Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Wysokie spalanie i strasznie muli. POMOCY. Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Wilu13
Forumowicz

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 69
Tematy: 1

Post #185006 Wysłany: 31 Paź 2008 17:25 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam,
mam problem ze swoim punto. 1.2 8v bez gazu

Jak w temacie spalanie na poziomie 12l/100 po mieście gdzie jeszcze miesiąc temu tylko 6l/100
Z rana za pierwszy razem jak odpalę to obroty spadają i gaśnie, Za drugim załapie, ale przy mocniejszym dociśnięciu pedału gazu strasznie muli. Taka turbo dziura. I to zarówno na zimny jak i gorącym silniku.

Wymieniłem przewody i świece, Wyczyściłem przepustnice ale tylko główny gardziel 9 ominęłem czujnik i silniczek)
Byłem też u szpeca od centralki ( co tam porobił ale efektów żadnych)

proszę o pomoc i sugestie. Co to może być.

pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
oko21
Puntoświr

Imię: Damian
Dni na forum: 114
Tematy: 6

Post #185008 Wysłany: 31 Paź 2008 17:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Według mnie to może być sonda lambda. Objawy podobne.

Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 617
Tematy: 36

Post #185011 Wysłany: 31 Paź 2008 18:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nom dla mnie to Sonda lambda, też tak miałem. Ale wiesz u nas to idą 2 Sondy lambdy, obie identyczne. Tylko niektóre kropki mk2 mają 1 sondę. Nie kupuj tych po 80zł... u mnie padły po 4 miechach i gwarancja to ściema. Należy kupić Bosch po 150zł na allegro. Identyk oryginał. Po prostu zalewa ci kropa paliwem ,daje tak bogatą dawkę ze krop nie umie tego spalić hehe:).

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html

Najładniejsze: GumisioweOczy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
oko21
Puntoświr

Imię: Damian
Dni na forum: 114
Tematy: 6

Post #185014 Wysłany: 31 Paź 2008 18:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Adas napisał:
Nie kupuj tych po 80zł

Zgadzam się, to jest dziadostwo. Lepiej dać więcej a kupić porządne. Wilu13 poszukaj na forum, było jużkilka tematów o sondach. Pozdrawiam

Wilu13
Forumowicz

Dni na forum: 69
Tematy: 1

Post #186179 Wysłany: 04 Lis 2008 11:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

słuchajcie. trochę się zmieniło.

Okazało się że spalanie jest w normie - po prostu ładowałem akumulator i zrobiłem restart komputera - dlatego po przejechaniu paru kilometrów pokazywał bzdury - Moja mam jeździ tym autem dlatego nie zajarzyłem od razu .
Także jedyny problem to taki że jak szybko wcisną pedał gazu to muli go i dusi. Jak wkręci się na 2000 obrotów to dalej idzie dobrze. Ale ruszanie pod górkę bez ręcznego i bez przygazówki kończy się zgaszonym silnikiem.

co to może być ???

z góry dzięki
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat