| Autor |
Wiadomość |
charlie
Puntoświr

Imię: Bartosz - Don Bartolomeo :P
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 182
Tematy: 11 Skąd: Wlkp
|
Alternator tez wydatek, ale żeby to tylko było to. Im więcej czytam na forum o wspomaganiu kierownicy w punto tym mam wieksze obawy co do kosztów naprawy .
ipIV jak myślisz czy z braku ładowania kierownica będzie chodziła bardzo ciężko? U mnie chodzi taaaaak cięzko, ale nie świeci sie ta kontrolka od wspomagania kierownicy. Po uruchomieniu silnika wszystkie kontrolki gasną poza właśnie ładowaniem. |
_________________ fiat punto II SX 1.2 8V http://fiatpunto.com.pl/topic9917.html
nie dziękuj , klikaj pomógł
italian job
 |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
sławu
Puntoświr

Imię: Sławek
Dni na forum: 375
Tematy: 10 Skąd: Warszawa
|
Wspomaganie dużo żre prądu, jak masz dziadowy alternator to nie wydoli- u mnie np. jak jeździłem cały czas na CITY (bardzo bardzo dużo prądu) to alternator na krótkich odcinkach nie dawał rady tego ładować i musiałem odpalać na pych Jak wspomaganie się sfajczyło to od 3 tygodni mam spokój z prądem w akumulatorze.
Pzdr |
_________________ Pierwsza i najlepsza: 1.2 8v LPG |
|
|
|
 |
charlie
Puntoświr

Imię: Bartosz - Don Bartolomeo :P
Dni na forum: 182
Tematy: 11 Skąd: Wlkp
|
Na city jeżdziłem dosłownie kilka razy, żeby sprawdzić jak to działa. Na city kierownica jak dla mnie chodzi zbyt lekko.
Z odpalaniem mam problemy zimą, co jakiś czas rozładowuje się akumulator, mam prace na miejscu i jeżdze niewiele okolo 10 km dziennie i są problemy. Jak dojeżdzałem codziennie 130 km to nie było żadnych problemów (2x1,5h ładował sie akumualtor podczas jady) . Po nocy od 1 strzału zapalił, po pracy jak stał 8 godzin na mrozie również od 1 strzału.
Technika idzie do przodu, komputer, elektronika w aucie i to czerpie prąd. Wczesniej miałem cinq 700, najprostszą wersje, to od razy zapalał, nawet zimą, gdy nie jeżdzilem codziennie. |
_________________ fiat punto II SX 1.2 8V http://fiatpunto.com.pl/topic9917.html
nie dziękuj , klikaj pomógł
italian job
 |
|
|
|
 |
bartek28124683
Forumowicz
Imię: Bartek
Dni na forum: 135
Tematy: 1 Skąd: Tarnawa
|
jesli chodzi o tankowanie to rzeczywiscie, nawet obsluga na stacji beznynowej ma z tym czasem problem bo pistolet odbija, wlew do plynu spryskiwaczy tez mnie irytuje |
|
|
|
|
 |
radzixon
Sympatyk kropek
Dni na forum: 205
Tematy: 1
|
Ja mam takie pytanie, ktoś w tym temacie wspominał o latającej luźno chłodnicy i niestety u mnie też tak jest. Strasznie tłucze na wybojach, a nie wiecie czasem czy nie da się tego dokręcić?? Lata jej górna część i jak rozpoznałem sprawę to jest przymocowana takim uchwytem ze śrubą, próbowałem to dokręcić ale było zapieczone i bałem się że coś urwę. |
|
|
|
|
 |
oko21
Puntoświr

Imię: Damian
Dni na forum: 114
Tematy: 6 Skąd: Gliwice
|
| marekneo napisał: |
| Wymiana lewej żarówki, masakra. |
| marekneo napisał: |
| Filtr powietrza- więcej śrubek nie mieli? |
Wszystko po to żeby zniechęcić do roboty i jechać do ASO. Żeby wymienić lewe tylne pozycyjne musiałem wyjąć subwofer  |
_________________ przygarnij kropka... a potem obejrzyj mojego:
http://fiatpunto.com.pl/topic10952.html |
|
|
|
 |
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 617
Tematy: 36 Skąd: Białystok
|
Ta jest śrubka do tylnej lampy hihi. Wiem bo też mam subwoofer i też wymieniałem żarówki w tylnej lampie
U mnie to stukające zamki w drzwiach, ale taśma samowulkanizująca i jak nowe:) |
_________________ Mk2 ForEver ? <LOL>
Moja "Kropka" >>
http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html
Najładniejsze: GumisioweOczy |
|
|
|
 |
Pawian
Puntoświr

Imię: Paweł
Dni na forum: 101
Tematy: 4 Skąd: Kraków
|
radzixon nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie ten problem występował i wystąpi znowu
To co nazywasz uchwytem u mnie jest tylko ogranicznikiem, który nie pozwala chłodnicy odbijać się od pasa przedniego i silnika.
Całość jest oparta na takiej pseudo belce wkręcanej na dwóch śrubach po bokach. Moja belka nie wytrzymała trudów w miejscu mocowania i blacha została wyrwana jakby ją ktoś wyciął nożem
Mechanik założył duuuuużą podkładkę i na razie działa, ale powiedział, że z drugiej strony też już powoli pęka wkoło śruby.
Belka do HGT w ASO to ponad 300 PLN. Wolałbym, żeby to było trochę solidniejsze
A drażnią jakieś stuki tapicerki. Muszę poszukać i unicestwić
Jeśli skrzypi na styku plastików polecam włożyć pomiędzy powierzchnie papier - jak ręką odjął  |
_________________ Punto HGT
Jeżdzić trzeba tak, żeby się nie dać trafić !  |
|
|
|
 |
el_electron
Puntoświr

Imię: Bart
Dni na forum: 352
Tematy: 14 Skąd: [D]
|
| charlie napisał: |
| 1)Kiedys przepalały się zarówki, ale zapalam silnik na wyłączonych światłach i to pomaga. |
Z tego co wiem... to tak prawidłowo powinno się robić
Tak mnie instruktor uczył  |
_________________ PUNTO II 3D 1,2 8V 2000r. |
|
|
|
 |
buladag
Puntoświr

Imię: BULADAG
Dni na forum: 519
Tematy: 35 Skąd: Lake Titicaca ;)
|
| Pawian napisał: |
| A drażnią jakieś stuki tapicerki. |
Na to jest tylko jeden dobry sposób... Pogłośnij radio Jak jezdzilem ostatnio nowym yarisem to myslalem ze nie wytrzymam. A w kropie o dziwo nawet w zimie cisza. |
_________________ www.x75.pl
Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001'
 |
|
|
|
 |
el_electron
Puntoświr

Imię: Bart
Dni na forum: 352
Tematy: 14 Skąd: [D]
|
cisza cisza...
tylko czasem dobiegają odgłosy tarcia uszczelki o tylnie szyby... [3D ] i klapy czasem. [to już na większych dziurach ] |
_________________ PUNTO II 3D 1,2 8V 2000r. |
|
|
|
 |
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 617
Tematy: 36 Skąd: Białystok
|
U mnie ostatnio coś piszczało strzelało, winna była tylna zamarznięta szyba, przetarłem i jak nowy. Jestem zadowolony z kropka, może jak odłożę to kupie nowego Fiata Bravo 1.4 T-Jet . Wracam do roboty, ech  |
_________________ Mk2 ForEver ? <LOL>
Moja "Kropka" >>
http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html
Najładniejsze: GumisioweOczy |
|
|
|
 |
|
|