Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Pierwsza rocznica istnienia forum :D Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
ipIV

Imię: Michał
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 931
Tematy: 157

Post #24046 Wysłany: 15 Maj 2007 23:23 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ponieważ nie byłem z wami od początku pierwszę część naszej krótkiej historii napisał Pitersen.

Pewnego majowego dnia w czasie rozmowy z moim kumplem z forum Passata Xysiem, wyszło że mamy Punta mk1. Mając nawyk do pisania na forum zaczęliśmy szukać forum Fiata Punto, lecz nie znaleźliśmy. Stworzyliśmy więc własne, zakładając 16 maja 2006 roku darmowe na pun.pl. Na początku w ogóle nie przybywało użytkowników, spamowaliśmy wszędzie gdzie się da wpisując adres naszego nowego forum. Ja osobiście zwerbowałem Dzióbla z forum auto-świata. Powoli i sukcesywnie nasze forum przyspieszało. Rejestrowało się coraz więcej użytkowników i przybywało postów. Pewnego dnia zarejestrował się użytkownik ipIV, który zaproponował stworzenie strony o Punto...

Zaprosił mnie tutaj Grzyws na forum samochodyswiata.pl >>> Link

Trochę się udzielałem na forum, ponieważ miałem kiedyś do czynienia z phpBB zaproponowałem, że zrobić lepsze forum i zrobiłem - było to przebajerowane phpBB Plus Smile [ Tak wkręciłem się do administracji Mr. Yellow ]

Ponieważ moja wiedza dotycząca grafiki kończyła się na obsłudze painta (Tak jest do dziś) Dziobel zrobił nam logo Very Happy >> Klik i od razu został moderatorem.

... jakoś powolutku szło nam Wink

aż tutaj nagle.... w połowie sierpnia widzimy zamiast forum napis: "Hacked by CyberLord Please Search Islam" Szczerbol Szczerbol Szczerbol - wszystkie stronki na serwerze naszego dotychczasowego super wypas sh*t hostingu - h4e.pl zostały shakowane... Confused (na szczęście baza danych została Smile )
Wgrałem pliki standardowego phpBB i wszystko wróciło do normy, ale forum było już bez bajerów.... i wszytko ucichło... wrzesień - cisza 0 postów, październik - cisza - 0 postów, listopad - cisza.... Już nawet chciałem wywalić forum z serwera... zalogowałem sie do ftp, zaznaczyłem katalog z forum, już chciałem nacisnąć F8, ale oświeciło mnie, że forum mi nie zawadza więc niech sobie jest Smile
Kilka dni później ktoś? Najprawdopodobniej Synek się zarejestrował i zaczął smarować posty Very Happy No i do końca grudnia forum odżyło Very Happy z 800 postów zrobiło się ponad 3000 Very Happy

W międzyczasie Dziobel został Adminem, a golab moderatorem Smile

Kupiłem serię domen Laughing
fiatpunto.com.pl, punto.org.pl, grandepunto.info (po co tyle... nie wiem? Laughing Wink )

Ponieważ h4e.pl sie ciągle sypał kupiłem serwerek na imn.pl >>> po opiniach w internecie wychodziło, że jest to trafny wybór... ale do tygodnia od momentu wykupienia tam konta ich admin powiedział papa i sprawa wyglądała gorzej niż na h4e Confused Wkurzyliśmy się z Dzioblem i kupiliśmy konto na kei.pl >>> Ponieważ obsługę mają 24h/d zakładaliśmy konto o 1 w nocy Very Happy Miałem kilka pytań i zadzwoniłem do nich i o dziwo odebrał zaspany facet i powiedział co i jak Very Happy Hehe pierwsza firma hostingowa która traktuje sprawy bardziej niż poważnie Smile
Serwerek śmiga szybko do dziś i jest OK Very Happy

Pewnego dnia Basti zaproponował nam zrobienia loga i zrobił obecne logo Smile .... Kilka dni później został moderatorem.

17.02.2007r odbył się pierwszy oficjalny spot Very Happy Miał być Synek, Kubi i Ja.... Ponieważ mam głupi nawyk załatwiania wszystkiego na ostatni moment synek zrezygnował >>> Byłem ja ( moją bardzo brudną maszyną - lakieru nie było widać poniżej klamek ) i Kubi czyściutkim GP Smile

Jakoś wszystko się kręciło.... wynikła kłótnia z 2 osobami z autokącika.... Confused (szkoda wspominać...)

Na przełomie marca/kwietnia odbyły się 2 spoty.
Wrocław --> http://fiatpunto.com.pl/viewtopic.php?t=738

Gliwice --> http://fiatpunto.com.pl/viewtopic.php?t=841
--> http://fiatpunto.com.pl/viewtopic.php?t=982

Następni moderatorzy to Synek i Liper

Kopia offline (teraz online Wink ) forum punto.pun.pl --> Klik

Link do mojego tematu z propozycją zrobienia forum Smile --> Klik

To by było na tyle Very Happy

Pozdrawiamy, Ekipa Very Happy

Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 669
Tematy: 17

Post #24047 Wysłany: 15 Maj 2007 23:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

niezle Wink ciekawe jak sie to rozkreci Smile mam nadzieje ze o w iele dalej,niegdys sam szukalem takiego forum jedynie o Punto az wreszcie znalazlem to Wink

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Synek
Przyjaciel

Imię: Kacper
Dni na forum: 812
Tematy: 20

Post #24059 Wysłany: 16 Maj 2007 05:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie wiedzialem, ze mam swoj udzial w historii forum Mr. Yellow
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Grzyws
Przyjaciel

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 929
Tematy: 57

Post #24061 Wysłany: 16 Maj 2007 06:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mnie też już za kilkanaście dni stuknie rok na tym forum.
Cóż powiedzieć, link znalazłem na forum SŚ, wszedłem i zostałem.
Ostatnio mało się udzielam, ale to nie oznacza że nie przeglądam forum. Po prostu nie chce pisać pierdół tylko po to żeby nabić sobie postów bo to bez sensu.
Obecnie na forum jest bardzo wiele osób. I bardzo dobrze.
Oby przy kolejnej rocznicy było ich dwa a nawet trzy razy więcej Smile

Pozdrawiam wszystkich użytkowników.

Fabbrica Italiana Automobili Torino

Punto z potężnym 1.2 V8
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Liper
Moderator

Imię: Jarek
Dni na forum: 751
Tematy: 21

Post #24089 Wysłany: 16 Maj 2007 09:42 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Miło mi, że zostałem uwzględniony w historii forum Smile Bardzo się cieszę, że znalazłem to forum bo dzięki niemu można się dzielić wiedzą(znikomą Wink ) i doświadczeniem związanym z użytkowaniem Punciaka. No i należy pamiętać o znajomościach tu zawartych i o tym, że w końcu chce te gęby zobaczyć na żywo Mr. Yellow

Grande Punto 1.4 8v Estiva Blue&Me - błękitny hillybilly
Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Pitersen
Puntoświr

Imię: Piotruś
Dni na forum: 930
Tematy: 13

Post #24102 Wysłany: 16 Maj 2007 12:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sto lat, sto lat, niech żyje żyje nam... Cool
Niech jej gwiazdka pomyslności nigdy nie zagaśnie... Cool
A kto z forum nie wypije niech sie sie pod Punto skryje Cool
Ona temu winna, ona temu winna... Cool
Zdrówko Technicznego Wink zdrówko pradziadka Xysia Wink zdrówko naszych modków, wy moje mordy kochane i zdrówko wszystkich użytkowników Cool

Dominguez
Przyjaciel

Imię: Dominik
Dni na forum: 677
Tematy: 11

Post #24105 Wysłany: 16 Maj 2007 12:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Happy birthday to you, dear Forum!!!

Szacuneczek dla tych co te forum założyli, dla tych co je współtworzą, jak i dla tych wszystkich zakręconych Punto Maniaków.

"Tot al camp es un clam..." - FCB
ipIV

Post #24117 Wysłany: 16 Maj 2007 13:41 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

4 piwka kupione Very Happy

Przyjaciel

Imię: Kuba
Dni na forum: 775
Tematy: 51

Post #24118 Wysłany: 16 Maj 2007 13:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ha, ja też byłem jednym z pierwszych na forum. Zarejestrowałem się w listopadzie i pamiętam że na forum puściutko było....

[ Dodano: Sro Maj 16, 2007 2:59 pm ]
Pitersen napisał:
Sto lat, sto lat, niech żyje żyje nam...
Niech jej gwiazdka pomyslności nigdy nie zagaśnie...
A kto z forum nie wypije niech sie sie pod Punto skryje
Ona temu winna, ona temu winna...
Zdrówko Technicznego zdrówko pradziadka Xysia zdrówko naszych modków, wy moje mordy kochane i zdrówko wszystkich użytkowników

Ja się do życzeń dokładam. ALe się z wami nie napiję Sad

Moje auto znajdziesz na Polskajazda.pl
Znowu Boom dla nas, Wielkie Joł Kochana.... Mr. Green
Nie podoba Shieeeeea? Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
ipIV

Post #24134 Wysłany: 16 Maj 2007 14:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kuba DST napisał:
ALe się z wami nie napiję Sad

Przy piątej rocznicy napijesz Wink

Puntoświr

Imię: Grzesiek
Dni na forum: 625
Tematy: 32

Post #24173 Wysłany: 16 Maj 2007 16:25 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zdrówko!
Do dna!
I oby nas więcej było Smile

garys
Puntoświr

Imię: Przemo
Tematy: 13

Post #24182 Wysłany: 16 Maj 2007 18:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja też byłem świadkiem jak od początku powolutku forum rosło w siłeSmile
...to już tyle czasu upłynęło, no no Smile
Brawo, oby tak dalej!

Pozdrawiam.

Przyjaciel

Imię: Sebastian
Dni na forum: 929
Tematy: 5

Post #24187 Wysłany: 16 Maj 2007 19:24 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak ten czas leci Smile Ale relacj super. Miło powspominać. Ciesze się, że mam malutki wkład w istnienie forum i będę się starał wnet jeszcze bardziej go wzmocnić i działać dla podniesienia jego prestiżu Smile

Dla wszystkich twórców forum:

Image

Ojciec założyciel

Ostrzeżenia: 3/3
Tematy: 52

Post #24193 Wysłany: 16 Maj 2007 19:38 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

az sie wzruszyłem Laughing

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Liper
Moderator

Imię: Jarek
Dni na forum: 751
Tematy: 21

Post #24194 Wysłany: 16 Maj 2007 19:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kurde pić mi się chce jak widzę tego szampana Mr. Yellow

Grande Punto 1.4 8v Estiva Blue&Me - błękitny hillybilly
Image

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat