Witam! Jestem posiadaczem punciaka 2 ale moc którą on ma mi troszeczke nie wystarcza czy jest mozliwosc dokupienia jakiegos chipseta alebo podkręcenia go przez komputer? Prosze o odp. Pozdrawiam
Interesowałem się tym tematem. Sprawdziłem co oferuja w tym zakresie firmy tuningowe. Niestety, wiele nie da się zrobić. Do podkręcania nadają się silniki turbo. W wolnossących takie manewry dają niewiele. To co oferuja dobre firmy tuningowe dla silnika 1.2 16V to tylko dodatkowe 5 KM. Koszt jednak to zdaje się 2000 zł. Moim zdaniem nie opłaca się bo:
Ja zrobiłem sobie prywatny tuning lejąc Shell V-Power i Mobil 1 syntetyczny. Jeśli silnik był prawidłowo użytkowany od nowości to po pewnym czasie efekt jest taki, że chodzi lepiej. O ile lepiej tego nie do się obiektywnie stwierdzić, ale potwiedza to mój mechanik.
Teraz mam nowego Grande i też chcę go dobrze dotrzeć + dobre płyny.
_________________ Grande StarJet
Punto II FL 1.2 16V
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach