Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Jak u Was pracuje skrzynia? Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 930
Tematy: 36

Post #2329 Wysłany: 03 Sty 2007 23:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak u was pracuje skrzynia biegów??? Czy u was też haczy jedynka ...???Czy są rzadko pojawiające się zgrzyty we wstecznym???
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
garys
Puntoświr

Imię: Przemo
Tematy: 13

Post #2331 Wysłany: 03 Sty 2007 23:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jedynka bez problemów.
Wsteczny czasem przyhaczy, ale to kwestia odczekania sekundy czasem mi się spieszy i za szybko próbuje wrzucić.

Imię: Michał
Dni na forum: 931
Tematy: 157

Post #2334 Wysłany: 04 Sty 2007 00:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mi haczy jedynka, ale tylko wtedy, kiedy auto jedzie. Myślę że to takie zabezpieczenie, żeby ktoś nie pomylił z trójką Smile W szczególności przy 100km/h Cool

مدير

Post #2337 Wysłany: 04 Sty 2007 00:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

garys napisał:
Jedynka bez problemów.
Wsteczny czasem przyhaczy, ale to kwestia odczekania sekundy czasem mi się spieszy i za szybko próbuje wrzucić.

Mi ładnie wszystko chodzi...tylko że jak np. wrzucam poraz pierwszy jakiś bieg to czasem hmmm nie wchodzi jak w masło...(nie wiem jak to opisać ), ale juz za drugim razem jest elegancko...

co do wstecznego, to w instrukcji jest ,że trzeba odczekać około 3seknud Wink
Synek
Przyjaciel

Imię: Kacper
Dni na forum: 812
Tematy: 20

Post #2341 Wysłany: 04 Sty 2007 06:51 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

To u mnie jest podobnie jak u was, generalnie chodzi ok, ale czasem cos przychaczy, szczegolnie wsteczny.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
garys
Puntoświr

Imię: Przemo
Tematy: 13

Post #2356 Wysłany: 04 Sty 2007 11:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja myśle że wszystko narazie w granicach normy się spisuje.
Nie jeździłem innymi GP więc nie wiem czy jest lepiej ale źle to na pewno nie jest.

Puntoświr

Dni na forum: 749
Tematy: 19

Post #2358 Wysłany: 04 Sty 2007 12:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

U mnie potrafi przyhaczyć przy przejściu z 2ki na 3kę. Poza tym pracuje mięciutko choć drogi prowadzenia drążka są nieco przydługie. Ciągle mam w pamięci "dżojstik" nowego civic'a. Praca skrzyni hondy to naprawdę extraliga chociaż też czasem zahaczy z 2ki na 3kę Smile

Kubi
Puntoświr

Dni na forum: 749
Tematy: 9

Post #2695 Wysłany: 05 Sty 2007 19:46 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

u mnie wsteczny czasem nawet z postoju tak przyhaczy, jedyneczka jak powoli jadę to też z oporkiem
golab
Przyjaciel

Imię: Marcin
Dni na forum: 911
Tematy: 18

Post #2709 Wysłany: 05 Sty 2007 20:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zimny silnik:
- do wrzucenia dwójki trzeba mocno zwolnić, w przeciwnym razie stawia lekki opór

Normalna temperatura pracy:
- czasami po zatrzymaniu jedynke trzeba wrzucać dwukrotnie, bo nie chcem na chama wbijać (swoją drogą w wielu autach jedynka nie zawsze chce wskoczyć);
- podczas przełączania z 2 na 3 haczyła lekko na początku, teraz czuć delikatne haczenie, ale tylko czuć a czasami i nie, oporu nie stawia i jest płynnie
- do wrzucenia piątki trzeba podejść z precyzją bo od niechcenia to można 3 wepchnąć... kiedyś tak zrobiłem Very Happy

A wsteczny dobrze wchodzi pod warunkiem że 2-3 sekundy sprzęgło przytrzymam, jeśli nie chce (rzadko sie zdarza) to nigdy nie wbijam na chama tylko jeszcze raz wrzucam...

Ogólnie skrzynia jest niezła i pracuje na sportowo (dość krótki skok + wyczuwalny przeskok - nie jak w maśle) Smile

Aha, jeszcze miałem ciekawy artykuł o tej skrzyni, jak znajde to wrzuce... tzn musze znaleść Very Happy

Ostatnio zmieniony przez golab dnia 19 Sty 2007 18:17, w całości zmieniany 2 razy
Dzióbel
مدير

Post #2710 Wysłany: 05 Sty 2007 20:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

golab napisał:
Zimny silnik:
- do wrzucenia dwójki trzeba mocno zwolnić, w przeciwnym razie stawia lekki opór

Normalna temperatura pracy:
- czasami po zatrzymaniu jedynke trzeba wrzucać dwukrotnie, bo nie chcem na chama wbijać (swoją drogą w wielu autach jedynka nie zawsze chce wskoczyć);
- podczas przełączania z 2 na 3 haczyła lekko na początku, teraz czuć delikatne haczenie, ale tylko czuć a czasami i nie, oporu nie stawia i jest płynnie
- do wrzucenia piątki trzeba podejść z precyzją bo od niechcenia to można 3 wepchnąć... kiedyś tak zrobiłem Very Happy

A wsteczny dobrze wchodzi pod warunkiem że 2-3 sekundy sprzęgło przytrzymam, jeśli nie chce (rzadko sie zdarza) to nigdy nie wbijam na chama tylko jeszcze raz wrzucam...

Ogólnie skrzynia jest niezła i pracuje na sportowo (dość krótki skok + wyczuwalny przeskok - nie jak w maśle) Smile

Aha, jeszcze miałem ciekawy artykuł o tej skrzyni, jak znajde to wrzuce... tzn musze znaleść Very Happy

no właśnie u mnie tak jest Cool j.w.

Przyjaciel

Imię: Kuba
Dni na forum: 775
Tematy: 51

Post #4639 Wysłany: 20 Sty 2007 14:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja ma 6cio biegową skrzynie i nic mi nie haczy

Moje auto znajdziesz na Polskajazda.pl
Znowu Boom dla nas, Wielkie Joł Kochana.... Mr. Green
Nie podoba Shieeeeea? Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Dzióbel
مدير

Post #4679 Wysłany: 21 Sty 2007 00:23 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja u siebie w pracy nie mam skrzyni biegów.... Smile

Puntoświr

Dni na forum: 719
Tematy: 8

Post #4682 Wysłany: 21 Sty 2007 08:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

u mnie lekko 2 haczy (czasem ciężko wchodzi a pózniej jak zmieniam na 3 również cieżko wychodzi) byłem w ASO i powiedzieli że skrzynia chodzi bardzo ładnie... Gdyby nie to z tą 2 to skrzynia chodzi super

Pozdrawiam

golab
Przyjaciel

Imię: Marcin
Dni na forum: 911
Tematy: 18

Post #4683 Wysłany: 21 Sty 2007 11:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Liban napisał:
u mnie lekko 2 haczy (czasem ciężko wchodzi a pózniej jak zmieniam na 3 również cieżko wychodzi) byłem w ASO i powiedzieli że skrzynia chodzi bardzo ładnie... Gdyby nie to z tą 2 to skrzynia chodzi super

Pozdrawiam

To normalka u mnie na zimnym silniku... Jak sie rozgrzeje to jest wszystko ok! Wink

grandevito
Puntoświr

Imię: Witek
Dni na forum: 633
Tematy: 10

Post #34160 Wysłany: 20 Lip 2007 02:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

u mnie wszystkie biegi wzorowo wchodza poza przejsciem z 2 na 3 ale da sie przezyc tttm

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat