Jakiś czas temu zmieniałem żarówke i zapomniałem założyć tą gumową zaślepke na reflektor i gdzieś ja zgubiłem no i jak nie trudno sie domyślec jest on już dosyć brudny oczywiście od środka. Zaślepiłem go czymś innym ale to już za późno. Więc pytanie brzmi: CZY DA SIE TO JAKOŚ WYCZYŚCIĆ
Pozdrawiam
_________________ Grande 1.4 16V 95KM Dynamic + klima (czerwone)
Punto II FL 1.2 8V 60KM Active (czerwone)
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
będzie bardzo ciężko, ale nie ma rzeczy nie możliwych. Zdemontuj reflektor (z tego co wiem, trzeba do tego zderzak ściągać ) i spróbuj go umyć w środku jakimiś łagodnymi środkami do mycia, choć bedzie ciężko przez dziurki po żarówkach tylko
Potem dobrze wysuszyć, chyba najlepiej ogrzewając lekko suszarką żeby zacieki nie zostały.
Chyba innego sposobu nie ma
Liban Puntoświr
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 719
Tematy: 8 Skąd: Gdynia
oficjalnie nie, ale jak Ci sie uda i potem uda Ci sie to dobrze i przede wszystkim szczelnie zamontować to bedzie super... ponoć ta szyba jest montowana na jakiejś masie bitumicznej czy czymś takim...
janusz_w Sympatyk kropek
Imię: janusz
Dni na forum: 561
Tematy: 3
Mam3-letnie punto. Zauważyłem że przejżystość reflektorów jest coraz gorsza. Na ich powierzchni widać jakby mgiełkę . Czy macie "jakiś " sposób usunięcie tej mgiełki(reflektory mam czyste dla pewności piszę )
Thomas Monkey Mod
Imię: Tomasz
Dni na forum: 669
Tematy: 17 Skąd: Ustka/Gdańsk
normalne zjawisko,kurz oraz cieplo zarowek powoduje takie efekty totez trzeba dbac o szczelnosc szczegolnie przy wymianie zarowek zeby wszystko dobrze z powrotem zalozyc a jak czyscic hmm.. ogolnie nie powinno sie niczym czyscic elementu optycznego reflektora gdyz mozna je porysowac co niekorzystnie wplywa na ten element tak wiec jak bym proponowal przedmuchac sprezonym powietrzem ....
Mam3-letnie punto. Zauważyłem że przejżystość reflektorów jest coraz gorsza. Na ich powierzchni widać jakby mgiełkę . Czy macie "jakiś " sposób usunięcie tej mgiełki(reflektory mam czyste dla pewności piszę )
zauważyłęm to samo u siebie i też chciałem to przedmuchać sprężonym powietrzem i zobaczyć co to da, napewno nie zaszkodzi
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach