Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Dziwne syczenie po otwarciu korka wlewu paliwa Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
robo
Puntoświr

Imię: Robert
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 672
Tematy: 3

Post #28466 Wysłany: 15 Cze 2007 09:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja w swojej kropce mam inny objaw, jak wlewam benzynę do pełna i zamknę wlew paliwa korkiem to słuchać tak choćby "peykanie" hmmm... i nie wiem co to może być Confused

www.spojler.pl - spojlery, zderzaki, progi, brewki, blendny...

Moje auto znajdziesz tutaj www.TwojaFura.pl
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 670
Tematy: 17

Post #28695 Wysłany: 16 Cze 2007 21:24 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

to odbijanie pistoletu spowodowane jest zlym wyprofilowaniem rury wlewowej powodujac zapowietrzanie sie ukladu podczas tankowania i pistolet odnotowuje tak jak by juz pelno bylo i odcina doplyw tak wiec trzeba odpowiednio ustawic pistolet i nie lubie dawac jak ktos podchodzi zeby mi lac do baku benzyne i mu sie to dzieje bo wtedy kreci tym pistoletem a mnie kur..ica bierze jak to widze i mowie sam zatankuje dziekuje za pomoc Ekhm...

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
EDi
Moderator

Imię: Dawid
Dni na forum: 609
Tematy: 35

Post #28775 Wysłany: 17 Cze 2007 19:08 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Thomas napisał:
nie lubie dawac jak ktos podchodzi zeby mi lac do baku benzyne i mu sie to dzieje bo wtedy kreci tym pistoletem a mnie kur..ica bierze jak to widze i mowie sam zatankuje dziekuje za pomoc

mam takie same objawy Cool Cool Cool

ka-8
Puntoświr

Dni na forum: 707
Tematy: 26

Post #28805 Wysłany: 17 Cze 2007 23:51 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

EDi napisał:
mam takie same objawy Cool Cool Cool

Hehe, z tego co widze to zjawisko jest na tyle powszechne, ze nic tylko zgłosić Fiatowi istnienie problemu jezeli nie sa w stanie sami tego zauwazyc... Wink Laughing

Prawde mowiac to dziwi mnie ze przez tyle lat nic nie zrobili z tym, bo pamietam ze jeszcze w Punto I ten problem z "odbijajacym" pistoletem do tankowaniania sie pojawial.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Adek4100
Puntoświr

Imię: Adrian
Dni na forum: 585
Tematy: 45

Post #30741 Wysłany: 29 Cze 2007 22:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja w swoim tak nie mam ale wiesz co to nie forum do tego samochodu ale słuzbowy samochód ( OPEL VIVARO 1.9 CDTi) ma tak samo , zbiornik sie zapowietrza , ale w Oplu jest orginalna dziura do zbiornika zakorkowana kiedy zdjąłem ten korek przestało syczeć, kiedys , kiedy jesczze nie wiedziałem co to samochód mi stanął na drodze przez te zapowietrzenie. Panowie czy to też u kolego moze byc prawdopodobnie to co u mnie w oplu?

Forumowicz

Dni na forum: 320
Tematy: 0

Post #105909 Wysłany: 22 Mar 2008 11:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ehhh... panowie... Hubi ma racje. To wina odpowietrzenia. Trzeba je przetkac i bedzie dobrze Laughing
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat