Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Tapicerka na tylnych drzwiach - niefart :( Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
cerbera1
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 588
Tematy: 2

Post #32266 Wysłany: 09 Lip 2007 17:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Szanowni! Dramat! Ktoś zrobił nieładne kuku tapicerce tylnych drzwi w mojej Dużej, Czarnej Kropie. Samochód nowy a tu taki niefart Sad Czy ktos z Was zna odpowiedniego tapicera lub zakład w Warszawie, gdzie takie rzeczy załatwiają szybko (najlepiej bez demontowania panelu drzwi bo tego chciałbym baaardzo uniknać - raz zdejmą, pozrywają zaczepy i będzie się klekotało do końca świata) i solidnie?
Kiedyś był taki na wilczej, ale już daawno go nie ma... kurde, nie jestem zadowolony z takiej usterki... niby nic, ale w nowym samochodzie przeszkadza.

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
garys
Puntoświr

Imię: Przemo
Dni na forum: 930
Tematy: 13

Post #32331 Wysłany: 09 Lip 2007 21:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Współczuje, ale u mnie w autku niech by ktoś tylko spróbował wyjąć faje to bym ręce ... Wink
Bo to chyba przypalone od fajek, dobrze widze ?

A czy gra jest warta świeczki?
Piszesz że to tylne drzwi, więc tego i tak nie widzisz Razz
a z czasem się przyzwczaisz Smile

acha i piszesz "bez zdejmowania tapicerki", wg mnie nie da rady.

Sympatyk kropek

Post #32347 Wysłany: 09 Lip 2007 22:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No właśnie nie od fajki... trudno powiedzieć od czego, wygląda jak przetarte i nawet nie chcę myśleć, że mogłem w takim stanie odebrać kropka z salonu i nie zauważyłem (ale wiadomo - ekscytacja robi swoje). jest to tak dziwne uszkodzenie, że jeszcze czegoś takiego nie widziałem, ale może Masz rację Smile z czasem przywyknę, zresztą wskoczę jeszcze do salonu, mają tam całkiem miłą obsługę i może coś wymyślą Smile lata temu jak miałem jeszcze stare bravo skrzypiał mi fotel kierowcy i dali namiar na salon fiata za wisłą gdzie sprawę naprawili szybko i tanio.
kociniak
Puntoświr

Imię: Paweł
Dni na forum: 735
Tematy: 7

Post #32379 Wysłany: 10 Lip 2007 10:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

a mnie to wyglada jakby bylo uderzone i wgniecione, pod materialem zapewne jest plastik. Tylko demonatz boczka i ogledziny od wewnatrz wchodza w gre.
pzdr

daras
Puntoświr

Dni na forum: 749
Tematy: 19

Post #32396 Wysłany: 10 Lip 2007 12:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

cerbera1 napisał:
Szanowni! Dramat!

Raczej drobiazg. Co powiesz, jak Ci przekładnia poleci?

cerbera1
Sympatyk kropek

Post #32418 Wysłany: 10 Lip 2007 14:24 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ha! Przekładnia - na coś takiego jestem przygotowany to są sprawy mechaniczne, zależne w tej samej mierze od jakości co od eksploatacji. Co do mechaniki to powiem tylko, że to nie jes tmój pierwszy fiacik i widzę wyraźną róznicę w jakości na korzyść dużej kropki. Dla tego mniej mnie martwi ewentualna awaria mechaniczna (zresztą od czego gwarancja) niż wkurwiające duperele we wnętrzu (nota bene mój samochodzik nie skrzypi, nie piszczy nie produkuje żadnych irytujących dźwięków. Można wyłączyć radio i w przemieszczać się w ciszy i spokoju Smile )
golab
Przyjaciel

Imię: Marcin
Dni na forum: 911
Tematy: 18

Post #32499 Wysłany: 10 Lip 2007 17:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak zdejmą i prawidłowo (bo niby jak inaczej?) założą to nie będzie skrzypieć.

Tumi
Puntoświr

Dni na forum: 650
Tematy: 16

Post #32610 Wysłany: 10 Lip 2007 22:36 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

cerbera1 - a nie stuka ci przednie zawieszenie, szczegolnie na muldach na drodze? Ja bez wlaczonego radia prawie na maxa nie poruszam sie kropkiem bo sorki, ale walenia mam juz dosc, a ASO od roku TTTM.

cerbera1
Sympatyk kropek

Post #32645 Wysłany: 11 Lip 2007 08:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zawieszenie jest raczej twarde, ale nie stuka... mam model 2007, nie wiem czy to coś zmienia, ale może zmienili coś w montażu... bo czytałem na forum o tym stukocie, natomiast u mnie nic... Nawet po miesiącu jakoś się ułożył i nie jest taki twardy jak od razu po zakupie.. albo się przyzwyczaiłem Wink w każdym razie jest cichutki. Wczoraj w nocy wracałem znad Zegrza, ściszyłem radyjko i bardzo przyjemnie się jechało. W sumie to jeden z najcichszych samochodów jakie miałem w życiu. A miałem też większe - np. honde accord z '97.
Berliozz
Puntoświr

Imię: Grzesiek
Dni na forum: 626
Tematy: 32

Post #32646 Wysłany: 11 Lip 2007 08:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Albo mi się wydaje, albo wyszliście poza wątek Smile

cerbera1
Sympatyk kropek

Post #32751 Wysłany: 11 Lip 2007 15:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Update - odgrzebałem Panią na ulicy Wilczej, która zajmuje się cerowaniem artystycznym. Niestety nie da rady na moją tapicerkę, bo ta jest klejona na plastikowej desce i nie ma jak wbić igły... w fiacie powiedzieli, że trzeba brać całe drzwi (tylna tapicerka) (ok 430 PLN). Na allegro są tylne tapicerki do wielkiej kropy, ale ze skórzanymi wstawkami... (nie wiem ilu forumowiczów ma skórę na siedzeniach w swoich kropkach... to chyba lekka przesada) za 90 PLN więc jakby komus były potrzebne to trzeba zajrzeć na moto.allegro.pl
Poza tym polecam Panią z Wilczej, koledze zacerowała siedzenie kierowcy spalone fajkiem tak ładnie, że nie idzie się zorientować gdzie miał przedtem dziurę (w hondzie civic).

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat