| Autor |
Wiadomość |
dr gore
Puntoświr

Ostrzeżenia: 3/3
Dni na forum: 333
Tematy: 49 Skąd: Koło
|
dzisiaj postanowiłem kupić żelazko. Wbijam do awansu patrze wybieram takie za 129,00. Wracam do chałupy wbijam na neta patrze a tam to samo zelazko za 89,00 na Allegro fuck!
Kupujecie na Allegro czy w sklepach? jedyna chyba zaletą zwykłych sklepów jest szybsza obsługa w zakresie napraw gwarancyjnych. Jednak skoro istnieją awanse i inne euro agd to chyba Polacy kupują w nich bo inaczej by padły. Inna sprawa ze internet i Allegro to jeszcze nie jest wśród Polaków standard. |
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
niedziu
Puntoświr

Imię: Marcin
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 423
Tematy: 25 Skąd: małopolska
|
dr gore jest jeszcze inne wytłumaczenie, na allegro reklamują się sklepy albo indywidualni sprzedawcy, którzy oferuja modele np żelazka, (interesowałem się bo sam kupowałem), oferowane były na internecie modele, które nie były przeznaczone na nasz rynek, problemy potem mogły być np z częściami lub z samą gwarancją...... Takie jest moje zdanie.. |
_________________ Kobiety są szalone, że ufają mężczyznom.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
|
 |
adi.degora
Moderator

Imię: Adam
Dni na forum: 542
Tematy: 13 Skąd: Poznań
|
Ja odpowiem krótko: Allegro Wygodniej, taniej, szybciej, i przede wszyskim ogromny rynek szeroko pojętych używek których w sklepach z oczywistych względów sie nie doświadczy  |
|
|
|
|
 |
Vulcan
Puntoświr

Imię: Damian
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 356
Tematy: 17 Skąd: pomorskie
|
Żeby nie allegro mój kropek byłby taki jak go fabryka wypuściła.
Ciekawsze rzeczy, które kupiłem z allegro:
- zderzak przedni lakierowany z pęknięciem 5 cm - 1 PLN
- zderzak tylny do Mk 2 - 5 PLN
- progi Abarth - 50 PLN
- lotka Abarth - 50 PLN
- zderzak tył z dokładką Abarth - 61 PLN
- zderzak przedni z dokładką Abarth i halogenami - 80 PLN
- tunel środkowy ELX/GT - 135 PLN
- nowe oryg. panele głośnikowe - 100 PLN
- klapa tylna kompletna - 30 PLN
- maska przednia lekko uszk. - 20 PLN
oraz np. radio Pioneer DEH-P40MP za 434 PLN (Media Expert 599 PLN)
W sumie przez 1,5 roku kupiłem / sprzedałem 152 przedmioty i mam 100 % pozytywów  |
_________________ Abarth 55 kucy
Corvette Z06 przy 160 km/h. - OBJECHANE |
|
|
|
 |
niedziu
Puntoświr

Imię: Marcin
Dni na forum: 423
Tematy: 25 Skąd: małopolska
|
ale nie powiedziałem że nie kupuje na np. allegro...  |
_________________ Kobiety są szalone, że ufają mężczyznom.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
|
 |
Dominguez
Przyjaciel

Imię: Dominik
Dni na forum: 631
Tematy: 11 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
Grzyws
Przyjaciel

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 883
Tematy: 56 Skąd: Będzin
|
Ja mam taki sposób. Podam na przykładzie radia do samochodu które kupiłem.
Otóż pojechałem do Media Markt a tam interesujące mnie radio kosztuje 299 zł. Wszedłem na allegro wybrałem lokalizacje Śląsk wpisałem model który mnie interesuje i znalazłem to samo radio w cenie 249 zł. Okazało się że jest to zwykły sklep niedaleko mojej miejscowości. Pojechałem więc jeszcze tego samego dnia i kupiłem Radyjko 50 zł taniej . Na benzynę wydałem może góra z 10 zł bo sklepik był naprawdę niedaleko.
Teraz z większość rzeczy kupuje w ten sam sposób, jestem pewny towaru bo na miejscu mogę go sobie obejrzeć a przy okazji parę złoty zawsze zostanie w kieszeni. |
_________________ >>>>>>FIAT<<<<<
grzyws.digart.pl
Fabbrica Italiana Automobili Torino |
|
|
|
 |
adi.degora
Moderator

Imię: Adam
Dni na forum: 542
Tematy: 13 Skąd: Poznań
|
| Grzyws napisał: |
| Otóż pojechałem do Media Markt a tam interesujące mnie radio kosztuje 299 zł. Wszedłem na allegro wybrałem lokalizacje Śląsk wpisałem model który mnie interesuje i znalazłem to samo radio w cenie 249 zł. |
Ja mam identyko sytuację Z JVC KD-G 341 Tylko nie moge sie w koncu zdecydowac czy chce zmienic radio czy nie  |
|
|
|
|
 |
buladag
Puntoświr

Imię: BULADAG
Dni na forum: 472
Tematy: 30 Skąd: Lake Titicaca ;)
|
Tylko i wyłącznie allegro. W sklepie jedynie oglądam co mnie interesuje a później zamawiam na allegro (wyjątki to ubrania bo nie uznaje kupowania ubrań(butów itp) bez przymierzenia oraz jeśli różnica w cenie jest niewielka to wtedy decyduje się na sklep)
Przy przedmiotach większej wartości zwykle decyduje się na odbiór osobisty (głównie wybieram transakcje ze swojej okolicy) ale również czasem zdarzają się przesyłki. |
_________________ www.x75.pl
Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001'
 |
|
|
|
 |
Grzyws
Przyjaciel

Dni na forum: 883
Tematy: 56 Skąd: Będzin
|
|
|
|
 |
STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 527
Tematy: 36 Skąd: Kotlarnia/Opole
|
Allegro jak allegro, ale na pewno warto sprawdzać oferty w sklepach internetowych. Praktycznie zawsze znajdzie się taniej niż w zwykłym sklepie. A na allegro to najlepiej właśnie takie okazje jak vulcan opisuje szukać, ja tam np kupiłem komplet głośników za 10zł... |
_________________ Pompa cieczy chłodzącej - 150 zł
Jazda z prędkością 170 km/h - bezcenne
Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
=> LPG sucks  |
|
|
|
 |
_wladimir_
Puntomaniak

Imię: janek
Dni na forum: 95
Tematy: 3 Skąd: CT
|
Sie kupuje... Wiertarka, wkrętarka, wyrzynarka, odkurzacz... (to z tych większych rzeczy do domu), teraz mikser się szykuje bo jest 1/4 tańszy niż w Media. |
|
|
|
|
 |
dr gore
Puntoświr

Ostrzeżenia: 3/3
Dni na forum: 333
Tematy: 49 Skąd: Koło
|
to teraz pewna historyjka zamówiłem kiedyś drukarkę. Kurier przywozi, podpisuję papierki. Koleś otwiera busa bierze w łapę pudło i dosłownie RZUCA
mi pod nogi. Aż sie zagotowałem jak cholera . Odebrałem jednak i na szczęście działało wszystko. Dodatkowo nie było w pudle styropianów maszyna leżała luzem w pudle. Wiem że nie szanują paczek na poczcie tym bardziej kurierzy.
Jak powinno sie postępowac odbierając paczkę? do tej pory w ciemno podpisywałem kurierowi ale pewnie w końcu się zdziwię jak otworze kiedys paczkę i zobaczę złom jakiś. Burżujem nie jestem, żadko zamawiam drogie rzeczy ale moze ktoś mi powie czy można otworzyć pudło na poczcie lub przy kurierze i dopiero potem zapłacić i podpisać
 |
|
 |
buladag
Puntoświr

Imię: BULADAG
Dni na forum: 472
Tematy: 30 Skąd: Lake Titicaca ;)
|
przy uiszczeniu odpowiedniej opłaty doliczonej do kosztów przesyłki-tak. W normalnych warunkach możesz jedynie mieć ewentualne zastrzeżenia do tego iż np. opakowanie jest uszkodzone. wtedy ( w przypadku poczty) paczka zostaje specjalnie zabezpieczona przez pocztę i przy odbiorze jesteś informowany że uszkodzeniu uległo opakowanie i masz mozliwość sprawdzenia czy w paczce jest wszystko ok.
A co do rzucania przesyłkami to niestety ale miał do tego prawo jeśli na opakowaniu nie było stosownego znaku materiałów szczególnie kruchych itp. |
_________________ www.x75.pl
Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001'
 |
|
|
|
 |
Grzegorz1976
Ekstremista

Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 433
Tematy: 23 Skąd: Katowice
|
| dr gore napisał: |
| ale moze ktoś mi powie czy można otworzyć pudło na poczcie lub przy kurierze i dopiero potem zapłacić i podpisać |
Jesli jest podejrzenie że sprzęt może być uszkodzony czyli opakowanie jest uszkodzone lub właśnie widzieliśmy podobny "rzut paczką na odgległość", to mamy obowiązek w obecności kuriera paczkę otworzyć. Jesli są widoczne uszkodzenia mechaniczne to spisać odpowiedni protokół i paczki nie odbierać. Zazwyczaj dobre sklepy stawiają to za warunek wszelkich roszczeń ze strony kliena. |
_________________ Wokół mnie sami egoiści. Wszyscy myślą o sobie tylko ja myślę o MNIE!
Proszę nie podrabiać avatarka z Alem - byłem pierwszy !
GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony |
|
|
|
 |
|
|