalnym, ale po tym radio zawoła o kod, który wpisuje się tymi cyferkami na radiu od 1 do 6.
Ale możesz poczytać jeszcze na forum elektrody bo tam jednemu też coś nie działa radio http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1031306.html

A tu stronka dzięki której możesz dostac na emaila kod do radia powpisaniu na niej numeru seryjnego radia (nie wiem czy jest to płatne, nigdy z tego nie korzystałem) http://www.car-audio-accessories.co.uk/blaupunkt-radio-codes.php

Sympatyk kropek

Post #158611 Wysłany: 19 Sie 2008 14:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

musisz dokładnie napisać o jaki model chodzi.
tylko coś mi się wydaje że to radio jest od punto - tyle tylko że od innego.
wskazuje na to napis "CANCHECK".
nie każde radio zadziała z każdym punciakiem.
niektóre modele mają tylko kod zabezpieczający a inne mają wpisdany jeszcze "IMMO" - i ten numer musi się być taki sam , zarówno w "body komputerze" jak i w radiu.
można oczywiście zdjąć zabezpieczenie "CANCHECK" , ale to już inna bajka - i robią to "prawdziwi magicy" na giełdach . nawet na elektrodzie się nie dowiecie (bo to jest łamanie zabezpieczeń i jest to temat zabroniony).
a wracając do tematu - żeby wpisać kod , musi zniknąć ten magiczny napis.
rafał79
Puntoświr

Dni na forum: 131
Tematy: 12

Post #158691 Wysłany: 19 Sie 2008 19:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

w sumie juz radio działa...i okazało się ze bez kodu....ale mam taką przypadłość, ze po włączeniu po 20-30 min sam się wyłacza....co może być??
krzysio_sr
Sympatyk kropek

Post #158803 Wysłany: 20 Sie 2008 07:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

nadal nie napisałeś jaki to model.
wyłączanie po po około 20 min. świadczy o braku sygnału ze stacyjki (niektóre modele biorą ten sygnał właśnie z magistrali CAN)
mówiąc uproszczonym językiem - radio nie wie że pracuje przy włączonym zapłonie i "myśli" że zapomniałeś go wyłączyć , więc wyłącza się samo.
to oczywiście bardzo uproszczona interpretacja tego wyłączania , jeżeli napiszesz dokładnie - jaki to model to może Ci podpowiem co jest z nim "grane"

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat