Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Gubi obroty i nie ma siły na gazie podczas deszczu Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
ziomal2005
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 143
Tematy: 2

Post #158085 Wysłany: 18 Sie 2008 11:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam wszystkich
Mam punto II activ 1,2 8v benzyna/gaz 2004r gaz fabrycznie montowany przez fiata.proglem jest mianowicie podczas jazdy w deszczu samochód traci na sile, gaśnie i nie chce wskoczyć na obroty tak jak by pracował na jednej świecy!!! w sumie trzęsie się cały i obroty spadają na 300.byłem u mechanika i też nie wie co jest grane. jakieś 3 miesice temu wymieniłem świece i kable do nich. na paliwie jeżdzi okej bez żadnych problemów,mam 86tyś przebiegu
Pozdrawiam Smile może ktoś spotkał się z takim problemem Confused
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 617
Tematy: 36

Post #158160 Wysłany: 18 Sie 2008 14:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jeśli.. na benzynie jest wszystko Ok... To sam już sobie odpowiedziałeś, że problem jest z instalacją gazową. Może wilgoć dochodzi do sterownika wtryskami gazu itp, lub robi to inne problemy..Jak są problemy na gazie, to jedź do gazownika i niech przeglądnie elektrykę tejże instalacji... Najlepiej do fiata. Takie szarpanie to szkoda silnika, strasznie pasek rozrządu dostaje po ty.ku Ekhm....

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html

Najładniejsze: GumisioweOczy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
ziomal2005
Sympatyk kropek

Post #158185 Wysłany: 18 Sie 2008 15:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzieki za odpowiedz Wink
może orientujesz się ile taka wizyta w fiatowskim serwisie może kosztować ???
jeszcze dodam że jak pada to czasem po przejechaniu 3 czy 5 km włączjąc go spowrotem na gaz to chodzi normalnie ale czasem to nawet następnego dnia gdy już nie pada dawno jeszcze nie chce chodzic poprawnie Confused
pozdrawiam ziomal Rolling Eyes
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 617
Tematy: 36

Post #158187 Wysłany: 18 Sie 2008 15:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Słyszałem czasami takie historie, że właśnie wilgoć niszczyła płytki w sterownikach, ścieżki korodowały.. W sumie to może być drobnostka, za diagnozę wezmą ok 70zł. Zajedź do ASO, powiedz w czym problem, i po zabiegu,.. Jedź tam co zakładali gaz, w twoim ASO, wiesz zeby zastać jakiegoś dobrego szpeca co zna się na inst. gazowej Smile

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html

Najładniejsze: GumisioweOczy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
ziomal2005
Sympatyk kropek

Post #158213 Wysłany: 18 Sie 2008 17:38 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

właśnie z tymi specami to może być czasami problem Laughing
ale podjade i zobaczymy co wybadaja w mojej kropce Wink
dam znać pozdrowienia scratch Smile
tolekcacek
Puntomaniak

Dni na forum: 434
Tematy: 12

Post #158335 Wysłany: 18 Sie 2008 21:25 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hmm radze dobrze obejrzeć wtyczkę do centralki czy nie jest zaśniedziała od wilgoci, ewentualnie postaraj sie to wysuszyć i zaizolowoć, polecam przeczytanie tego tematu: http://fiatpunto.com.pl/topic9783.html I u mnie nadal jest wszystko ok, chociaz nie raz jechalem po siarczystym deszczu
Pozdr Smile

0-100km/h : http://pl.youtube.com/watch?v=tAm-qSo3-II
ziomal2005
Sympatyk kropek

Post #158454 Wysłany: 19 Sie 2008 09:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

tolekcacek dzieki za info !
tylko pytanie gdzie tego szukać pod maską bo niebardzo się orientuje i niechce czegoś jeszcze bardziej rozwalić Crying or Very sad jak by ktoś pokazał fotke albo opisał mniej wiecej gdzie tego szukać to bym spróbował wysuszyć to suszarką Laughing
pozdrawiam Cool
tolekcacek
Puntomaniak

Post #158477 Wysłany: 19 Sie 2008 10:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja mam centralkę przyczepioną do przedniej części puszki z bezpiecznikami po prawej stronie komory silnika(patrząc na nią od przodu). To jest prostopadłościenna kostka z przodu ma niebieski napis tec 99, od dołu jest podłączona taka wtyczka, która ma gumowy kapturek( który swoją drogą nie spełnia dobrze swojego zadania). Jak nie znajdziesz to daj znac albo umiesc zdjęcie swojej komory silnika to poszukamy Smile

ziomal2005
Sympatyk kropek

Post #158643 Wysłany: 19 Sie 2008 17:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

hejka Very Happy
jeśli chodzi o to co zaznaczyłem strzałką to koncówka króra do tego wchodzi jest sucha i nie ma ani wilgoci ani zaśnieżałych styków Mad .
jest przed akumulatorem jeszcze coś ale to też jest okej
pozdro Crying or Very sad chyba zostaje serwis pale

[ Dodano: 19 Sie 2008 18:30 ]
tu jest fotka Smile
Image
tolekcacek
Puntomaniak

Post #158689 Wysłany: 19 Sie 2008 19:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A sproboj zdemontowacto pudeleczko podwazyc srubokretem i otworzyć i wyjąć centralkę. Może tam jest coś nie tak?

ziomal2005
Sympatyk kropek

Post #161025 Wysłany: 26 Sie 2008 09:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hej Smile
Dałem dzisiaj moją kropkę do serwisu Crying or Very sad
zobaczymy pod wieczór co tam wymyślili Wink
pozdro
Dziara
Puntoświr

Imię: Mariusz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 347
Tematy: 41

Post #161077 Wysłany: 26 Sie 2008 11:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pisz co bedzie...sam jestem ciekaw pozdro

ziomal2005
Sympatyk kropek

Post #161894 Wysłany: 27 Sie 2008 19:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam wszystkich Smile
Odebrałem wczoraj po pracy moje maleństwo Cool
Diagnoza następująca !!!! Kable od świec miały w 2 miejscach przebicie(około 5 miesięcy temu wymieniłem je na BOSCH i widać lipa, no chyba że mają to do siebie tzn. taką krótka żywotność rabbit ) druga sprawa to złe wyregulowanie dawki gazu, tak bynajmniej swierdził główny szpec mechanik Rolling Eyes . Łącząc te dwie sprawy podczas deszczu kable dawały przebicie a źle wyregulowany gaz łapał wilgotne powietrze i z tego podobno wzieły się moje problemy jadąc w deszczyku.
Przejechałem juz około 100km od wczoraj i dzisiaj nawet popadało troche, jak narazie jest wszystko OKEJ Wink Lol Cool Very Happy
Mam nadzieję że tak zostanie i udało mi się.
Pozdrawiam wszystkich Wink

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat