Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Wasze najtrudniejsze momenty na drodze za kierownica Punto Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
STax
Moderator

Imię: Szczepan
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 527
Tematy: 36

Post #158077 Wysłany: 18 Sie 2008 11:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Elementary napisał:
a w zabudowanym 80-90 staram się nie przekraczać.

No to też nie masz się czym chwalić...

Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
Image => LPG sucks Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
slon11
Puntoświr

Imię: Arek
Dni na forum: 212
Tematy: 10

Post #158143 Wysłany: 18 Sie 2008 13:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mój najtrudniejszy moment za kierownicą GP to moment w którym muszę wysiąść z samochodu - straszne

Puntoświr

Imię: Marek
Dni na forum: 451
Tematy: 12

Post #158148 Wysłany: 18 Sie 2008 13:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Elementary napisał:
na ciągłej nie wyprzedzam

ja wole spróbować wyprzedzić na ciągłej tym bardziej jak widoczność z naprzeciwka jest bardzo dobra niż zostać przygnieciony przez niezabezpieczone bale drewna
dobra ale koniec OT Wink

STax a co do prędkości w zabudowanym chwalić się nie ma czym ale logika a raczej jej brak przy stosowaniu znaku "teren zabudowany" na Polskich drogach sprawia że inaczej jeździć się nie da

STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 527
Tematy: 36

Post #158453 Wysłany: 19 Sie 2008 09:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

czlowieksukcesu: hmm, no ja odróżniam teren zabudowany - czyli taki gdzie są domy, łażą ludzie itd od terenu tylko oznaczonego tym znakiem... Tam gdzie są domy to sobie "pędzę" 60, max 70 jak droga szeroka... A tam gdzie znak i puste pole to można szybciej, czemu nie... Tylko trzeba mieć trochę rozumu co i gdzie...

Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
Image => LPG sucks Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
czlowieksukcesu
Puntoświr

Imię: Marek
Dni na forum: 451
Tematy: 12

Post #158470 Wysłany: 19 Sie 2008 09:41 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

STax napisał:
Tylko trzeba mieć trochę rozumu co i gdzie...

święte słowa Mr. Green

dr gore
Puntoświr

Ostrzeżenia: 3/3
Dni na forum: 332
Tematy: 49

Post #158956 Wysłany: 20 Sie 2008 15:01 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

u mnie na drodze dojazdowej do miasta ustawili znak info o terenie zabudowanym 2 kilosy przed miastem (!) ze 4 domy są przy tej drodze na tym odcinku a głupie psy stoją za znakiem kilkaset metrów w takiej zatoczce i łapią ludzi

Puntomaniak

Imię: Damian
Dni na forum: 169
Tematy: 6

Post #163688 Wysłany: 30 Sie 2008 22:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja to mam szczescie;) jechalem od dziewczyny samochodem rodzicow, poza terenem zabudowanym (wlasnie byla tablica ze 20 metrow wczesniej) ok. 70km/h jest zakret w prawo, nie ma chodnika, jest ciemno i drzewa. Jade w zakrecie a tu nagle widze pare idaca sobie ramie w ramie tak ze chlopak byl w okolicach srodka mojego pasa... odbicie w lewo i ich minalem...

co powiedziec:/ szli prawidlowa strona drogi, jednak wiedzac ze jest ciemno, nie ma chodnika itp szli obok siebie no przeciez to szczyt glupoty Ekhm... to ze w wielu miejscach w polsce nie ma chodnika pozostawiam bez komentarza

odbicie w lewo bez myslenia tylko po chwili szybsze bicie serca i myslenie "zatrzymac sie i z****ć ich czy nie, no ale w tym lekkim szoku pojechalem dalej...

wydaje mi sie ze w takiej sytuacji piesi powinni pokonywac zakret druga strona, kierujacy zakrecajacy w prawo nie widzi ich do ostatniej chwili:/

Punto II 1.9 JTD 2001
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ipIV
مدير

Imię: Michał
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 884
Tematy: 151

Post #163784 Wysłany: 31 Sie 2008 09:10 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wczoraj przed 4 w nocy przed Toruniem wyskoczył mi lis pod koła, ja po hamulcach.... ten odwrócił się i uciekł w ostatniej chwili..... Ekhm...

Następna chyba najniebezpieczniejsza sytuacja w moim życiu miała miejsce 30min później.... przy moim "ulubionym" manewrze Ekhm...

Nieoświetlona droga, pobocza praktycznie brak, linia przerywana i tir sie wlecze 50 na 90... wychylam się - pusto i ciemno.... to wyprzedzam....
jestem w połowie naczepy tira i nagle zakręt (linia przerywana... ) i auto bardzo blisko daje prosto na mnie Ekhm... ja hamulec tak, że oponki popiskiwały.... ale co jest?! schować się nie mogę bo tir też mocno hamuje!!! ja piernicze Ekhm... w ostatniej chwili się schowałem... i zaraz na CB do niego, że się kur** nie zmienia prędkości jak jest się wyprzedzanym.... on przeprosił powiedział, że chciał mi pomóc... wyprzedzić.... Ekhm...

Fajnie Ekhm... o mały włos by mnie nie było... Ekhm...

Puntomaniak

Imię: Damian
Dni na forum: 169
Tematy: 6

Post #163787 Wysłany: 31 Sie 2008 09:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ipIV: no faktycznie mozna sie wystraszyc:) dobrze miec nawigacje jesli sie nie zna drogi:)

Punto II 1.9 JTD 2001
ipIV
مدير

Post #163845 Wysłany: 31 Sie 2008 11:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pomyślę nad tym.... ale no yyyy ;/ ech... rzadko kiedy jeżdżę drogami których nie znam... Ekhm...

Ekstremista

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 433
Tematy: 23

Post #163847 Wysłany: 31 Sie 2008 11:24 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ipIV napisał:
Pomyślę nad tym.... ale no yyyy ;/ ech... rzadko kiedy jeżdżę drogami których nie znam...

Ale ten lans stary jak z domu do pracy pojedziesz, a tu ci nawigacja mówi normalnie drogę którą jezdzisz od iluś tam lat i już wiesz że się nie mylisz Szczerbol.

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
ipIV
مدير

Post #164044 Wysłany: 01 Wrz 2008 00:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Grzegorz1976 napisał:

Ale ten lans stary jak z domu do pracy pojedziesz, a tu ci nawigacja mówi normalnie drogę którą jezdzisz od iluś tam lat i już wiesz że się nie mylisz

Na sobotniego spota polansuję się navi Cool Szczerbol
Blaupunkt TravelPilot 100 Wink Nie znam się na navi, ale yyy... grunt, że ma gwarancję i będzie działać :]

Moderator

Imię: Adam
Dni na forum: 503
Tematy: 27

Post #164059 Wysłany: 01 Wrz 2008 06:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ipIV Ty to masz przygody Mr. Green jak nie doniczka na Muchowcu to takie coś Szczerbol

Puntoświr

Imię: Krzysiek
Dni na forum: 776
Tematy: 89

Post #164060 Wysłany: 01 Wrz 2008 06:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

makkak napisał:
dobrze miec nawigacje jesli sie nie zna drogi:)

mi też po to jest potrzebna Smile
ipIV no sytuacja faktycznie nie ciekawa ale dobrze że sobie poradziłeś Smile

Cinquecento 0.9 http://fiatpunto.com.pl/topic11236.html

Święty Krzysztof jeździ z Tobą do
120km/h, powyżej tej prędkości swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi.
Fenix
Puntoświr

Imię: Roman
Dni na forum: 444
Tematy: 16

Post #164136 Wysłany: 01 Wrz 2008 10:50 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mój najtrudniejszy moment to to wyskoczenie o 4 rano około 150 kg dzik na drogi a ja miałem 90 na blacie pod górkę to jest uczucie jak dajesz po hamulcach auto tańczy jak w drifcie i starasz się barierkę ominąć i dzika. na szczęści dzik sie usunął, barierkę z driftowałem chyba z 10 pkt dostał bym za ten drift a do samego domu miałem oczy jak 5 złotówki..... widocznie dzik wiedział ze bym sie popłakał jak by mi kropka przestawił ;]

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat