ja w swojej kropce mam inny objaw, jak wlewam benzynę do pełna i zamknę wlew paliwa korkiem to słuchać tak choćby "peykanie" hmmm... i nie wiem co to może być
_________________ www.decadence.pl - klub tuningowy
to odbijanie pistoletu spowodowane jest zlym wyprofilowaniem rury wlewowej powodujac zapowietrzanie sie ukladu podczas tankowania i pistolet odnotowuje tak jak by juz pelno bylo i odcina doplyw tak wiec trzeba odpowiednio ustawic pistolet i nie lubie dawac jak ktos podchodzi zeby mi lac do baku benzyne i mu sie to dzieje bo wtedy kreci tym pistoletem a mnie kur..ica bierze jak to widze i mowie sam zatankuje dziekuje za pomoc
nie lubie dawac jak ktos podchodzi zeby mi lac do baku benzyne i mu sie to dzieje bo wtedy kreci tym pistoletem a mnie kur..ica bierze jak to widze i mowie sam zatankuje dziekuje za pomoc
Hehe, z tego co widze to zjawisko jest na tyle powszechne, ze nic tylko zgłosić Fiatowi istnienie problemu jezeli nie sa w stanie sami tego zauwazyc...
Prawde mowiac to dziwi mnie ze przez tyle lat nic nie zrobili z tym, bo pamietam ze jeszcze w Punto I ten problem z "odbijajacym" pistoletem do tankowaniania sie pojawial.
Adek4100 Puntoświr
Imię: Adrian
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 585
Tematy: 45 Skąd: Kropka
Ja w swoim tak nie mam ale wiesz co to nie forum do tego samochodu ale słuzbowy samochód ( OPEL VIVARO 1.9 CDTi) ma tak samo , zbiornik sie zapowietrza , ale w Oplu jest orginalna dziura do zbiornika zakorkowana kiedy zdjąłem ten korek przestało syczeć, kiedys , kiedy jesczze nie wiedziałem co to samochód mi stanął na drodze przez te zapowietrzenie. Panowie czy to też u kolego moze byc prawdopodobnie to co u mnie w oplu?
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach