Czy mógłby mi ktoś przybliżyć tajniki demontażu lampy tylnej w Punto II 2004 (FL ??) ?
Dostepne posty dot. wskazania narzędzia z zestawu fabrycznego i pobieżnego opisu lokalizacji śrub. Czy mógłbym prosić o dokładniejszy opis, chciałem zrobić wymianę grzecznościowo lecz zabudowanie tych śrub klosza lampy uniemożliwia mi ich lokalizację. Bardzo proszę o dokładniejszy opis, czy trzeba demontować plastyk z tylnego słupka ?
pozdrav,
August
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
ipIV
Imię: Michał
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 932
Tematy: 156 Skąd: Ruda Śląska
mowiac moze troszke dokladniej;)... za tylnymi siedzieniami na bocznych slupkach sa plastiki, na tych plastikach sa zaslepki w ksztalcie jaja wielkosci troszke wiekszego jaja W kazdej strony jest 1 zaslepka. Zdejmujesz zaslepke i od razu widac srube. Druga sruba natomiast znajduje sie w bagazniku. Dostep do niej jest rowniez bardzo prosty. W materiale bocznym powinno byc polkoliste naciecie wlasnie do odkrecenia lampy. Po prostu odchylasz ten material i widzisz druga srube:) Teraz jak juz wiesz gdzie sa sruby..odkrecasz je i wyciagasz lampe. Potem odlaczasz wtyczke i lampa jest juz poza autem Nastepnie odkrecasz 4 srubki mocujace pewnien plastik w lampie, wyciagasz ten plastik i juz masz dostep do zarowek
[...]Potem odlaczasz wtyczke i lampa jest juz poza autem Nastepnie odkrecasz 4 srubki mocujace pewnien plastik w lampie, wyciagasz ten plastik i juz masz dostep do zarowek
Dziekuje uprzejmie za pomoc.
pozdrav,
August
_wladimir_ Puntoświr
Imię: janek
Dni na forum: 143
Tematy: 3 Skąd: CT
A w zestawie narzędziowym jest takie cuś co z jednej strony służy do odkręcania nakrętek wentyli a z drugiej jest klucz na te śruby. Za dźwignię robi śrubokręt który również znajduje się w zestawie.
niedziu Puntoświr
Imię: Marcin
Dni na forum: 470
Tematy: 24 Skąd: małopolska
fu** u mnie z zestwy to tylko podnosnik i klucz do kół jest, poprzedni właściciel albo pogubił, albo pochował przedemną te bajery
_________________ Kobiety są szalone, że ufają mężczyznom.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Dni na forum: 90
Tematy: 2 Skąd: Bochnia
mam takie pytanie czy da sie tą lampe jeszcze bardzie rozebrać ? tzn oddzielić przód od tyłu .... bo mam leciutko pękniętą lampe i mi sie dostałą woda do środka i nie mam jak jej wylac .... mam tylko 2 opcje albo to jakoś jeszcze bardziej rozebrać lub u doły zrobić taką malutką dziurkę, żeby ta woda się wylewała ( która opcje wybrać, biorąc pod uwagę, ze nei mam pojęcia jak rozdzielić to na bardziej składowe części ...
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach