No możliwe...
Ale inna sprawa, że nie ma czegoś takiego jak jazda w takich samych warunkach - zawsze coś jest inaczej
Wierz mi, szlag mnie zawsze trafia przy tankowaniu (no, ostatnio moze nie, bo zaczelo taniec) , wiec powiedzmy ze dla oszczednosci bardzo sie interesuje tym zagadnieniem. Dlatego biore pod uwage tylko spalanie na miare krótkich odcinkach po miescie, z jedną, góra 2 osobami na pokladzie (+pies ), bez bagażu. I podtrzymuje swoje zdanie Jak sie trafi jakas dluzsza trasa to zawsze resetuje kompa i napawam sie niskim spalaniem
Ja przeważnie tankuje za 100PLN i wychodzi mi około 17l robie na nich ok 380 km +/- 10km, z czego 70% po mieście i 30% w trasie... i wynik oscyluje w tych samych granicach..... niezależnie po jakich miejscowościach bym jezdził....
Te 5 litrów zatankowałam na stacji Orlen i jechałam w terenie niezabudowanym. staram się jechać w miarę równi i na biegu 4 ,a jak jest możliwość ,to na 5 . Dlatego mnie ,to zdziwiło. Nic nadal będę obserwować zużycie ,bo jak tylko zatankuję ,to zeruję liczniczek.
[ Dodano: 22 Sie 2008 08:13 ] Mam problem z licznikiem starym . Pisałam w poprzednich postach miałam okazję wymienić licznik ,był licznik (z tzw. "demobilu" po Kropce na części) i mechanik(elektryk) zabrał i miał przełożyć. Lecz okazało się nie nie umie. Ok . Szkoda. Jak zaoszczędzę kasy ,to sama kupię na allegro licznik i znajdę fachowca.
Tylko jedno mnie wkurza i niepokoi ,że jak mi elektryk grzebał przy tym starym liczniki ,to cały czas pali mi się lampka ,że mam awarię poduszki . Czy ,to mam zbagatelizować ,czy jechać do innego elektryka,ażeby ,to usunąć. Zaznaczam ,ze nie mam teraz kasy.
W/g opinii tego "biegłego elektryka' ,to nie jest usterka tylko coś tam nie styka.
_________________ Prawko od 28 kwietnia 2008
Punto I 1,1 S 55 09/ 1996
Mam ją od 07.05.2008- 3 właścielem
Miska olejowa 130pln.
Sprężyny ,amortyzatory : 800pln
Nowe białe kierunkowskazy 50pln.
Nadal nie mam nowego licznika.
STax Moderator
Imię: Szczepan
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 575
Tematy: 39 Skąd: Kotlarnia/Opole
Też miałem problem ze świecącą się kontrolką od poduchy, podjechałem do fiata gościu podłączył kompa troche popstrykał i stwierdził ze był spadk napięcia w akumulatorze i dlatego się świeciła i teraz jest już dobrze , a za podłączenie tego kompa skasował mnie na 70 PLN .
Witam koleżankę halinkę Fajny Kubuś, szczególnie ten daszek z tyłu mi się podoba, chętnie bym taki u siebie założył. A nie wiesz może czy on jest doklejany czy przykręcany na śruby? Postaraj się sprawdzić, będę wdzięczny. Zapewne przyklejany. Zapraszam Cię do obejrzenia mojego Kropasa. Pozdrawiam
Ok Junak Wiesz nawet się nie zastanawiałam jak jest przyczepiona lotka
Sprawdzę ,to napiszę, Oby nie odpadła. Pozdrawiam.
[ Dodano: 20 Lis 2008 15:00 ] Musze się pochwalić kupiłam nowe opony zimowe Dębica Frigo-Derectional do kropki . Jak dobrze mnie się teraz prowadzi samochodzik .
_________________ Prawko od 28 kwietnia 2008
Punto I 1,1 S 55 09/ 1996
Mam ją od 07.05.2008- 3 właścielem
Miska olejowa 130pln.
Sprężyny ,amortyzatory : 800pln
Nowe białe kierunkowskazy 50pln.
Nadal nie mam nowego licznika.
niedziu Puntoświr
Imię: Marcin
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 470
Tematy: 24 Skąd: małopolska
owe opony zimowe Dębica Frigo-Derectional do kropk
jaki rozmiar? no i jaki koszt o tej prze roku?
_________________ Kobiety są szalone, że ufają mężczyznom.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Dni na forum: 226
Tematy: 6 Skąd: Wielkopolska Poznań-jeszcze Szamotuły
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach