Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Trzeszczenia we wnętrzu Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
garys
Puntoświr

Imię: Przemo
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 931
Tematy: 13

Post #26801 Wysłany: 03 Cze 2007 09:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

rasu33 napisał:
tak montowali, Myślisz że to od tego

Mnie alarmu nie montowali, a w tym samym słupku o którym mówicie też mi czesem coś zastuka (jakby luźna złączka).
Z tym że u mnie jest to b.rzadkie (raz na ileś jazd), nie przeszkadza tak bardzo.

Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
golab
Przyjaciel

Imię: Marcin
Dni na forum: 912
Tematy: 18

Post #26806 Wysłany: 03 Cze 2007 11:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

W takim razie być może fabrycznie jest tam coś luźno poprowadzone. To akurat mi nie przeszkadza, gdyż - jak napisałeś - odzywa się sporadycznie. Przeważnie jak się z pewną prędkością wjedzie na chropowaty asfalt lub odpowiednio ułożoną kostke. Smile

rasu33
Sympatyk kropek

Imię: Rafał
Dni na forum: 587
Tematy: 3

Post #26844 Wysłany: 03 Cze 2007 14:36 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Być może ameryki nie odkryłem, ale jeśli komuś pomogę to się cieszę.
Otóż podczas jazdy po nierównościach, gdy karoseria ulegała naprężeniom drzwi kierowcy strasznie trzeszczały i identyczną sytuacje miałem w poprzednim punciaku. Byłem w serwisie,kombinowali jak koń pod górkę i nic nie wymyślili, aż przyszedł jakiś uczeń owiną taśmą ucho, na którym zatrzaskuję sie zamek i jak ręką odią przestało.
Identyczną sytuację miałem w Grande, zrobiłem jak ów uczeń i mam spokuj.
Pozdrawiam.

Uwagi:
Przylaczylem do istniejacego tematu //Synek

-Punto I 55 S
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
garys
Puntoświr

Imię: Przemo
Dni na forum: 931

Post #26847 Wysłany: 03 Cze 2007 14:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

U mnie jakoś tego nie zauważyłem/usłyszałem.

A to nie jest tak, że ta taśma szybko się zetrze, skoro zamek się na niej "zaciska"?

Sympatyk kropek

Imię: Rafał
Dni na forum: 587

Post #26853 Wysłany: 03 Cze 2007 16:26 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

garys napisał:
A to nie jest tak, że ta taśma szybko się zetrze, skoro zamek się na niej "zaciska"?

W poprzednim punciaku przez prawie 3 lata nic nie musiałem poprawiać. Najwyżej można sobie nakleić kolejną warstwę taśmy.

-Punto I 55 S
stallo
Puntomaniak

Imię: Sebastian
Dni na forum: 639

Post #29521 Wysłany: 24 Cze 2007 19:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hawel u mnie też coś trzeszczy z lewej strony w okolicach kratki nawiewu. W ASO gdy zgłosiłem napisali na zleceniu, że uszczelnili, ale tylko napisali.Proszę o diagnozę puntomaniakówSmile

Puntoświr

Imię: Paweł
Dni na forum: 681
Tematy: 11

Post #29528 Wysłany: 24 Cze 2007 19:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sluchaj,ja trzy razy bylem z trzeszczeniem w ASO.Dwa pierwsze,mowilem im,ze to cos w okolicach kiery cos trzeszczy,takie mialem wrazenie.Psikali teflonem w sprayu i nic to nie dalo.Za trzecim razem,zaprosilem diagnoste do samochodu i przejechalem sie z gosciem na mala trase.Posluchal i sam stwierdzil,ze faktycznie cos trzeszczy w okolicach lewego slupka.Zostawilem auto i zrobili,ponoc trzeszczal plastik,ktory dociskal do jakiejs rurki z lewej strony.Wali mnie co to dokladnie bylo,bo teraz jade i bloga cisza,nic sie nie dzieje,to inne auto,naprawde super.Jade we wtorek na wymiane sprezarki to sie dokladnie zapytam co to trzeszczalo w moim GP.

Puntomaniak

Dni na forum: 652

Post #29548 Wysłany: 24 Cze 2007 21:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

także mi coś w drzwiach strzeszczało....szczególnie na nierównościach...raz to zgłosiłem i powiedziano mi, że to zamki - zostały wymienione i na miesiąc był spokój a teraz...znowu Ekhm... ale patent z taśmą wypróbuje i zobaczymy Cool

aha...a jakiej taśmy użyliście??

Przyjaciel

Post #29550 Wysłany: 24 Cze 2007 21:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Co ciekawe, w Corsie jest to samo. :]

stallo
Puntomaniak

Imię: Sebastian
Dni na forum: 639

Post #29606 Wysłany: 25 Cze 2007 08:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

U mnie zamki również, zgłosiłem podokręcali nasmarowali i jest ok. Jedyny zgrzyt w chwili obecnej to to trzeszczenie w okolicach kratki nawieweu i buczącą sprężarka. Jeżeli chodzi o sprężarkę to jeżdziłem jeszcze dwoma Grandziakami i w nich również buczały sprężarki. Odpowiedź ASO - Ten Typ Tak Ma.

Przyjaciel

Imię: Kacper
Dni na forum: 813
Tematy: 20

Post #29607 Wysłany: 25 Cze 2007 08:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

U mnie nie buczy...
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Hawel
Puntoświr

Dni na forum: 681
Tematy: 11

Post #29912 Wysłany: 26 Cze 2007 17:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Te trzeszczenia z lewej strony w desce rozdzielczej,to ocieranie deski o rurke-rozpurke,takie tam zabezpieczenie przed zgnieceniem,wzmocnienie karoserii.Mozna do tego dojsc przez skrzynke z bezpiecznikami z lewej strony i dokladnie nasmarowac np. teflonem w sprayu.Pomaga Smile.

[ Dodano: Wto Cze 26, 2007 6:54 pm ]
Co do klimy,to dzisiaj wymienili mi sprezarke,zobaczymy co bedzie dalej.Jutro testy...

Sympatyk kropek

Dni na forum: 691
Tematy: 4

Post #36051 Wysłany: 31 Lip 2007 12:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

przejechalem 6 tys, i tez zaczyna mi cos trzeszec. na dziurach slychac taki dziwny oglos(lekkie uderzenie), raz z prawej raz z lewej zalezy ktorym kolem wjade np na studzienke, myslalalem ze to rolki od pasow ale teraz juz niczego nie jestem pewny, a w seriwisie oczywiscie nic nie wiedza.
golab
Przyjaciel

Post #36091 Wysłany: 31 Lip 2007 14:26 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Te odgłosy prawdopodobnie pochodzą ze słupków środkowych. Całkiem przypadkowo da się to usłyszeć również w Corsie D. Wink

s6pro1
Puntomaniak

Dni na forum: 652

Post #36173 Wysłany: 31 Lip 2007 19:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

W wolnej chwili zakupiłem taśme (izolacyjną) i owinąłem ucho przy karoseri (lewe jak i prawe drzwi) i...cud !!! nic nie słychać....cichutko - taśma czarna-niewidoczna i wszystko gra !!! i niby ok...ale wydając pieniądze na nowy samochód nie przypuszczałem że takim sposobem będę usuwał usterki...których nie powinno być !!

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat