| Autor |
Wiadomość |
Thoa82
Puntoświr

Imię: Marcin
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 205
Tematy: 17 Skąd: Katowice
|
Witam,w max skrócie mam 4 miechy GP,po miesiącu jazdy zaczęło coś mi stukać z tyłu.Wszystkie opcje wykorzystałem i nic.Byłem z tym 4 razy w ASO,wymienili troche klamorów i nic,w ciągu 4 miesięcy miałem 5 samochodów zastępczych,mam tego naprawde q..a dość,samochód przez owe stukanie niejest w 100% sprawny,po 4 wizytach z tym samym "fachowcy" nieopanowali tego,zapłaciłem za nowe sprawne auto a oni niepotrafią się z tym uporać.Pomijam nerwy itd,to po prostu rzenada!!!!Dlatego skoro niepotrafią się z tym uporać fachowcy to chce starać się o "nowe" GP.Bo za takie zapłaciłem a niemam zamiaru tam jedzić co 2 tygodnie bo to niedopuszczalne.Dlatego prosze Was o pomoc,co mi doradzacie czy mam jakieś szanse jeśli chodzi o new car.Wielkie thx za pomoc!!!Pozdrawiam. |
_________________ GP Estiva  |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
Lukis
Puntoświr

Imię: Łukasz
Dni na forum: 404
Tematy: 17 Skąd: Sieradz
|
|
|
|
 |
bbanditoss
Moderator

Imię: Adam
Dni na forum: 503
Tematy: 27 Skąd: Katowice
|
Thoa82 na nowy samochód to bym nie liczył może pojedź do innego ASO i tam przedstaw problem  |
|
 |
Yoka
Moderator

Dni na forum: 634
Tematy: 22 Skąd: Tychy
|
Thoa82 masz spore szanse bo usterka wciąż istnieje i nie została wyeliminowana. Zwróć się z oficjalnym pismem do sprzedawcy o wymiane samochodu na nowy z powodu wady pojazdy, której nie została usunieta przez serwis.
Albo się zgodzą ..w co wątpię, albo wezmą Ci go na warsztat i porządnie zrobią (opcja najbardziej prawdopodobna), albo...sąd
Pamietaj jednak, że koszty pozwu sądowego mogą ciebie wynieść do 1/4 ceny samochodu  |
_________________ FIAT GRANDE PUNTO 1.4 8V ACTIV
65.000 km
Tylko Chuckowi Norrisowi w ogóle nie psuje sie Grande Punto |
|
|
|
 |
adrian
Puntoświr

Dni na forum: 630
Tematy: 5 Skąd: Kolobrzeg
|
| Thoa82 napisał: |
| zaczęło coś mi stukać z tyłu |
Pisalem o tym w ktoryms poscie z serii "stukanie z tylu" albo cos podobnego. Wymienilem amortyzator ze stukajacej strony - ponad pol roku i spokoj. Zdaniem kolegow z forum ktorzy mieli podobny problem to nie amortyzator, a guma czy plastik ktory ten amortyzator oslania powyzej nadkola. Rozwiazaniem problemu moze okazac sie wymiana lub skrocenie tego czegos (rozwiazanie duuzo tansze- niestety wtedy juz nie mialem ani czasu zeby jezdzic do aso ani nerwow)
| Byłem z tym 4 razy w ASO |
Tylko?! - fuksiarz....
| niemam zamiaru tam jedzić co 2 tygodnie bo to niedopuszczalne |
Zgadzam sie,a mimo wszystko jezdze od 2 lat (koniec gwarancji-rzucam ASO) , a Ty? ... przyzwyczajaj sie  |
_________________ GP 1.3 MJ 75 KM |
|
|
|
 |
pdl
Puntoświr
Dni na forum: 306
Tematy: 4
|
Ja nie dodam nic innego jak to, ze GP to dobre autko ale serwis ... a tak naprawde podejscie serwisu do zagadnienia, tutaj Fiat powinien zawalczyc , w przyszlym tygodniu oddaje autko na naprawy gwarancyjne ale tym razem nie odpuszcze, jak tylko cos nie bedzie dzialac od razu na warsztat. |
_________________ GP 1.4 8V Energy czerwony bolero 2006 rok |
|
|
|
 |
Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 884
Tematy: 36 Skąd: Chełm/Sławno
|
ekhm no cóz j.w. :]
o nowym zapomnij ,koszty j.w. ,
poszukaj usterek j.w.
napisz pismo oficjalne w 2 egz. ...zarejestruj się na fiat.pl wyślij pismo oficjalne...oddzownią - zrobisz dym
etc itp
procedura jak przy obtarciach drzwi i wymianie reflektorów.... |
|
 |
Yoka
Moderator

|
ja robiłem jak Dzióbel pisze i zawsze skutkowało
...wymienili mi tym sposobem reflektory, halogeny, przekładnie i wiele innych rzeczy  |
65.000 km
|
|
|
 |
Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 884
Tematy: 36 Skąd: Chełm/Sławno
|
| Yoka napisał: |
| ...wymienili mi tym sposobem reflektory, halogeny, przekładnie i wiele innych rzeczy |
oj tak
a tak poważnie to zaraz klikne  |
|
 |
Dzidek
Puntomaniak

Imię: Krzysztof
Dni na forum: 369
Tematy: 1 Skąd: Gdańsk
|
eh współczucie dla kolegi Thoa82
nie było ignoranckiego postu, co by radio zgłośnić heheh nie wierzę
a poważnie, mnie też stukało ale dzięk był dwojaki, raz wymiana rygli w drzwiach, dwa smarowanie amorów pomogło, od tego momentu cisza. |
|
|
|
|
 |
Thoa82
Puntoświr

Imię: Marcin
Dni na forum: 205
Tematy: 17 Skąd: Katowice
|
wielki thx za pomoc,z jednej strony troche się dowiedziałem od Was z 2 ręce opadają na myśl co mnie czeka;(,pozdro4all |
_________________ GP Estiva  |
|
|
|
 |
Dzidek
Puntomaniak

Imię: Krzysztof
Dni na forum: 369
Tematy: 1 Skąd: Gdańsk
|
Thoa82 nie przesadzaj :] idealnego samochodu nie ma.
rozumiem, że te usterki mogą być mocno irytujące ale jeśli sobie serwis z nimi nie radzi to trzeba serwis zmienić (albo uderzyć bezpośrednio do kierownika serwisu i narobić rabanu tudzież jak zadzwoni fiat z ankietą w sprawie przeprowadzonej naprawy dać mierne oceny i określić ankietę nieanonimową - to zobaczysz jak będziesz traktowany - w moim przypadku podziałało). |
|
|
|
|
 |
pdl
Puntoświr
Dni na forum: 306
Tematy: 4
|
Dzidek , jak juz pisalem samo autko spisuje sie ok , pomimo tych drobnych ale licznych usterek.
Yoka jest znany z tego , ze narzeka , szczerze mowiac myslalem o Nim przed zakupem , ze przesadza , teraz wiem , ze nie.
Sam gdybym mial wiecej czasu i uporu to conajmniej 2 razy w miesiacu bym byl w serwisie.
Co do serwisu ... to nie sa jednostkowe przypadki , takich serwisow jest duzo czytajac wypowiedzi Uzytkownikow.
Jesli Fiat sobie z tym nie poradzi to konkurencja jest duza.
Dzisiaj bylem z kumplem (odbieralem go z serwisu) Peugeot'a , oddal 407-ke na przeglad , obsluga elegancka , wszystko zanotowali (jak ja dzwonilem do Fiata to gosc telefonicznie kazal mi podac co sie dzieje po czym jak pojechalem to jeszcze raz kazal mi wszystko opowiedziec , bo nie notowal !!!).
Kumpel byl wczesniej na naprawach gwarancyjnych , jakies drobnostki , wszystko mu od pierwszego razu zrobili , bez zadnych pism , infolinii itp.
Poza tym kwestia samego przegladu , w GP po 15.000 kosztuje troszke , po 30.000 jak sie okazuje jest drozsze niz 407-ki ! Kumpel ma zaplacic ponizej 500 pln za przeglad po 30.000 a dodam , ze w 407-ce jest to pierwszy przelad , nie ma po 15.000 , byl jakis maly po kilku tysiacach , taki kontrolny na koszt Peugeot'a.
Po co to pisze ... ano po to aby pokazac podejscie serwisu , nie powinno byc tak , ze klienta krew zalewa i dopiero po jakichs pismach czy telefonach cos drgnie.
Mi na jakis czas przeszlo ale jak juz pisalem dzwonie jutro do serwisu i tym razem jak dostane autko zastepcze to nie odbiore GP poki nie zrobia wszystkiego.
Ku...ica mnie trafia jak podchodze do tylnyh drzwi i mysle, otworza sie czy nie a druga mysl pajaca z serwisu , ze oni wyregulowali i jest ok.
Podobnie spryskiwacze , komunikat o zbyt wysokiej temperaturze , powypalane odblaski w swiatlach i wiele innych , ktore mam juz ponotowane na kartce.
Wg. serwisu TAK MA BYC , bo nie chca nic z tym zrobic ! |
_________________ GP 1.4 8V Energy czerwony bolero 2006 rok |
|
|
|
 |
Tomo
Puntoświr

Imię: Tomek
Dni na forum: 555
Tematy: 3 Skąd: NDM-Mazowieckie
|
| pdl napisał: |
| ...Poza tym kwestia samego przegladu , w GP po 15.000 kosztuje troszke , po 30.000 jak sie okazuje jest drozsze niz 407-ki ! Kumpel ma zaplacic ponizej 500 pln za przeglad po 30.000 a dodam , ze w 407-ce jest to pierwszy przelad , nie ma po 15.000 , byl jakis maly po kilku tysiacach , taki kontrolny na koszt Peugeot'a.... |
Kolego pdl przecież w GP też nie ma żadnego przeglądu po 15kkm. Wg instrukcji pierwszy przegląd ma być zrobiony po 30 000 km lub po 24 miesiącach w zależności od tego co wypadnie jako pierwsze. Ale rozumiem Twoją irytację bo też mam lub miałem kilka zastrzeżeń do w zasadzie pierdołek ale jakże denerwujących. Kupując nowe auto nie chciałbym mieć z nim żadnych problemów a reflektory mam do wymiany (w ASO zasugerowali żebym wstrzymal się do końca gwarancji), spryskiwacze mam zamontowane od Linei (wreszcie działają tak jak powinny) a co do stuków z tyłu nadwozia to podobnie jak w Twoim przypadku byłem z tym w ASO ale tylko dwa razy (z braku czasu). Szkoda, że odpuściłem bo stukanie ustało jak tylko przyszła wiosna i zrobilo się ciepło. Podejrzewam, że problem wróci zimą i mam nadzieję, że znajdą przyczynę i nie powiedzą, że to zawieszenie i nie podlega gwarancji ze względu na duży przebieg. Tego bym im nie popuścił tym bardziej, że byłem u nich z tym problemem wcześniej. |
_________________ Grande Punto SPORT MultiJet (2006),
Seicento Sporting ABARTH (dobry rocznik 1999 - jest jak wino: im starszy tym lepszy)
UWAGA! Przyjmę Punto Abarth jako darowiznę. Tylko poważne oferty! |
|
|
|
 |
Yoka
Moderator

|
Tomo wg serwisu przegląd winno sie robić co 20.000 km. badź po roku ...i raczej wierzyłbym bardziej serwisowi niż książeczce fiatowskiej (pomimo, że serwis zbija kasę na tym).
Co do zmian serwisów ....
...jak samochód felerny to i zmiana serwisu nic nie pomoże. Zmieniłem z Auto-Hitu na Ganinex w trakcie trwania gwarancji. Poziom obsługi mnie jako klienta wzrósł w wyniku tej zamiany ...aczkolwiek samochód jak sie psuł tak się psuł.
Nie mam już gwarancji aczkolwiek nie oznacza to, że nic sie nie dzieje z samochodem...nadal pierdółki wyskakują o których nie chce mi sie nawet pisać aby sie nie denerować  |
65.000 km
|
|
|
 |
|
|