Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

FP II 2004 5d wymiana żarowki tył - zdjęcie klosza lampy Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
august
Forumowicz

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 146
Tematy: 1

Post #157477 Wysłany: 16 Sie 2008 14:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam Grupę!

Czy mógłby mi ktoś przybliżyć tajniki demontażu lampy tylnej w Punto II 2004 (FL ??) ?

Dostepne posty dot. wskazania narzędzia z zestawu fabrycznego i pobieżnego opisu lokalizacji śrub. Czy mógłbym prosić o dokładniejszy opis, chciałem zrobić wymianę grzecznościowo lecz zabudowanie tych śrub klosza lampy uniemożliwia mi ich lokalizację. Bardzo proszę o dokładniejszy opis, czy trzeba demontować plastyk z tylnego słupka ?

pozdrav,
August
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
ipIV

Imię: Michał
Dni na forum: 932
Tematy: 156

Post #157478 Wysłany: 16 Sie 2008 14:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie.... trzeba tylko wyjąć jajowatą zaślepkę z plastiku tylnego słupka... i sruba na wierzchu... w bagażniku też znajdziesz... Wink

Obejrzysz, to załapiesz o co chodzi.

Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 618
Tematy: 36

Post #157534 Wysłany: 16 Sie 2008 17:46 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A ja mam kluczyk oryginał do tego, haha. Wy tez pewnie Macie Razz

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html

Najładniejsze: GumisioweOczy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
majsta7
Puntoświr

Imię: Waldek
Dni na forum: 174
Tematy: 9

Post #157536 Wysłany: 16 Sie 2008 18:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mowiac moze troszke dokladniej;)... za tylnymi siedzieniami na bocznych slupkach sa plastiki, na tych plastikach sa zaslepki w ksztalcie jaja wielkosci troszke wiekszego jaja Smile W kazdej strony jest 1 zaslepka. Zdejmujesz zaslepke i od razu widac srube. Druga sruba natomiast znajduje sie w bagazniku. Dostep do niej jest rowniez bardzo prosty. W materiale bocznym powinno byc polkoliste naciecie wlasnie do odkrecenia lampy. Po prostu odchylasz ten material i widzisz druga srube:) Teraz jak juz wiesz gdzie sa sruby..odkrecasz je i wyciagasz lampe. Potem odlaczasz wtyczke i lampa jest juz poza autem Smile Nastepnie odkrecasz 4 srubki mocujace pewnien plastik w lampie, wyciagasz ten plastik i juz masz dostep do zarowek Smile

august
Forumowicz

Dni na forum: 146
Tematy: 1

Post #158929 Wysłany: 20 Sie 2008 14:01 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

majsta7 napisał:
[...]Potem odlaczasz wtyczke i lampa jest juz poza autem Smile Nastepnie odkrecasz 4 srubki mocujace pewnien plastik w lampie, wyciagasz ten plastik i juz masz dostep do zarowek Smile

Dziekuje uprzejmie za pomoc.

pozdrav,
August
_wladimir_
Puntoświr

Imię: janek
Dni na forum: 143
Tematy: 3

Post #158948 Wysłany: 20 Sie 2008 14:48 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A w zestawie narzędziowym jest takie cuś co z jednej strony służy do odkręcania nakrętek wentyli a z drugiej jest klucz na te śruby. Za dźwignię robi śrubokręt który również znajduje się w zestawie.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
niedziu
Puntoświr

Imię: Marcin
Dni na forum: 470
Tematy: 24

Post #158995 Wysłany: 20 Sie 2008 16:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

fu** u mnie z zestwy to tylko podnosnik i klucz do kół jest, poprzedni właściciel albo pogubił, albo pochował przedemną te bajery Evil or Very Mad

PUNTO II 1.2 8V 2000 SX 5D ARANCIO CALIPSO VR.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
qbus
Sympatyk kropek

Imię: Kuba
Dni na forum: 90
Tematy: 2

Post #183041 Wysłany: 25 Paź 2008 12:10 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mam takie pytanie czy da sie tą lampe jeszcze bardzie rozebrać ? tzn oddzielić przód od tyłu .... bo mam leciutko pękniętą lampe i mi sie dostałą woda do środka i nie mam jak jej wylac .... mam tylko 2 opcje albo to jakoś jeszcze bardziej rozebrać lub u doły zrobić taką malutką dziurkę, żeby ta woda się wylewała ( która opcje wybrać, biorąc pod uwagę, ze nei mam pojęcia jak rozdzielić to na bardziej składowe części ...

http://fiatpunto.com.pl/topic11235.html

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat