| Autor |
Wiadomość |
pawel_p1
Puntoświr

Imię: paweł
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 523
Tematy: 19 Skąd: lublin
|
kupiłem zderzak z szerokim wlotem powietrza i ze spryskiwaczami lamp i tu mam problem i pytanie (raczej do uzytkowników GT) w jaki sposób są podłączone spryskiwacze czy jest jakas dodatkowa pompka włącznik .
nie moge znalezc informacji na ten temat w zadnej literaturze, dlatego prosze o pomoc |
_________________ punto 1.2 75 ELX 127000km
**ZAPRASZAM ** http://fiatpunto.com.pl/topic2522.html **ZAPRASZAM** |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
RAFI86
Puntoświr
Imię: RAFAŁ
Dni na forum: 305
Tematy: 9 Skąd: mazowsze:)
|
Wiesz co? wydaje mi się że powinien być na wężyku od spryskiwacza taki rozdzielnik żeby jeszczo można było coś podłączyć. Przynajmniej u mnie tak jest...... |
|
|
|
|
 |
mrider
Puntoświr

Dni na forum: 603
Tematy: 16 Skąd: ojczyzna kropka
|
RAFI86 no ale to nie rozwiązuje problemu W wypadku tego rozgałęźnika spryskiwacze lamp działały by w tym samym czasie co spryskiwacze szyb, a chyba nie o to chodzi. Swoją drogą sam jestem ciekaw jak to jest zrobione w GT-kach bo przydało by mi się coś takiego w kropku. |
_________________ Punto 75 HSD
Alfa Romeo 166 Distinctive (2.4JTD niestety)
Fiat 500 Nuova
Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne  |
|
|
|
 |
Rafalinek
Puntoświr

Imię: Rafał
Dni na forum: 674
Tematy: 5 Skąd: Wlkp.
|
Jak będę miał chwilę w weekend, to jeśli pójdzie sprawdzę jak to jest podłączone. Teraz wiem tylko tyle, że spryskiwacze reflektorów działają tylko, gdy są włączone światła mijania  |
_________________ Punto GT1
Punto GT2[*] |
|
|
|
 |
pawel_p1
Puntoświr

Imię: paweł
Dni na forum: 523
Tematy: 19 Skąd: lublin
|
| Rafalinek napisał: |
| Teraz wiem tylko tyle, że spryskiwacze reflektorów działają tylko, gdy są włączone światła mijania |
to mamy juz jakis kroczek do przodu.
a czym je sie uruchamia?? |
_________________ punto 1.2 75 ELX 127000km
**ZAPRASZAM ** http://fiatpunto.com.pl/topic2522.html **ZAPRASZAM** |
|
|
|
 |
Rafalinek
Puntoświr

|
uruchamiasz je normalnie tą samą dźwigienką co spryskiwacze szyb. Gdy są wyłączone światła działają tylko same spryskiwacze szyb, natomiast przy włączonych światłach mijania również spryskiwacze reflektorów. |
Punto GT2[*] |
|
|
|
 |
Dymers PGT
Puntomaniak

Imię: Mateusz
Dni na forum: 196
Tematy: 4 Skąd: Starogard Gdański
|
To jest bardzo ciekawy temat ja juz troche grzebalem bo mi nie dzalaja spryski i sa dwie pompki dio spryskiwaczy zeby sie dobrac do pompki od lamp trzeba zdjac przedni kierunek od strony kierowcy i zobaczysz tam pompke od spryskow lamp chyba ze ta pompka dziala rowniez na szyby ale wydaje mi sie ze tylko na lampy a druga pompka jest zamontowana w zbiorniczku a ja dalej nie wiem co moze byc nie tak z moimi spryskami lamp |
_________________ Fiat Punto 1,2 75km ELX(sprzedane) + PUNTO GT |
|
|
|
 |
mrider
Puntoświr

Dni na forum: 603
Tematy: 16 Skąd: ojczyzna kropka
|
| Rafalinek napisał: |
| uruchamiasz je normalnie tą samą dźwigienką co spryskiwacze szyb. Gdy są wyłączone światła działają tylko same spryskiwacze szyb, natomiast przy włączonych światłach mijania również spryskiwacze reflektorów. |
Czyli podczas jazdy na światłach przy spryskiwaniu reflektorów pryska również na przednią szybę? |
_________________ Punto 75 HSD
Alfa Romeo 166 Distinctive (2.4JTD niestety)
Fiat 500 Nuova
Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne  |
|
|
|
 |
Dymers PGT
Puntomaniak

Imię: Mateusz
Dni na forum: 196
Tematy: 4 Skąd: Starogard Gdański
|
Dokładnie tak jak masz wlaczone swiatla pryska na lampy i przednia szybe |
_________________ Fiat Punto 1,2 75km ELX(sprzedane) + PUNTO GT |
|
|
|
 |
henias75
Puntoświr

Imię: heniek
Ostrzeżenia: 2/3
Dni na forum: 469
Tematy: 39 Skąd: torun
|
Pojemniki jaka ma pojemnosc czy są dwa |
_________________ DEMON PRĘDKOŚCI  |
|
|
|
 |
Junak
Sympatyk kropek

Imię: Paweł
Dni na forum: 133
Tematy: 5 Skąd: Mazury / Warszawa
|
Czy wiecie gdzie można kupić takie spryskiwacze? Chciałbym założyć do swojego, bo kupiłem oryginalny zderzak z szerokim wlotem i halogenami, a jakbym dolozyl spryski to bylby pelen wypas
[ Dodano: 27 Paź 2008 00:21 ]
Witam!
Ponawiam pytanie pawel_p1 odnośnie sprysków. Również kupiłem zderzak z szerokim wlotem i mam okazję od jednego z forumowiczów kupić spryskiwacze z wężykami. I teraz pytanie do Was: jakich elementów dokładnie potrzebuję (spryski, wężyk, może dodatkowa pompka?) żeby to wszystko móc zamontować? No i ile tak pi razy drzwi są warte spryski + wężyki, bo sprzedawca nie wie ile za nie wziąść? A ja tez za bogaty nie jestem, więc nie chcialbym przeplacic. Dzieki za pomoc |
_________________ '98 Punto Sporting 16V ... żółciótkie Giallo Ginestra (#258)
fotki tutaj: http://fiatpunto.com.pl/topic11020.html ; http://fiatpunto.com.pl/topic11020-15.html - zdjęcia wnętrza
 |
|
|
|
 |
BARTEKcoupe
Puntoświr

Imię: Bartek
Dni na forum: 292
Tematy: 12 Skąd: Skarżysko Kamienna
|
Na tygodniu będę grzebał przy aucie to postaram się zrobić jakieś foty co gdzie i jak podłączone. U mnie spryskiwacze nie chodzą wiec się tym zajmę przy okazji. Spryskiwacze mają osobną pompkę wiec musisz dokupić (przynajmniej tak wszyscy mówią i piszą)  |
_________________ Punto 1.2 SX
Punto 1.4 GT
PolskaJazda |
|
|
|
 |
Rafalinek
Puntoświr

|
| henias75 napisał: |
| Pojemniki jaka ma pojemnosc czy są dwa |
Zbiornik na płyn jest jeden i ma 7l pojemności (w tych bardziej cywilnych wersjach niecałe 3 chyba). |
Punto GT2[*] |
|
|
|
 |
|
|