Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Postojówki Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
henias75
Puntoświr

Imię: heniek
Ostrzeżenia: 2/3
Dni na forum: 469
Tematy: 39

Post #150599 Wysłany: 28 Lip 2008 16:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jest to niemozliwe ja mam zawsze wlaczone swiatla>przekrecam kluczyk i swiatla gasna

Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
ipIV

Imię: Michał
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 932
Tematy: 157

Post #150616 Wysłany: 28 Lip 2008 16:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

oska89 napisał:

a teraz pytanie czy jest możliwość pozostawienia auta na tych światłach bez kluczyka w aucie ?

mi sie wydaje że nie, a jeśli ktoś wie jak to prosze napisać.

Tak, przekręcasz kluczyk do tyłu i jest.

Stacyjka ma 4 położenia PARK, STOP, MAR i AVV Smile

AVV - rozrusznik
MAR - zapłon
STOP - wsio off
PARK - wsio off poza światełkami pozycyjnymi.

Trzeba wsadzić kluczyk, odblokować blokadę kierownicy, nacisnąć czarny guzik przy stacyjce i jednocześnie przekręcić kluczyk do tyłu na PARK i wyjąć kluczyk (światła pozycyjne się świecą niezależnie od tego czy przełącznik jest na on czy off czy na mijania, czy na długich).

W puntach z większym przebiegiem pozycja PARK lubi się zacinać... trzeba się naprawdę namęczyć, żeby przekręcić tam.... a czasami jest no niemal niewykonalne Szczerbol

Instrukcje obsługi czytać panowie Szczerbol Wink

[ Dodano: 28 Lip 2008 17:45 ]
BTW kilka postów wyżej pisze dokładnie to samo... panowie czytać ze zrozumieniem...

[ Dodano: 28 Lip 2008 17:47 ]
A sam patent jest dobry, bo zostawiasz auto na światłach kiedy naprawdę chcesz.... nigdy się nie zdziwisz, że rano aku z jakiegoś powodu to trup Smile

Ostatnio zmieniony przez ipIV dnia 28 Lip 2008 17:01, w całości zmieniany 2 razy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
henias75
Puntoświr

Imię: heniek
Ostrzeżenia: 2/3
Dni na forum: 469
Tematy: 39

Post #150618 Wysłany: 28 Lip 2008 16:50 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ipIV Shocked Jetem w szoku mam auto kilka miesiecy i nie wiedzialem ze tak mozna

ipIV napisał:
Instrukcje obsługi czytać panowie

masz racje>trzeba jutro bede testowal ten sposob Mr. Green

Imię: Michał
Dni na forum: 932
Tematy: 157

Post #150619 Wysłany: 28 Lip 2008 16:53 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Bez możliwości zostawienia auta na pozycyjnych żadne auto homologacji na drogi publiczne by nie dostało Szczerbol

Puntoświr

Imię: Maciej
Dni na forum: 363
Tematy: 24

Post #150973 Wysłany: 29 Lip 2008 09:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ipIV napisał:

Stacyjka ma 4 położenia PARK, STOP, MAR i AVV Smile

AVV - rozrusznik
MAR - zapłon
STOP - wsio off
PARK - wsio off poza światełkami pozycyjnymi.

Trzeba wsadzić kluczyk, odblokować blokadę kierownicy, nacisnąć czarny guzik przy stacyjce i jednocześnie przekręcić kluczyk do tyłu na PARK i wyjąć kluczyk (światła pozycyjne się świecą niezależnie od tego czy przełącznik jest na on czy off czy na mijania, czy na długich).

no no.. tyle pozytecznych rzeczy sie mozna nauczyc Smile dzieki, baaaaaardzo przydatne info!
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
-G-rad
Sympatyk kropek

Imię: -G-rad
Dni na forum: 168
Tematy: 0

Post #152220 Wysłany: 03 Sie 2008 02:28 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ipIV napisał:

Instrukcje obsługi czytać panowie Szczerbol Wink

Rzeczywiscie, w instrukcji sa odpowiedzi na wiekszosc tych pytan...
Raczej na forum wchodzi sie, gdy juz wszystkie zrodla informacji zawioda, albo potrzebna jest pomoc w jakiejs naprawie Rolling Eyes
...albo jak sie zgubilo instrukcje Laughing
W takim razie powinien byc dzial na forum "Fiat Punto - INSTRUKCJA UZYTKOWNIKA" Idea

kasia84poznan
Forumowicz

Dni na forum: 146
Tematy: 0

Post #157228 Wysłany: 15 Sie 2008 15:36 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

abel napisał:
LAU1976 napisał:
Czytając ten wątek normalnie przez chwilę myślałem, że to jakiś wkręt Shocked . Bo właśnie się dowiedziałem o wciskaniu plastiku i kręceniu kluczykiem w drugą stronę Embarassed .
Tylko nie kumam jednego - dlaczego kluczyk musi być w stacyjce, żeby zapalić światła pozycyjne? Przecież w sytuacji awaryjnej nie zostawię kluczyków w stacyjce i nie oddalę się od niego Hmm... .

po wciśnięciu i przekręceniu kluczyka ,ten kluczyk wyjmuje się ze stacyjki a światełka świecą dalej Wink

Pozycyjne????czy postojowe????
Dlaczego niektorzy myla:/
cykl_amen
Puntoświr

Imię: Darek
Dni na forum: 280
Tematy: 2

Post #157765 Wysłany: 17 Sie 2008 14:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

kasia84poznan napisał:

Poczytaj PRD i wtedy sama sobie odpowiedz. Confused
talsen
Sympatyk kropek

Dni na forum: 436
Tematy: 16

Post #163734 Wysłany: 31 Sie 2008 00:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czy mogli byście powrócić do pierwotnego pytania co zrobić by przy postojówkach led nie paliła mi się lampka kontrolna uszkodzonych świateł? Od tego chyba temat się zaczął a ja nadal nie mam odpowiedzi.Wszyscy gadają o stacyjce ,która nie działa.Moja działa a gdy przestanie będę o to pytał.
cykl_amen
Puntoświr

Post #164189 Wysłany: 01 Wrz 2008 12:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

talsen napisał:
Czy mogli byście powrócić do pierwotnego pytania co zrobić by przy postojówkach led nie paliła mi się lampka kontrolna uszkodzonych świateł? Od tego chyba temat się zaczął a ja nadal nie mam odpowiedzi.Wszyscy gadają o stacyjce ,która nie działa.Moja działa a gdy przestanie będę o to pytał.

Czy mógłbyś zadać pytanie precyzyjniej, bo na to nie można nijak odpowiedzieć. Po prostu "Kropek" nie ma świateł postojowych. Confused
romson10
Puntoświr

Dni na forum: 178
Tematy: 9

Post #164642 Wysłany: 02 Wrz 2008 20:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

WOOW o tym patencie tez niewiedzialem Very Happy

Grafik

Imię: Tomek
Dni na forum: 211
Tematy: 8

Post #164651 Wysłany: 02 Wrz 2008 20:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

kasia84poznan napisał:

Światła postojowe to nie to samo, co pozycyjne i jest to nawet w pytaniach na egzaminie teoretycznym na kat. B w pytaniach losowanych na pozycję 11 (dział 11).

Światła pozycyjne są standardowym wyposażeniem każdego samochodu i są to cztery światła w każdym rogu samochodu (tzn. dwa z przodu i dwa z tyłu, dwa z lewej i dwa z prawej).

Światła postojowe to też 4 światła, ale jednocześnie można włączyć tylko dwa (jedno z przodu i jedno z tyłu - dwa z lewej lub dwa z prawej). Wolno używać ich tylko od strony jezdni, tzn. gdy stoimy na prawym poboczu przy niedostatecznej widoczności to włączamy światła postojowe z lewej strony. Włącza się je tak samo, jak kierunkowskazy, tylko przy wyłączonym silniku (oczywiście, o ile samochód jest w nie wyposażony).

Fiat Punto nei posiada świateł postojowych,
Generalnie autorowi chodzi o swiatła pozycyjne i o to że po podłączeniu ringów kontrolka informująca o przepalonej żarówce się świeci.

NIe wiem czy w tym temacie czy w innym było napisane że niestety nie da się tego ominąć .. inny pobór mocy i komputer głupieje.. ale ja ringów nie mam więc mogę się mylić...

Puntoświr

Post #164796 Wysłany: 03 Wrz 2008 13:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Lastek napisał:
Generalnie autorowi chodzi o swiatła pozycyjne

Tego akurat nietrudno się domyśleć Wink , trudno natomiast zrozumieć jego upór przy "postojówkach". Shocked Jeżeli nie wie, to niech się oświeci i przeczyta PRD. Confused
maxx_krk
Puntoświr

Imię: Maciej
Dni na forum: 363
Tematy: 24

Post #164800 Wysłany: 03 Wrz 2008 14:01 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Lastek napisał:

Generalnie autorowi chodzi o swiatła pozycyjne i o to że po podłączeniu ringów kontrolka informująca o przepalonej żarówce się świeci.

NIe wiem czy w tym temacie czy w innym było napisane że niestety nie da się tego ominąć .. inny pobór mocy i komputer głupieje.. ale ja ringów nie mam więc mogę się mylić...

Ja w swoich ringach oprocz samych led-ringow mam takze zwykle zaroweczki, ktore powoduja, ze pobor mocy jest prawidlowy i kontrolka sie nie swieci

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat