Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

ASO - odradzam... :( Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Tumi
Puntoświr

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 651
Tematy: 16

Post #18570 Wysłany: 11 Kwi 2007 23:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Niestety musze stwierdzic, ze nigdy wiecej nie pojade do ASO FIAT Motoryzacja Chorzow. SKonczyla sie zabawa z nimi na wydaniu mi opinii rzeczoznawcy, gdzie mozna przeczytac, ze auto jest 100% sprawne - mowa o GP. Niestety inni mechanicy jakos tej opinii nie podzielili. To ASO powoluje sie na opinie stale, a wydali ja kilka tygodni temu - przez ten czas wiele mogloi sie stac. Za nic byly moje racje i osob jezdzacych tym autkiem. Dziwne, ze w dniu odbioru opinii skrzynia byla cala w oleju Smile smiac sie chce. A niby 100% sprawne i bez zastrzen.

Pozniej - ostatnia wizyta w tym ASO - zglaszalem twardnienie pedalu hamulca i brak mozliwosci normalnego hamowania - po kilku dniach postoju u nich auta dostalem wydruk z rolek, ze hamulce hamuja. Po wyjechaniu od nich i przejechaniu ok 30 km znow pedal jak cegla i hamuj tu czlowieku. No na papierze wszystko ok, ale skoro sie im nie chcialo wsiasc do autka i pojezdzic troche - .. bez komentarza.

Jedyny plus to to, ze bez niczego daja zastepczaka.

Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 931
Tematy: 37

Post #18677 Wysłany: 12 Kwi 2007 14:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Odradzam ASO na Mieszka Igo Szczecin

Puntoświr

Imię: Tomasz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 735
Tematy: 41

Post #18912 Wysłany: 13 Kwi 2007 13:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mówilem że ASO i salon FIATA na karkonoskiej we wrocku to dno kompletne. Szkoda
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
echelon
Puntoświr

Imię: Dawid
Dni na forum: 672
Tematy: 5

Post #19080 Wysłany: 14 Kwi 2007 12:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ostatnio gliwickie ASO Ganinexu w jakimś wątku pochwaliłem, jednak teraz muszę ich obsmarować. To co odstawili kilka dni temu było beznadziejne. Już wcześniej byłem umówiony, na pozostawienie samochodu na cały dzień, gdyż mieli poprawić spasowanie panelu pod przyciskiem sterowania szybą od strony pasażera, jedną klamkę w tylnych drzwiach, takie ot pierdoły. Że musi stać cały dzień tłumaczyli tym, że raniutko ściągną cały ten boczek, lub jego część i oddadzą jakiemuś swojemu specowi od plastików. Niech im będzie, obiecali samochód zastępczy. Po przyjeździe na miejsce okazało się, że jednak samochodu zastępczego nie ma. Oczywiście przepraszali bardzo i obiecali, że po południu zadzwonią i albo przywiozą samochód pod dom, albo ktogoś wyślą, aby nie tłuc się do nich autobusem. Szczęscie, że niedaleko mieszkam, przeboleje, rano było w miarę luźno z czasem. Coś się jednak po południu nie odzywali, po telefonie stwierdzili, że jeszcze nie gotowe, ale zaraz powinno być, będą dzwonili i jakoś zorganizują transport. Serwis pracuje do 17, nie odezwali się do tego czasu, dodzwonić się tam już nie da. Po telefonie do salonu okazało się, że mechanicy już skończyli pracę i poszli sobie do domu... Jednak gdy miłemu panu wyklarowana została sytuacja, obiecał, że złapie mechaników telefonicznie, wyjaśni to i oddzwoni. Oczywiście mnóstwo przeprosin, obietnic dużych rabatów na ich usługi. Tym razem był szybko telefon zwrotny z przeprosinami, gdyż mechanicy tego nie zrobili, zostawili samochód i poszli sobie do domu. Znów obietnice rabatów, itp i prośba aby jakoś się jutro zjawić po samochód i wyjaśnić sprawę. Następnego dnia udało im się już skończyć te wielce skomplikowane czynności serwisowe i oddali samochód. Jednak mechanik, który wydawał autko (inny niż ten, który przyjmował, a u nich to ponoć niedopuszczalne) był totalnie niekumaty i niechętny do rozmów choćby o obiecanych rabatach, czy sposobie przeprowadzania napraw. Szkoda, że czas naglił, bo wypadałoby złożyć wizytę u kierownika. Słyszałem już wiele opowieści o tym ASO , lecz dotychczas nie spotkało mnie nic przykrego z ich strony. Cóż, trzeba się będzie rozglądać z jakimś innym serwisem w pobliżu. Macie coś sprawdzonego w sąsiedztwie Gliwic?

Puntoświr

Post #19093 Wysłany: 14 Kwi 2007 13:01 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

echelon a nie bylo top wtedy gdy przywiozlem swojego GP i wszyscy zaczeli skakac kolo mojego a twojego olali ???

Ale powaznie. Rozne sytuacje sa w zyciu, ta jedna nibyw padka nie powinna ci przyczernic ich serwisu. Moze cos u nich sie stalo, moze mieli cos bardziej pilnego. wiem to niedopuszczalne ale i takie sprawy maja miejsce, ja bym sie dopytal co takiego sie stalo, ze tak cie potraktowali.

Synek
Przyjaciel

Imię: Kacper
Dni na forum: 813
Tematy: 20

Post #19100 Wysłany: 14 Kwi 2007 13:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tumi napisał:
moze mieli cos bardziej pilnego

Nic nie jest bardziej pilnego dla klienta niz jego sprawa
Tumi napisał:
ja bym sie dopytal co takiego sie stalo

Nikogo to nie obchodzi, jesli ktos oferuje jakas usluge to powinien sie z niej wywiazac w przeciwnym wypadku rzutuje to na opini o firmie, jak w tym przypadku. Tumi zauwaz, ze to nie jest jedna wpadka tylko ciag zaniedbac ze strony serwisu a takie cos moze juz doprowadzic do szalu. Zaufanie klientow buduje sie dlugo a stracic je mozna w jednej chwili, kazdy menager o tym wie (a przynajmniej powienien wiedziec).
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
ipIV

Imię: Michał
Dni na forum: 932
Tematy: 156

Post #19102 Wysłany: 14 Kwi 2007 13:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cytat:
Macie coś sprawdzonego w sąsiedztwie Gliwic?

http://www.fiatpunto.com.pl/viewtopic.php?p=16873#16873

Spróbuj tutaj Wink

Puntoświr

Imię: Dawid
Dni na forum: 672
Tematy: 5

Post #19106 Wysłany: 14 Kwi 2007 13:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tumi napisał:
echelon a nie bylo top wtedy gdy przywiozlem swojego GP i wszyscy zaczeli skakac kolo mojego a twojego olali ???

Ale powaznie. Rozne sytuacje sa w zyciu, ta jedna nibyw padka nie powinna ci przyczernic ich serwisu. Moze cos u nich sie stalo, moze mieli cos bardziej pilnego. wiem to niedopuszczalne ale i takie sprawy maja miejsce, ja bym sie dopytal co takiego sie stalo, ze tak cie potraktowali.

Nie zrobili samochodu na czas, zatrzymli go na kolejny dzień, różne rzeczy się zdarzają, można to zrozumieć. Wypadałoby jednak skontaktować się i sprawę omówić,a nie zlać to sikiem prostym i iść do domu... Na każdym kroku coś obiecują, a to samochód zastępczy, a to transport, a to, że będzie przygotowana dla nas oferta rabatowa i pracownik serwisu zaprezentuje, ale ani jednej obietnicy nie zrealizowali. Bardzo wpieniająca sytuacja. Że ktoś komuś czegoś nie przekazał, lub pan henio od plastików miał za dużo roboty i nie zdążył to jest ich wewnętrzna sprawa. Ja odczuwam jedynie tego skutki.

Puntoświr

Post #19113 Wysłany: 14 Kwi 2007 13:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja juz mam dystans do ASO w poprzednim autko mialo stac max 3 dni a stalo 21 dni Smile i to nie jeden raz. sprawdzenie hamulcow na rolkach trwalo ponad tydzien Smile Mnie juz nic nie zdziwi. Poki co moj GP przestal w ASO 1/5 jego zycia, a to juz prawie roczek Smile Ale FAP jest gluchy na moje sygnaly

Yoka
Moderator

Dni na forum: 682
Tematy: 25

Post #19184 Wysłany: 15 Kwi 2007 00:41 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tumi

A wiesz co mogło byc tego przyczyną .... z tego co wiem raz w tygodniu (czy raz na jakiś czas) odwiedza serwis przedstawiciel fiata, którego zadaniem jest weryfikacja przeprowadzanych napraw gwarancyjnych. Jelsi naprawa jest nietypowa bądź wątpliwa z punktu interesu fiata to musi zostać zaopiniowana przez przedstawiciela fiata. Tego miedzy innymi dowiedziałem sie ostatnio w swoim ASO jak zgłaszałem przeciekające światła.

Mozliwe ze czekano na przedstawiciela fiata, który miałby zweryfikować zgłoszone przez Ciebie zastrzeżenia co do samochodu...a pan ten sie nie pojawiał

Tylko Chuckowi Norrisowi w ogóle nie psuje sie Grande Punto
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 670
Tematy: 17

Post #20549 Wysłany: 21 Kwi 2007 16:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Auto Mobil Wejherowo ..... nie sa rzetelni w tym co mowia i robia

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Kubi
Puntoświr

Dni na forum: 751
Tematy: 9

Post #20919 Wysłany: 23 Kwi 2007 13:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ipIV napisał:
Cytat:

intermot nie serwisuje fiata na gwarancji - ostatnio dzwoniłem i tak mnie poinformowano, mam auto na gwarancji a facet mi mówi, że naprawimy, ale odpłatnie, frajer jeden

Imię: Michał
Dni na forum: 932
Tematy: 156

Post #20945 Wysłany: 23 Kwi 2007 17:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kubi napisał:
ipIV napisał:
Cytat:

intermot nie serwisuje fiata na gwarancji - ostatnio dzwoniłem i tak mnie poinformowano, mam auto na gwarancji a facet mi mówi, że naprawimy, ale odpłatnie, frajer jeden

Tego to nie wiedziałem Razz w sumie można było się tego domyśleć... bo zrezygnowali z fiata, tylko serwis został... co do serwisu po gwar nie mogę narzekać - tak jak napisałem Wink

Sympatyk kropek

Imię: Maciej
Dni na forum: 580
Tematy: 1

Post #27655 Wysłany: 09 Cze 2007 08:56 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ASO w Jaworznie.....
Alarm i domykanie szyb zakladali mi 2 dni, wszystko jeszcze byloby ok gdyby nie to ze nie powiedzieli tego od razu.
Auto odstawilem o 8 rano, powiedzieli ze o 12 do odbioru, przyjechalem o 12, to powiedzieli ze jednak nie zdazyli i odbior o 14, zadzwonilem o 14 to odbior o 17... O 17 zadzwonili do mnie ze nie zdazyli i odbior jutro do 12... ;-/
Jak przyjechalem to wyszly same problemy.
Wyzwolenie domykania szyb podpieli mi pod zamek w drzwiach :-/ Wiec po przekroczeniu 20km/h jak autko samo sie zamykalo (automatyczna blokada drzwi) zamyknely sie szyby - czego nie mozna bylo przerwac i musialem poczekac kilkanascie sekund i otworzyc je recznie... ;-/
Zawrocilem do nich a 'pan' serwisant mi zaczal tlumaczyc ze mam wsiasc do auta, zamknac drzwi i dopiero potem odjechac... Evil or Very Mad
Ladnie podziekowalem i kazalem to wyciagnac z auta...
Auto po 2 dniach nie bylo umyte (a np w AutoHit Tychy po 3 godzinnej naprawie autko odebralem wypucowane Very Happy ).

jimmy32
Puntoświr

Dni na forum: 627
Tematy: 9

Post #29635 Wysłany: 25 Cze 2007 14:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

GANINEX Gliwice.
Obsługa zainteresowała się mną po jakiejś minucie stania przy stanowisku obsługi klienta bo pan na tym stanowisku kleił koperty. Jak już łaskawie zapytał o co chodzi to okazał sie bardzo niemiły. Za podłączenia mojego kropka do komputera chcieli od 80 do 100 złotych w zależności kto go podłączy<-- I tego nie rozumiem???

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat