Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

ASO - polecam! :) Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
No Name
Puntoświr

Imię: ROBERT
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 650
Tematy: 9

Post #18630 Wysłany: 12 Kwi 2007 12:24 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

W Pszczynie jest główna siedziba GANINEXU, mają jeszcze w Katowicach i Głiwicach Cool

Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 930
Tematy: 36

Post #18676 Wysłany: 12 Kwi 2007 14:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Polecam AUTODIUG w Slupsku... bardzo przyjemna obsluga i konkretna robota....

Przyjaciel

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 929
Tematy: 57

Post #20611 Wysłany: 21 Kwi 2007 20:41 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Polecam ASO w Zawierciu i Dąbrowie Górniczej. Naprawdę miła obsługa.
Podczas przeglądu zaproponowano mi kawę a nawet GP na czast trwania przeglądu.

W Zawierci moje Punto było naprawiane po niedużej stłuczce. Auto zostało zrobione bardzo dobrze, poza tym wszystkie rzeczy jakie pozostawiłem w środku nie zostały naruszone, nawet pieniądze leżały na swoim miejscu.
Na fotel kierowcy był nałożony foliowy pokrowiec.
Oczywiście dostałem auto zastępcze. Niestety był to maluch, gdyż Pande zabrał mi z przed nosa inny klient.

Fabbrica Italiana Automobili Torino

Punto z potężnym 1.2 V8
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Marcin
Puntomaniak

Dni na forum: 811
Tematy: 2

Post #21789 Wysłany: 30 Kwi 2007 16:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

polecam ASO Bilex w Łodzi( jest tez w Czestochowie, ale nie wiem czy nie odpuscili sobie fiata teraz na rzecz Subaru, bo widzialem reklamy) profesjonalne podejscie do klienta i mila obsluga nawet dzwonili po wizycie czy jestem zadowolony z ich uslug Wink niekoniecznie sie to odnosi natomiast do obslugi w ich salonie sprzedazy Cool

Przyjaciel

Imię: Kuba
Dni na forum: 775
Tematy: 51

Post #21792 Wysłany: 30 Kwi 2007 16:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Amicar Wrocław ul. Robotnicza 94.
www.amicar.com.pl

Moje auto znajdziesz na Polskajazda.pl
Znowu Boom dla nas, Wielkie Joł Kochana.... Mr. Green
Nie podoba Shieeeeea? Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
maximiliantg
Sympatyk kropek

Imię: Jacek
Dni na forum: 666
Tematy: 0

Post #23802 Wysłany: 14 Maj 2007 12:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak dotad mialem stycznosc tylko z jednym ASO mianowicie w Kluczborku. Pojechalem na akcje wiosna i sie okazalo ze powinienem sie umowic telefonicznie na sprawdzenie autka. Niby racja. Jak powiedzialem ze jestem z daleka (ok 20 km i inny powiat - sasiedni) to pan powiedzial ze gdybym mogl poczekac 3 godzinki to zalatwia mi to od reki. W takim razie poszedlem na zakupy i spowrotem do ASO. Tam wszystko sie odbylo juz bez wiekszych problemow. Bylem obecny podczas dokonywania przegladu a potem dostalem wytyczne co nalezy zmienic lub naprawic.

Punto mkI 1,7TD nero
B Rh + Club
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Mafik
Puntoświr

Dni na forum: 632
Tematy: 11

Post #25060 Wysłany: 21 Maj 2007 15:50 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ABCAR Warszawa

http://www.abcar.com.pl/

Bardzo miła obsługa.
Oczywiście naprawy blacharskie jak i mechaniczne były bardzo dobrej jakiści. No i mialem umyte autko po naprawie. Czy w innych ASO tez tak jest ?

Marek
Sympatyk kropek

Dni na forum: 678
Tematy: 3

Post #25620 Wysłany: 25 Maj 2007 06:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Gdy miałem Seicento, pierwsze wjazdy robiłem do:
MOTORYZACJI-Chorzów. Ogólnie nędza. Kierownik zmiany (chyba) wsiadał do autka w czystym fartuchu z dużą tłustą plamą na 4 literach bez zakładania pokrowców ochronnych. Na części uszkodzone przez zły montaż Motoryzacji (przy zakładaniu alarmu) czekałem chyba ponad miesiąc, gdy się niedoczekałem wymieniłem w innym serwisie. Do luzowania śrub alternatora próba zastosowania płaskiego klucza z "przedłużką" kawałkiem rury. A gdzie klucz dynamometryczny. W trakcie poszukiwań innego klucza, nagromadzone narzędzia odkładano na karoserię obok wlotów powietrza. Ucieszyłem się gdy technika pokonała MOTORYZACJĘ, Wymiane paska wykonałem w innym serwisie. Po ok 3 miesiącach eksploatacji SC zaczęły oksydować szyldy zamków - komentarz kierownika - to należy utrzymywać w czystości, po czym użył pasty ściernej. Pomimo że do MOTORYZACJI miałem mniej niż 1 km, omijałem wielkim łukiem. Moje negatywne odczucia potwierdził jeden z dilerów Fiata i wielu klientów MOTORYZACJI. Nigdy nie umyto samochodu przed lub po wykonanej pracy.
GANINEX Pszczyna - wymiana rozszczelnionego baku (po gwarancji).
Nieprofesionalny demontaż, w efekcie rozlanie duzej ilości paliwa. Paliwo wlane do pierwszego lepszego wiadra. Nie wiem co wcześniej w nim było przechowywane , może ON. Po zamontowaniu nowego, wlane pozostałe paliwo bez przefiltrowania osadów ze starego baku?? Samochód umyty po wykonanej usłudze.
Auto HIT Tychy na ogół poprawnie, chociaż nie wiem czy wcześniej opisane rozszczelnienie baku nie nastapiło w trakcie naprawy przy tylnym zawieszeniu. Każdorazowo samochód myty przy wjeździe do serwisu, w soboty gdy nie było obsługi myjki można było samemu się pobawić i umyć samochód.
ERA MOTO - Świętochłowice na ogół poprawnie, mechanika i elektryka. Ceny chyba też przystępne.
EDi
Moderator

Imię: Dawid
Dni na forum: 609
Tematy: 35

Post #25929 Wysłany: 28 Maj 2007 17:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

polecam ASO - WALMOT w Tranowie
prefosjonalne podejście do klienta (zarówno w okresie gwarancji jak i po)
profesjonalni mechanicy (brak uczniów)
upusty na części i robocizne - jeżeli samochód prywatny

przykład z ostatniego miesiąca, dzwonie i pytam o cenę i zakres przeglądu: przegląd na 60 tyś. km (już po gwarancji)
AUTORES w Rzeszowie: cena za przegląd z wymianą paska rozrządu - 1100,-
WALMOT Tarnów: cena za przegląd 700,- ten sam zekres przeglądu
ostatecznie za przegląd z wymianą paska rozrządu + napinacz, wymianą uszczelki pod pokrywą zaworów, wymianą płynu hamulcowego + odpowietrzenie układu i sprawdzeniem zbieżności - 800,-

dodatkowo po każdej naprawie myją autko

Ostatnio zmieniony przez EDi dnia 28 Maj 2007 17:29, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
ipIV

Imię: Michał
Dni na forum: 931
Tematy: 157

Post #25930 Wysłany: 28 Maj 2007 17:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Polecam Czerny-Serwis w Rudzie Śląskiej Smile Ceny takie średnie, ale dużym + jest to, że można być przy aucie podczas naprawy Very Happy W sumie mają jednego mechanika który zajmuje się mechaniką, ale gość jest spoko Smile

Na dzień dzisiejszy nie robią fiatów na gwarancji, ale pod koniec tego roku będą robić thumleft

Moderator

Post #25931 Wysłany: 28 Maj 2007 17:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ipIV napisał:
można być przy aucie podczas naprawy

to tak jakby "można być przy kobiecie podczas porodu" Wink
w WALMOCIE jest tak samo, "można być przy ..." Wink

ipIV

Imię: Michał
Dni na forum: 931
Tematy: 157

Post #25932 Wysłany: 28 Maj 2007 17:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

EDi napisał:
ipIV napisał:
można być przy aucie podczas naprawy

to tak jakby "można być przy kobiecie podczas porodu" Wink
w WALMOCIE jest tak samo, "można być przy ..." Wink

Nie w każdym ASO można być przy Very Happy

Moderator

Post #25933 Wysłany: 28 Maj 2007 17:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ipIV napisał:
Nie w każdym ASO można być przy

zgadza sie

doggie
Sympatyk kropek

Imię: Maciej
Dni na forum: 579
Tematy: 1

Post #27652 Wysłany: 09 Cze 2007 08:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja moge polecic Auto-Hit Tychy - mila obsluga, fajny kontakt, praktycznie caly czas mozna byc przy samochodzie i patrzec jak sie z nim obchodza ;-)

adchmie
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 597
Tematy: 17

Post #28378 Wysłany: 14 Cze 2007 16:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ASO Euromobil
Wawa, Toruńska

Bardzo mila obsluga
w serwisie i salonie sprzedazy
Polecam Smile

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat