Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Cichociemny Punciak Adiego Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
adi.degora
Moderator

Imię: Adam
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 589
Tematy: 15

Post #26254 Wysłany: 30 Maj 2007 21:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Image

Image

Witam Smile
Od deczko ponad roku jestem szczęśliwym posiadaczem Fiata Punto II FL w wersji 3D. Autko rocznik 2003, nr lakieru 408B - Blue Jet , wersja wyposażenia Dynamic, silnik 1.2 16v. Z braku laku póki co tylko 2 fotki, ponizej wrzucam okrojoną listę drobnych zmian jakie miały miejsce :

-na dzień dobry systemy obronne z prawdziwego zdarzenia ;-)
-podłokietnik - mogę sobie zrobić podwójny "zimny łokieć" Very Happy
-obszyta skórką kierownica
-seryjne 14" malowane według własnej koncepcji w stylu "shiny madafaka" Cool
-chromowane elementy, podkładki pod tablice, listwy, jako kontynuacja wspomnianego wyzej kierunku
-pokrowce na fotele, mieszek zmiany biegów,etc - czarno - niebieskie / niebieskie
-pomijam car audio które przeszło juz w tym aucie wiele (r)ewolucji, na chwile obecną jestem mniej wiecej zadowolony, za to na następny sezon mam pewien niecny plan Twisted Evil

Obecnie szukam odpowiedniej końcówki tłumika końcowego, poprzednią straciłem w dość głupich okolicznościach. Na swoje 5 minut czeka też spoiler-lotka nad klape bagażnika, co do którego jednak wciąż sie waham czy zakładać czy też nie.
W najblizszym czasie postaram sie cyknąć trochę aktualnych fotek, niestety póki co sesja mnie przygniotła Rolling Eyes
Pozytywne opinie mile widziane ;-)
BTW - jest tu jakas ekipa z Poznania?

..:: Cicho(?)ciemniak E60 ::..

Sprzedam suba na głośniku JBL GT4 1000WMAX & głośnik BM SYLB 10" ceny baaardzo atrakcyjne Mr. Green
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
ipIV

Imię: Michał
Dni na forum: 932
Tematy: 157

Post #26255 Wysłany: 30 Maj 2007 21:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ciekawe te felgi.... Smile

Moderator

Imię: Hubert
Dni na forum: 654
Tematy: 23

Post #26258 Wysłany: 30 Maj 2007 22:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

końcówka zaginęła Question Laughing

Punto II 2002/2003 1,2 8V Sad wersja Activ po delikatnym tuningu Wink
Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
adi.degora
Moderator

Post #26260 Wysłany: 30 Maj 2007 23:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hubi napisał:
końcówka zaginęła Question Laughing

Cijo Mad ;-)
Telepała się z dobre dwa tygodnie, czekałem na wolny garaż u kumpla, nie chciało mi sie sadzać dupy na ogródku na ziemi to dostałem nauczke Rolling Eyes
Ale jest jeden plus Laughing Teraz moge sobie kupić lepiej dobraną ;-)

Hubi, luknąłem na Twoją stronę ;-) Mamy coś wspolnego : w Poznaniu też odbywają sie spoty moto pod Lidlem (Hot Wheels Club) Cool Z tym że nie w pt ale w środy i nie o 20 tylko o 21 i to tylko w okresie letnim ;-)

Sprzedam suba na głośniku JBL GT4 1000WMAX & głośnik BM SYLB 10" ceny baaardzo atrakcyjne Mr. Green
EDi
Moderator

Imię: Dawid
Dni na forum: 609
Tematy: 35

Post #26383 Wysłany: 31 Maj 2007 13:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no fajny punciak, ciekawy jestem szczególnie jak te felgi wyglądają, jak by kolega zrobił lepsze foty i wrzucił
co do tych chromowanych dodatków ...

adi.degora
Moderator

Post #26430 Wysłany: 31 Maj 2007 16:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Lepsze foty kółek - raz , bardzo prosze , z malowanka , maj 2006 :
Image

Image

Image

Wychodzą na plus szczegolnie jesli wziac pod uwage poniesione koszta ;-) Sam pomysł stary jak świat, stosowany chociazby w Kadettach z początku lat 90-tych.. Tylko tam nakładali NA felgi jeszcze dodatkowe obręcze salut
Co do chromików to chyba mam do tego jakąś słabość - ogólnie lubię jak sie coś ładnie świeci ;-)

EDi
Moderator

Imię: Dawid
Dni na forum: 609
Tematy: 35

Post #26431 Wysłany: 31 Maj 2007 16:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

adi.degora napisał:
Lepsze foty kółek - raz , bardzo prosze , z malowanka , maj 2006

czy one są lepsze Hmm... nie to żebym się czepiał Cool ale nie to miałem na myśli Cool

adi.degora
Moderator

Post #26436 Wysłany: 21 Cze 2007 02:25 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

EDi napisał:
adi.degora napisał:
Lepsze foty kółek - raz , bardzo prosze , z malowanka , maj 2006

czy one są lepsze Hmm... nie to żebym się czepiał Cool ale nie to miałem na myśli Cool

Hehe...lepsiejszych już nie ma i póki co nie będzie ;-) Mam do dyspozycji tylko aparat w komie Embarassed

[ Dodano: 06 Cze 2007 20:07 ]
Ludzie co za dzień... byłem z dziewczyną w TESCO. WYjezdzamy z parkingu,jedziemy..nie,cos nie tak.. "to na pewno moj samochod? Bo jakos tak ładnie chodzi..." - odp "coo,normalnie chodzi przeciez Smile ". I z przysłowiowym bananem na ryju jedziemy do domu, piękny basowy pomruczek, cud miód. Aż tu nagle na osiedlu "JEBS"... Tłumik odpadł Laughing Wyjasnilo sie skąd ten milusi dźwięk... Godzine leżałem pod autem i go wymontowywałem (trzymał sie na gumach).. DO chaty wróciłem BEZ tłumika Laughing Normalnie WuRC jak sie patrzy Laughing A na jałowym cichszy niz normalnie Shocked
Właśnie studiuje allegro w poszukiwaniu czegos interesującego.. moglisbyscie mi moze troszke pomóc? Szukam czegoś basującego , nie-mugen , w rozsądnej cenie ;-)

[ Dodano: 11 Cze 2007 23:35 ]
Dokumentacja foto ostatnich ekscesów : Image

A na dokładke :
Image

[ Dodano: 21 Cze 2007 03:25 ]
Najpierw :
Image

Obecnie :
Image

Przy najblizszej okazji :
Image

I myszmasz w miare udanych fotek :

Image
Image
Image

Umberto
Puntoświr

Dni na forum: 537
Tematy: 16

Post #42598 Wysłany: 01 Wrz 2007 00:26 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Niezly! Kolorek jest spox ! I przede wszystkim masz ode mnie plus ze nie pozbyles sie znaczka Very Happy!

Panda 1.2 60 KM 4x4 Climbing (07'-?) http://fiatpunto.com.pl/post132406.html#132406

YOU GOTTA RESPECT YOURSELF!
adi.degora
Moderator

Post #42783 Wysłany: 02 Wrz 2007 10:46 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Umberto napisał:
Niezly! Kolorek jest spox ! I przede wszystkim masz ode mnie plus ze nie pozbyles sie znaczka Very Happy!

No odnosnie koloru to przy kazdej okazji slysze ze dobry Smile A zawsze najwiecej problemu jest zeby wykombinowac jaki to tak naprawde jest Smile Odpowiedzi mieszcza sie w zakresie niebieski - grafitowy Smile Kurna mam kameleona Mr. Green
Masz na mysli znaczek na tylnej klapie? Ani mysle go kasowac Wink Chociaz w czystej "II" tył sprawia wrazenie szerszego wlasnie ze wzgledu budowe klapy Embarassed
Tak mysle czy cos sie zmieniło w punciaku co moglbym tu dopisac.. ale chyba nic, oprocz tego ze dostalem od mojego kochania pluszowe serducho Smile Poza tym fura jest czorna jak matka ziemia, cos nie moge jej umyc Rolling Eyes

Umberto
Puntoświr

Post #42925 Wysłany: 02 Wrz 2007 22:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A bo mi sie chce myc Mr. Yellow ! Co jade do myjni to zaraz deszcz ! a jak raz nie padal to sqrwiele zaczeli myc chodniki w Saczu - jakas akcja od wielkiego dzwonu, no i co, na moje niesmowite szczescie zostawilem przy tej ulicy mojego punciaka! mialem bloto na wysokosci chodnika ! A co do kolorku to ja mialem a wlasciwie moj starszy takie Seicento ktore mialo taki kolor lososiowy a nazwa byla jakas przedziwna zas sam kolor to przypominal mi kolor zupy pomidorowej ze smietana Very Happy ! I tez nikt nie wiedzial czy to pomarancz czy moze czerwony Very Happy ! Ten sam problem !

Panda 1.2 60 KM 4x4 Climbing (07'-?) http://fiatpunto.com.pl/post132406.html#132406

robo
Puntoświr

Imię: Robert
Dni na forum: 672
Tematy: 3

Post #44571 Wysłany: 12 Wrz 2007 07:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ciekawa i bardzo ładna kropeczka

skąd masz ten tłumik? jaki jest jego dźwięk?

www.spojler.pl - spojlery, zderzaki, progi, brewki, blendny...

Moje auto znajdziesz tutaj www.TwojaFura.pl
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
adi.degora
Moderator

Post #44920 Wysłany: 13 Wrz 2007 19:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

robo napisał:
ciekawa i bardzo ładna kropeczka

skąd masz ten tłumik? jaki jest jego dźwięk?

Z Allegro Razz Jezdzil na mK2. Po prostu mialem szczescie - w momencie gdy urwal mi sie stary tlumik na allegro byl akurat do kropki i to w niezlej, uwazam, cenie Cool Nie mozna bylo nie brac Wink
Jaki dzwiek? Nie jest duzo glosniej, za to dzwiek poszedl o kilka tonów w dół Wink Przy omijaniu suki ~2000 obr i sie nie czepiają, przy 4kprm BASIOR, ale zeby od razu jakis hardcore to nie Wink (moze moja opinia nie jest obiektywna.. ale jednak wydaje mi sie ze slyszalem duuuuuuuzo glosniejsze wydziory Wink )

Umberto
Puntoświr

Post #45297 Wysłany: 15 Wrz 2007 19:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

(Twoje pierwsze zdjecie tego zepsutego tlumika )
Mi tez tak kiedys poszedl tlumik, ale nawet nie pomyslalem o kupnie tylko mi go zespawali i jest oki Wink !

pingu68
Sympatyk kropek

Imię: Michał
Dni na forum: 473
Tematy: 1

Post #48203 Wysłany: 27 Wrz 2007 08:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

super!!! mam pytanko: jak przyczepiles tren chrom na zderzaku z przodu u dolu,ta kratka jest strasznie waska do niej sie chyba nie przyklei??? a odnosnie grilla Wink to dodales tylko listwe posrodku,a tamte zostaly oryginalne???

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat